Μαμά δωρίζει τα όργανά της για να σώσει τον 4χρονο γιο της

Μαμά δωρίζει τα όργανά της για να σώσει τον 4χρονο γιο της

Αυτή η σπουδαία μαμά από την Ιρλανδία δεν σκοπεύει να χάσει άλλο χρόνο περιμένοντας να βρεθούν τα δύο όργανα που χρειάζονται για να σωθεί ο γιος της –θα τα δωρίσει και τα δύο η ίδια. Ο 4χρονος Joe Lamont γεννήθηκε με μία σπάνια ασθένεια, γνωστή ως υπολειπόμενη αυτοσωματική πολυκυστική νόσος των νεφρών. Από τότε που χρειάστηκε να του αφαιρεθούν οι δύο του νεφροί, όταν ήταν μόλις 6 εβδομάδων, αναγκάζεται να κάνει αιμοκάθαρση 3 φορές την εβδομάδα προκειμένου να παραμένει στη ζωή. Έναν χρόνο αργότερα διαγνώστηκε και με μία σοβαρή πάθηση στο συκώτι, η οποία επίσης μπορεί να αποβεί θανατηφόρα αν δεν βρεθεί μόσχευμα.

Τον περασμένο Ιούλιο, λόγω της αιμοκάθαρσης, το αίμα του μικρού μολύνθηκε και παραλίγο να χάσει τη ζωή του. Οι γονείς του τότε κατάλαβαν ότι η ανάγκη να βρεθούν μοσχεύματα για τον Joe είναι άμεση. Καθώς, όμως, δεν είναι εύκολο να βρεθεί δότης και για τα δύο όργανα, προσφέρθηκε η μητέρα του, Sarah, να καλύψει αυτή την ανάγκη. Εδώ και μερικές ημέρες, η 36χρονη υποβάλλεται σε εξετάσεις, οι οποίες ευτυχώς απέδειξαν ότι είναι συμβατή. Το χειρουργείο της μεταμόσχευσης, λοιπόν, έχει οριστεί να γίνει στις 25 Ιανουαρίου 2017.

Όπως η ίδια η Sarah λέει, «Δεν είμαι η μοναδική μαμά που έχει κάνει κάτι τέτοιο. Στο νοσοκομείο που πηγαίνουμε με τον γιο μου 3 φορές την εβδομάδα, έχω δει κι άλλα παιδιά να λαμβάνουν μόσχευμα από τους γονείς τους και να καταφέρνουν έτσι να ζουν σχεδόν φυσιολογικά. Αυτό αποζητώ κι εγώ για το παιδί μου –να ζήσει όσο γίνεται πιο φυσιολογικά.»



Και συνεχίζει «Ως μαμά του, θα κάνω τα πάντα γι’αυτόν. Είναι όλος μου ο κόσμος και θα τον βοηθήσω με κάθε πιθανό τρόπο που μπορώ, όπως πιστεύω θα έκανε κάθε γονιός για το παιδί του.»

Η Sarah που έχει δύο ακόμα παιδιά, ένα αγόρι 12 ετών και μία κόρη 10 ετών, γνωρίζει ότι ο κίνδυνος να χάσει και η ίδια τη ζωή της με το να γίνει δωρητής δύο οργάνων είναι σοβαρός, όμως πιστεύει ότι δεν έχει άλλη επιλογή. «Αν χάσω τη ζωή μου, τουλάχιστον θα το έχω κάνει για να σώσω το παιδί μου.»


(φωτο: ο μικρός Joe όταν ήταν νεογέννητο)

Δεν είναι απαισιόδοξη, όμως. Επιμένει ότι ο γιος της έχει υπάρξει μαχητής από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε. «Προτεραιότητά μου αυτή τη χρονιά, λοιπόν, θα είναι σώσω το παιδί μου. Αυτή θα είναι η χρονιά του!», καταλήγει η ίδια. Και το ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά!

Πηγή: mirror.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v