Πώς να φαίνομαι ψηλότερη (χωρίς τακούνια)

Πώς να φαίνομαι ψηλότερη (χωρίς τακούνια)

Μπορεί να μην έχουμε ύψος Πυγμαίου, ωστόσο τη μέση Ελληνίδα –είτε μας αρέσει να το παραδεχόμαστε, είτε όχι- δεν την λες και «πρώτο μπόι». Και, ως γνωστόν, να αδυνατίσεις γίνεται, να ψηλώσεις όχι (εκτός και αν είσαι ακόμη έφηβη, οπότε πήγαινε γρήγορα να διαβάσεις κι άσε το ίντερνετ!), επομένως η λύση πρέπει να αναζητηθεί στα οπτικά τρικ που απλόχερα προσφέρουν οι σωστές στιλιστικές επιλογές. Ποια, λοιπόν, ντυσίματα μάς κονταίνουν και ποια μπορούν να… ορθώσουν το ανάστημά μας;

Με τους κατάλληλους συνδυασμούς, τα σωστά παπούτσια, αξεσουάρ και χρώματα, μπορεί να μη φτάσουμε το ύψος των αδερφών Αντετοκούνμπο, ωστόσο θα καταφέρουμε να δείχνουμε ψηλότερες.

Πώς να φορέσετε τις φούστες

Πείτε «ναι» στις pencil φούστες

Μπορεί να μην τις προτιμούμε καθημερινά, καθ’ ότι δεν είναι κι αυτό ακριβώς που θα ‘λεγε κανείς «βολικές» ή «για κάθε ώρα», όμως οι pencil φούστες είναι ρούχο ιδανικό αν θέλετε να δείχνετε πιο ψηλή και αδύνατη.

Επιβάλλεται, λοιπόν, να κάνετε φέτος μια επένδυση και να αγοράσετε μια φούστα pencil προσέχοντας ωστόσο τον τρόπο που θα την φορέσετε: επιλέξτε ένα ανοιχτόχρωμο, κοντό top ή βάλτε την μπλούζα από μέσα. Προσέξτε επίσης να μην φορέσετε παπούτσια με λουρί στον αστράγαλο, για θα κάνουν τα πόδια σας να φαίνονται κοντύτερα.

Midi φούστες



Αν θέλετε να δείχνετε πιο ψηλή, πρέπει (δυστυχώς) να αποχαιρετίσετε maxi φούστες και φορέματα και να βάλετε στη ζωή σας τις midi φούστες. Προτιμήστε μια φούστα σε γραμμή Α, με μήκος που φτάνει λίγο πάνω από το γόνατο.

Φροντίστε να επιλέγετε φούστες «ψηλόμεσες» που δημιουργούν την ψευδαίσθηση έξτρα πόντων και να τις συνδυάζετε με κοντά tops ή μπλούζες που θα μπαίνουν μέσα απ’ αυτές.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια midi διάφανη φούστα με φόδρα από μέσα, αν θέλετε στιλ ελκυστικό, που όμως ταιριάζει σε μια… μάνα.

Τουνίκ



Τουνίκ: η (θετική) απάντηση στην ερώτηση «υπάρχει κανένα ρούχο που να ταιριάζει σε όλους;». Μεταξύ πουκαμίσας και φορέματος, το τουνίκ μοιάζει η ιδανική επιλογή για εμφανίσεις απλές, αλλά κομψές. Αν θέλετε να δώσετε έξτρα πόντους στο περιορισμένο μπόι σας φορώντας κάτι τέτοιο, πρέπει να κάνετε δύο κινήσεις:

α) να σηκώσετε λίγο τα μανίκια

β) να προσθέσετε μια ζώνη στο ύψος της μέσης ή του στήθους (και όχι χαμηλότερα)

γ) να διαλέξετε μία μονόχρωμη τουνίκ

Πώς να φορέσετε τα παντελόνια

Τα τζιν μπορούν να δώσουν έξτρα πόντους



Όσες από εμάς δυσκολεύονται να πιάσουν τα αντικείμενα στο πάνω-πάνω ράφι, ξέρουν πολύ καλά ότι τα παντελόνια που σου ταιριάζουν γάντι χρειάζονται συνήθως λίγο κόψιμο για να μην τα πατάς. Οι απανταχού στιλίστες όμως συμφωνούν: μην αφήνετε να φανεί ότι τα κοντύνατε.

