Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη κοτόσουπα

Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη κοτόσουπα

Εκτός από την ψαρόσουπα, η κοτόσουπα είναι ένα από τα χειμωνιάτικα φαγητά που τα παιδιά τρώνε αδιαμαρτύρητα. Δεδομένου, μάλιστα, του ότι περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, αφού εκτός απ’ το κοτόπουλο έχει και λαχανικά, είναι μια ευκαιρία να φάνε υγιεινά χωρίς πολλές διαπραγματεύσεις!

Για να την κάνετε (ακόμα) πιο νόστιμη μπορείτε να προσθέσετε μια πινελιά αλά ιταλικά… Αρχίζουμε την μαγειρική!

Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 8 μερίδες)

 

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

3 καρότα

3 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι σέλερι

2 μεγάλα κομμάτια από στήθος κοτόπουλο

1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό και ένα βασιλικό

Μισό κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

1 φύλλο δάφνης

Πιπέρι- αλάτι

Και η ιταλική πινελιά… 180 γραμμάρια μακαρόνια φιογκάκια (προαιρετικά)

Τι θα κάνετε

Βήμα 1ο



Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια, αφήστε τα να σοταριστούν με το λάδι σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2ο



Ενώ σοτάρονται, πλύνετε και ψιλοκόψτε τα καρότα και το σέλερι. Έπειτα, προσθέστε τα στο σκεύος και αφήστε τα να μαραθούν μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βήμα 3ο



Σειρά έχει το κοτόπουλο! Αφαιρέστε προσεκτικά την πέτσα και το λίπος που δεν θέλετε. Οι ειδικοί συνιστούν να μην το πλένουμε πριν το μαγειρέψουμε- τα μικρόβια θα εξουδετερωθούν όταν βράσει.

Στη συνέχεια, προσθέστε το στην κατσαρόλα μαζί με το δαφνόφυλλο, τον βασιλικό, το θυμάρι, τον μαϊντανό και το πιπέρι. Προσθέστε 8 φλιτζάνια νερό και αφήστε το μίγμα να μαγειρευτεί σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει. Μόλις δείτε τις… μπουρμπουλήθρες, κατεβάστε τη φωτιά και περιμένετε μέχρι η σούπα σας να σιγοβράσει για μία ώρα.

Βήμα 4ο


Έπειτα από μία ώρα, απομακρύνετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα. Με δύο πιρούνια, αφαιρέστε το κρέας από το στήθος και κόψτε το σε μικρά κομματάκια. Προσθέστε τουλάχιστον μία κουταλιά της σούπας αλάτι- αν προτιμάτε, και περισσότερο!



Βήμα 5ο



Αν θέλετε να πάτε την κοτόσουπα σε άλλο… επίπεδο, προσθέστε τα μακαρόνια στην ίδια κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, ανεβάστε το μάτι στη δυνατή φωτιά και αφήστε το μίγμα να βράσει για τουλάχιστον 7 λεπτά.

Βήμα 6ο

Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα το κομμένο κοτόπουλο, προσθέστε ακόμα δύο φλιτζάνια νερό και αφήστε το λίγο ακόμα και σιγοβράσει.

Λίγο πριν το τέλος δοκιμάστε το δημιούργημά σας για να δείτε αν χρειάζεται κι άλλο αλάτι.

Και το τελικό αποτέλεσμα:

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: Budgetbytes.com

 

v