Το υπέροχο γράμμα ενός νέου συζύγου στη γυναίκα του

Το υπέροχο γράμμα ενός νέου συζύγου στη γυναίκα του

Ο Dale Partridge είναι επιχειρηματίας, αγρότης, ομιλητής στο TEDx, σύμβουλος μεγάλων επιχειρήσεων και συγγραφέας. Είναι ακόμα σύζυγος και μπαμπάς. Ο Dale θα μπορούσε να αποτελεί και πρότυπο συζύγου, για πολλές γυναίκες, καθώς ο τρόπος με τον οποίον αντιλαμβάνεται την έννοια του γάμου και τη σημασία της γυναίκας είναι μοναδικός και ιδιαίτερα συγκινητικός.  Πριν λίγο καιρό δημοσίευσε στο προφίλ του στο Facebook ένα μήνυμα αφιερωμένο σε… όλες τις γυναίκες, με τις οποίες έχει παντρευτεί στη ζωή του, το οποίο θα πρέπει να διαβάσει κάθε άντρας –παντρεμένος ή μη.

«Οι άντρες ανησυχούν τρομερά ότι αν παντρευτούν θα πρέπει να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους με “μόνο μία γυναίκα”. Αυτό, όμως, δεν είναι αλήθεια. Εγώ ερωτεύτηκα μία 19χρονη αναρριχήτρια, παντρεύτηκα μία 20χρονη λάτρη των ζώων, έκανα οικογένεια με μία 24χρονη μητέρα, έφτιαξα μια φάρμα με μία 25χρονη νοικοκυρά και σήμερα είμαι παντρεμένος με μία σοφή 27χρονη γυναίκα.

Αν το μυαλό σας είναι υγιές, δεν θα βαρεθείτε ποτέ να είστε “μόνο με μία γυναίκα”. Για την ακρίβεια, θα εκπλαγείτε με το πόσες υπέροχες, διαφορετικές εκδοχές της θα βρίσκεστε παντρεμένοι στην πάροδο των χρόνων.

Μην λέτε όχι στον γάμο, πείτε ναι και συνεχίστε να λέτε ναι, μέχρι την ημέρα που θα πεθάνετε.»

Το post του Dale φαίνεται πως άγγιξε τις καρδιές πολλών αντρών και γυναικών, γι’αυτό και έχει κοινοποιηθεί μέσα σε 20 μέρες περίπου 290 χιλιάδες φορές. Και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο νέος σύζυγος και μπαμπάς αποδεικνύει την πίστη του στον θεσμό του γάμου. Σε άλλο παλαιότερο post του έχει γράψει:



«Όταν κάποιος παντρεμένος μου ζητά να τον βοηθήσω στη δουλειά του, πρώτα τον ρωτάω για τη γυναίκα του. Γιατί δεν θέλω ποτέ να βοηθήσω κάποιον να πετύχει στην καριέρα του, αλλά ταυτόχρονα να καταστρέψει τον γάμο του.

Εμείς οι άντρες πρέπει να καταλάβουμε ότι τον σεβασμό δεν τον κερδίζουμε με το ύψος του μισθού μας, αλλά με το επίπεδο της λάμψης που εκπέμπει η γυναίκα που ισχυριζόμαστε ότι αποτελεί προτεραιότητα στη ζωή μας. Εκείνη είναι το σύμβολο της επιτυχίας σου. Εκείνη είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής σου.

Ο γάμος είναι μία δέσμευση με πολλές προκλήσεις. Έχει το κόστος του. Και ίσως αυτό να είναι ένα όνειρο που δεν κυνήγησες ποτέ, μία εξέλιξη στην καριέρα σου που δεν κατάφερες να έχεις ή ένα πλάνο που δεν μπόρεσες να ακολουθήσεις.

Συμπερασματικά: Η δουλειά μας δεν θα πρέπει ποτέ να θέτει σε κίνδυνο τον γάμο μας. Η ερώτηση, όμως, που έχω να σας κάνω είναι η εξής: Νιώθει η γυναίκα σας ότι την αγαπάτε; Νιώθει ότι ανταποκρίνεστε στους τομείς για τους οποίους περιμένει από εσάς να είστε υπεύθυνοι; Εσείς νιώθετε ότι εκπληρώνετε τον ρόλο που ο Θεός σας κάλεσε να παίξετε στη σχέση σας;

Έτσι, πριν αναζητήσετε την επόμενη στρατηγική μάρκετινγκ ή προσλάβετε έναν νέο σύμβουλο επιχειρήσεων, σκεφτείτε μήπως τον χρόνο αυτό θα ήταν καλύτερα να τον επενδύσετε στη γυναίκα, με την οποία συμφωνήσατε να μοιραστείτε τη ζωή σας, χρόνια πριν.

Δεν είναι κακό να “σκίζετε” στην καριέρα σας. Όμως μην το κάνετε ποτέ εις βάρος κάποιου, για τον οποίον είχατε ορκιστεί ότι θα δίνατε και τη ζωή σας.»


Ξέρουμε, όλες μας, ότι οι αλλαγές μας με την πάροδο των ετών, κατά την διάρκεια του γάμου μας, είναι αξιοσημείωτες: Οι περισσότερες από εμάς πήραμε κιλά, εμφανίσαμε κυτταρίτιδα, κάποιες ρυτίδες και μερικές γκρίζες τρίχες. Σταματήσαμε να φοράμε σέξι εσώρουχα και να κάνουμε αποτρίχωση κάθε εβδομάδα. Συναισθηματικά και ψυχολογικά αλλάξαμε ακόμα περισσότερο: Η ανεμελιά μας σχεδόν εξαφανίστηκε. Νιώθουμε μεγαλύτερη σιγουριά για κάποια πράγματα και περισσότερο άγχος για κάποια άλλα. Έχουμε περάσει στιγμές εξαιρετικά δύσκολες και άλλες, εξαιρετικά «μεγάλες» που μας έχουν στιγματίσει.

Έχουμε μάθει, όμως, να νιώθουμε περισσότερο: Να αγαπάμε περισσότερο, να ελπίζουμε περισσότερο και να πονάμε περισσότερο. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε καταλάβει πως ακόμα μαθαίνουμε: Τον εαυτό μας, τα παιδιά μας, τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας. Μπορεί να είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που οι άντρες μας παντρεύτηκαν πριν από κάποια χρόνια, αλλά ταυτόχρονα αλλάζουμε διαρκώς. Και αυτό -όσο διατηρούμε την διάθεση να μαθαίνουμε- δεν είναι καθόλου κακό.

 

v