Γιατί δεν πρέπει να έχετε το μωρό αγκαλιά όταν μαγειρεύετε

Γιατί δεν πρέπει να έχετε το μωρό αγκαλιά όταν μαγειρεύετε

Ο μάρσιππος είναι ένα χρήσιμο «εργαλείο», ιδανικό για πολυάσχολες μαμάδες, αφού τους επιτρέπει να έχουν το μωρό στην αγκαλιά τους και ταυτόχρονα να κάνουν τις δουλειές τους. Όμως, η χρήση του απαιτεί πολλή προσοχή γιατί τα ατυχήματα είναι πιθανά. Η Molly Landis μας προειδοποιεί σχετικά μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε ενώ μαγείρευε και που θα μπορούσε να τραυματίσει σοβαρά το νεογέννητο μωρό της.

Η Molly συνήθιζε να φοράει τον μάρσιππο την ώρα της μαγειρικής, όμως ευτυχώς, εκείνη τη μέρα και ώρα το ενός μηνός κοριτσάκι της έτυχε να κοιμάται στην κούνια του. Έτσι, η ίδια συνέχιζε την προετοιμασία του γεύματος χωρίς να έχει το μωρό της αγκαλιά. Ξαφνικά, όμως, ο καυστήρας του φούρνου άρχισε να εκρήγνυται, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο, τον λαιμό και το στήθος.

«Τα πιο σοβαρά εγκαύματα είναι αυτά στο στήθος μου, στο σημείο δηλαδή που ακουμπάει το κεφαλάκι της μικρής μου όταν φοράω τον μάρσιππο. Αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία μου με όλους τους γονείς για να τους δείξω ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις δραστηριότητές μας όταν φοράμε τον μάρσιππο. » Και συνεχίζει: «Αυτό που μου έτυχε ήταν τρομερό αλλά συνέχεια σκέφτομαι πόσο τυχερή ήμουν!».

Κάποιες μαμάδες αντέδρασαν στην ανάρτησή της με σχόλια συμπαράστασης ενώ κάποιες άλλες της λένε «ευχαριστώ» που μοιράστηκε μαζί τους την δυσάρεστη εμπειρία της για να πάρουν τα μέτρα τους και να μην πάθουν κι εκείνες το ίδιο. Φυσικά, εκτός από τον μάρσιππο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μαγειρεύουμε και , εφόσον είναι δυνατό, να απομακρύνουμε τα παιδιά από την κουζίνα. Η σκέψη ότι «Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σε μένα» δεν πρέπει να υφίσταται- ποτέ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα γίνει το κακό. Το σίγουρο είναι ότι με τη ζωή και την ασφάλεια των παιδιών μας δεν πρέπει ποτέ να «παίζουμε».

Πηγή: Popsugar.com
v