6 εξαιρετικές ταβέρνες για να τσικνίσετε οικογενειακώς

6 εξαιρετικές ταβέρνες για να τσικνίσετε οικογενειακώς

Αρνούμαστε, απλά αρνούμαστε να μαγειρέψουμε την Τσικνοπέμπτη! Στη χειρότερη περίπτωση θα παραγγείλουμε. Στην καλύτερη, όμως, θα ευχαριστηθούμε ψητό, επιλέγοντας κάποια από τα αγαπημένα μας στέκια για κρεατοφαγία, σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Τα καταγράφουμε και αφήνουμε σε εσάς την τελική απόφαση: Πού να κλείσετε τραπέζι:

Basegrill, στο Περιστέρι

Από τα αξεπέραστα κρεατοφαγεία της Αθήνας, με πιάτα που μπορεί να μη θυμίζουν παραδοσιακό ελληνικό ψητοπωλείο (πολλές συνταγές προέρχονται από την Αργεντινή), αλλά που θα σας ανοίξουν νέους ορίζοντες στο τι σημαίνει νόστιμο κρέας! Έτσι, στα «πρέπει» των πιάτων περιλαμβάνεται η φοβερή πικάνια (ή αλλιώς ζουμερό μοσχαράκι, πασπαλισμένο με διάφορα είδη αλατιού και κιτρολέμονο), η λαχταριστή σπαλομπριζόλα και το εξαιρετικά ψημένο λουκάνικο. Ωστόσο, όλα αυτά πρέπει οπωσδήποτε να συνοδευτούν από την κορυφαία φωλιά τηγανητής πατάτας με αυγά! Μοναδικό του μειονέκτημα; Οι αρκετά τσιμπημένες τιμές του.

Τιμές: Περί τα 35 ευρώ κατ’άτομο.

Base Grill: Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλ. 210 5757455.

Στάθης και Γιώτα, στο Π. Φάληρο

Παρεΐστικη ατμόσφαιρα, καθαρό περιβάλλον και κρέατα… ένα κι ένα! Προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη ζουμερή και χορταστική σταβλίσια μπριζόλα, τα πεντανόστιμα και αφράτα μπιφτέκια και το γευστικότατο και πολύ μαλακό συκώτι. Μην παραλείψετε, όμως, να δοκιμάσετε και τις πίτες –ειδικά την κοτόπιτα. Κλείστε εγκαίρως τραπέζι, γιατί το μαγαζί είναι σχετικά μικρό και… πολύ δημοφιλές.

Τιμές: Περί τα 15 ευρώ κατ’άτομο.

Στάθης και Γιώτα: Ηχούς 46, Π. Φάληρο, τηλ. 213034 2951

Ο Μπέμπης, στο Χαϊδάρι

Μπορεί να προσφέρεται περισσότερο τους θερμούς μήνες, χάρη στην καταπράσινη αυλή του, ωστόσο και η σάλα του, με το μεγάλο τζάκι, είναι ζεστή και φιλόξενη. Θα σας εντυπωσιάσουν οι τεράστιες μερίδες και τα πολύ σωστά ψημένα κρεατικά, με αποκορύφωμα τα παϊδάκια. Αξίζει, ωστόσο να δοκιμάσετε το κοντοσούβλι, το κοκορέτσι και την περίφημη μοσχαρίσια γάλακτος. Στο τέλος σας περιμένει λαχταριστό γλυκό-έκπληξη!

Τιμές: 12-15 ευρώ κατ’άτομο.

Ο Μπέμπης: Βουλγαροκτόνου 6 & Βυζαντίου, Χαϊδάρι, τηλ. 210 5320599.

Κρυστάλλης, στην Πεντέλη

Από το πιο γνωστά ψητοπωλεία των βορείων προαστίων, ο Κρυστάλλης θα σας ζεστάνει με το τζάκι του και θα σας ενθουσιάσει με τα κρεατικά του! Επιβάλλεται να δώσετε έμφαση στη σούβλα και δη στο γουρουνόπουλο και το αρνάκι, όμως μην παραλείψετε και το κοντοσούβλι, τα λουκάνικα και το νοστιμότατο μελιτζανομπούρεκο. Συνδυάστε τα κρεατικά σας με δροσερή σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα και ντοματίνια και… θα μας θυμηθείτε!

Τιμές: Περί τα 20 ευρώ κατ’άτομο.

Κρυστάλλης: Πλατεία Αγίας Τριάδος 1, Παλαιά Πεντέλη, τηλ. 210 6136838.

Το Kreas, στα Πετράλωνα

Σε μια παλιά μονοκατοικία των Πετραλώνων στεγάζεται αυτό το μοντέρνο ψητοπωλείο, με τις μικρές αλλά άκρως φιλόξενες σάλες και το ταχύτατο σέρβις. Στο μενού του, εξίσου μοντέρνο, θα βρείτε (και θα ενθουσιαστείτε!) λουκάνικο με αυγά και τσένταρ, σαγανάκι με ταλαγάνι, κεφαλοτύρι και κομπόστα αχλάδι, αλλά και ζουμερά χοιρινά φιλετάκια, εξαιρετικό συκώτι και… brisket (κομμάτι από το στήθος του βοδινού χωρίς κόκκαλο), σιγομαγειρεμένο για 15 ώρες στον φούρνο, έτσι ώστε να λιώνει στο στόμα!

Τιμές: Περί τα 25 ευρώ κατ’άτομο.

Το Kreas: Δημοφώντος 96, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3247028.

Φάνη Μεζέ, στον Χολαργό

Συμπλήρωσε 1 χρόνο παρουσίας και ήδη έχει κερδίσει πιστούς θαμώνες, οι οποίοι επιστρέφουν τόσο για το ζεστό, παρεΐστικο περιβάλλον της παλιάς μονοκατοικίας, όσο και για την εξαιρετική κουζίνα που δίνει έμφαση στους «πειραγμένους» κρεατομεζέδες! Το ταλαγάνι με τη μαρμελάδα, για παράδειγμα, και τα κεφτεδάκια σαγανάκι με ούζο, φέτα και ντομάτα… δεν τα έχετε ξαναδοκιμάσει πουθενά! Ως προς τα «κυρίως» σας -και για να το τσικνίσετε πραγματικά- προτιμήστε τα ζουμερά πανσετάκια και τα αφράτα, μπιφτεκάκια, τα οποία πρέπει σίγουρα να συνοδεύσετε με την πεντανόστιμη φάβα και, βέβαια, μην διστάσετε να τιμήσετε και τα παϊδάκια!

Τιμές: 15 ευρώ κατ’άτομο.

Φάνη Μεζέ: Ασπασίας 91, Χολαργός, τηλ. 210 6511124.

 

v