Το ίδιο και οι μακριές παντελόνες



Το γράψαμε και προηγουμένως: «ψηλώνοντας» τη μέση σε φούστες και παντελόνια… ψηλώνουμε και το ανάστημά μας. Αν, λοιπόν, νιώθετε ότι σας λείπουν λίγοι πόντοι, επιλέξτε μια απ’ τις παντελόνες που είναι πολύ στη μόδα, με ψηλή μέση και φαρδιά, μακριά μπατζάκια που καλύπτουν τα παπούτσια σας. Συνδυάστε την παντελόνα με ένα top και τα πόδια σας θα δείχνουν μ’ αυτόν τον τρόπο πιο ψηλόλιγνα. Αν προτιμήσετε μπλούζα ή πουλόβερ, τότε βάλτε την οπωσδήποτε μέσα από το παντελόνι.

Πώς τα αξεσουάρ μπορούν να μας... ψηλώσουν

Κολιέ: Να είστε κάθετες!



Το παν στην υπόθεση «μπόι», είναι να δημιουργήσουμε με τις στιλιστικές μας επιλογές μια ευθεία, οριζόντια γραμμή που διακόπτεται όσο το δυνατόν λιγότερο από κάθετες. Όσο δε μπορούμε να τονίσουμε την… καθετότητα του στιλ μας, τόσο το καλύτερο. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ενδείκνυται ένα κολιέ μακρύ που θα τονίσει τον κάθετο άξονα, ενώ ένα από τα –πολύ στη μόδα, είναι η αλήθεια- κολιέ που αγκαλιάζουν ως λουρί τον λαιμό θα χαλάσει την επιθυμητή… ψιλόλιγνη ψευδαίσθηση.

Φουλάρια



Ο «κάθετος άξονας» που λέγαμε, μπορεί κάλλιστα να τονιστεί με ένα φουλάρι ή μαντήλι που θα πέφτει μπροστά, σαν δυο μεγάλες, κάθετες ρίγες.

Μικρές τσάντες



Πρόκειται για ζήτημα κλίμακας: το μέγεθος του σώματος, πρέπει να είναι ανάλογο μ’ αυτό της τσάντας. Μια μικροσκοπική γυναίκα με τσάντα-μπαούλο, κινδυνεύει να μοιάζει με πρωτάκι που η σχολική του τσάντα μοιάζει να ζυγίζει περίπου όσο αυτό. Προτιμήστε τσάντες μικρές και κρεμαστές που ταιριάζουν στον σωματότυπό σας.

Τα σωστά παπούτσια



Ο νούμερο ένα κανόνας του «Πώς να φαίνεστε ψηλότερη» ξαναχτυπά: μην επεμβαίνετε άγαρμπα στον κάθετο άξονά σας! Σκοπός είναι να επιμηκύνουμε τη σιλουέτα μας και ο μεγαλύτερος εχθρός σ’ αυτόν μας τον αγώνα είναι τα παπούτσια με λουρί στον αστράγαλο ή τα μποτάκια που δεν είναι ούτε αρκετά ψηλά ούτε πολύ χαμηλά και, όταν συνδυάζονται με φούστες ή φορέματα, κονταίνουν τα πόδια. Τέλος, παρά το μάλλον αφύσικο σχήμα τους, τα μυτερά παπούτσια θεωρείτε ότι μας «ψηλώνουν», ενώ τα παπούτσια με στρογγυλεμένες μύτες αντεδείκνυνται.

Η μονοχρωμία είναι φίλος μας

Επιλέγοντας να δώσετε έμφαση στις αποχρώσεις και όχι στις χρωματικές αντιθέσεις, όχι μόνο θα δημιουργήσετε ψευδαίσθηση χρώματος, αλλά θα εκσυγχρονίσετε το στιλ σας.

Προτιμήστε το σκούρο, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε το απόλυτο μαύρο, που κινδυνεύει να… εκμηδενίσει την ήδη μικρή σας σιλουέτα. Για αποτέλεσμα που θα σας… επιμηκύνει, χρησιμοποιήστε τις πιο σκούρες αποχρώσεις στο κάτω μέρος του σώματος και τις φωτεινότερες στο επάνω, ούτως ώστε να τραβήξετε τα βλέμματα στο πιο συμφέρον σημείο.

v