10 πανέξυπνα προϊόντα για νέους γονείς

10 πανέξυπνα προϊόντα για νέους γονείς

Ίσως κάποια από αυτά να σας φανούν υπερβολικά –μια «έξυπνη» καλαθούνα που «καταλαβαίνει» πότε ξυπνά το μωρό και το νανουρίζει για να ξανακοιμηθεί! Σκεφτείτε, όμως, ότι και για τις μαμάδες μας, οι σύγχρονοι αποστειρωτές φάνταζαν κάποτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Και πλέον δεν μπορούμε χωρίς αυτούς! Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι κατασκευαστές των παρακάτω gadgets για νέους γονείς και, για ακόμα μία φορά, μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό…

Η «έξυπνη» αλλαξιέρα που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το βάρος του μωρού σας, τα ταΐσματά του, την αλλαγή της πάνας του και πολλά ακόμα.

Το μαξιλαράκι της έχει ενσωματωμένη μια ασύρματη «έξυπνη» ζυγαριά, η οποία στέλνει τις μετρήσεις του μωρού σας απευθείας σε σχετική εφαρμογή, στο smartphone σας. Η αλλαξιέρα λέγεται Hatch Baby Grow, θα είναι διαθέσιμη από τον Μάιο και μετά, όμως μπορείτε να την παραγγείλετε από τώρα με 129 δολάρια.

Το μαλακό καθισματάκι που προσφέρει στο μωρό στήριξη 360 μοιρών και το βοηθά, καθώς μαθαίνει σιγά-σιγά να κάθεται.

Θα το βρείτε στο hugaboo.myshopify.com με τιμές που ξεκινούν από 50 δολάρια.

Τα γλυκύτατα λούτρινα που μετατρέπονται σε απαλά σφουγγαράκια για το μπάνιο!

Απλά βάζετε μέσα τους αφρόλουτρο ή σαπούνι, τα βουτάτε στο ζεστό νερό και πλένετε με αυτά το παιδί! Δείτε εδώ πώς ακριβώς «δουλεύουν». Τιμή: 13 δολάρια.

Η πολυθρόνα θηλασμού με ειδική θήρα για την φόρτιση του κινητού σας, ενώ θηλάζετε.

Γιατί η νύχτα -όταν θηλάζεις- προβλέπεται μεγάλη… Επίσης, έχει ηλεκτρονική λειτουργία για κλίση 180 μοιρών, ενώ θα πωλείται από τον ερχόμενο Μάρτιο και μετά εδώ, από 599 δολάρια.

Οι κάδοι απόρριψης πανών που δεν αφήνουν τις δυσάρεστες οσμές να ξεφύγουν –αλλά, βασικά, διατίθενται σε υπέροχα σχέδια!

Γιατί κάδοι με τέτοια χρηστικότητα υπάρχουν πολλοί –τόσο στιλάτους, όμως, δεν θα βρείτε αλλού. Θα τους βρείτε εδώ με 80 δολάρια.

Τα φιλικά-για-μωρά κουταλάκια που τα μαθαίνουν να τρώνε μόνα τους, από πολύ νωρίς.

Υπόσχονται δε ότι είναι τόσο εργονομικά φτιαγμένα, ώστε το μωρό σας δεν θα λερώνεται πολύ καθώς θα κάνει τις προσπάθειές του να φάει. Θα τα βρείτε εδώ με 10 δολάρια.

Το κινητό μόνιτορ που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το μωρό σας, το οποίο κάθεται ανάποδα, όταν οδηγείτε.

Το μωρό αντικρίζει ένα χαριτωμένο κουκλάκι, με την κάμερα ενσωματωμένη στα μάτια του. Φυσικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως σύστημα ενδοεπικοινωνίας στο σπίτι ή στο ταξίδι. Πωλείται στο ToysRus.com με 199 δολάρια.

Το κάθισμα αυτοκινήτου που τοποθετείται σωστά… από μόνο του

Μεγάλος μπελάς η σωστή τοποθέτηση του παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου –τα επίσημα στοιχεία, μάλιστα, λένε ότι τα μισά καθίσματα δεν είναι σωστά τοποθετημένα, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των μωρών. Το 4Moms Self-Installing Car Seat δημιουργήθηκε για να λύσει αυτό ακριβώς το πρόβλημα, αφού με τη χρήση ειδικής εφαρμογής που θα κατεβάσετε στο κινητό σας, θα σας δείξει πώς ακριβώς πρέπει να τοποθετήσετε το κάθισμά σας. Τιμή: 499 δολάρια.

Το ρολόι-tracker που αποθηκεύει πληροφορίες και ειδοποιεί τους γονείς...

...ως προς το πότε πρέπει να ταΐσουν, να αντλήσουν γάλα με το θήλαστρο, να δώσουν φάρμακο, να αλλάξουν πάνα, αλλά και για το βάρος του μωρού, πότε πρέπει να κοιμηθεί και πολλά ακόμα. Επίσης, καταγράφει πόσες ώρες έχετε κοιμηθεί εσείς μέσα στο 24ωρο! Θα το βρείτε σύντομα διαθέσιμο με το όνομα Project Nursery: Parent + Baby Smartband. Τιμή: 150 δολάρια.

Η πρώτη «έξυπνη» καλαθούνα που ανταποκρίνεται στο ξύπνημα του μωρό σας και το κουνά για να αποκοιμηθεί ξανά.

Δημιουργήθηκε από τον παιδίατρο Dr. Harvey Karp, σε συνεργασία με τον διάσημο industrial σχεδιαστή Yves Béhar και μηχανικούς του ΜΙΤ. Η καλαθούνα ονόματι Snoo μειώνει το κλάμα του μωρού, ενθαρρύνει τον ύπνο και αποτρέπει το να γυρίσει το μωρό από μόνο του μπρούμυτα. Δεν είναι φτηνή, ωστόσο υπόσχεται να σας χαρίσει περισσότερες ώρες ύπνου μέσα στη νύχτα (αξία ανεκτίμητη). Τιμή: 1.160 δολάρια.

Πηγή: buzzfeed.com

v