Εύκολα χτενίσματα για να δείχνετε 10 χρόνια νεότερη

Εύκολα χτενίσματα για να δείχνετε 10 χρόνια νεότερη

Είναι αλήθεια ότι κάποιες φορές οι εκκεντρικότητες και τα περίεργα χτενίσματα στα μαλλιά, μπορεί είτε να μας προσθέσουν χρόνια (κάτι που φυσικά δεν θέλουμε) είτε να μας κάνουν να μοιάζουμε με κοριτσάκια, (κάτι που επίσης δεν θέλουμε). Για να μην πέσετε ούτε στη μία ούτε στην άλλη παγίδα, δείτε 8 χτενίσματα που μπορούν να σας δώσουν στιλ αφαιρώντας σας χρόνια και προσθέτοντάς σας στιλ και σεξ απίλ!

Σικ αφέλειες για κοντά μαλλιά

Αν ανήκετε στις γυναίκες που «τολμούν» με το χτένισμά τους και έχουν επιλέξει τα κοντά μαλλιά ως σήμα κατατεθέν τους, φέρτε μπροστά λίγες τούφες δημιουργώντας μια πλάγια φράντζα ή λίγες αφέλειες. 

Γιατί να το προτιμήσετε: τα κοντά μαλλιά αρκετές φορές «αγριεύουν» το βλέμμα και δεν ταιριάζουν πάντα σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Έτσι, όμως, μπορείτε να «απαλύνετε» τα χαρακτηριστικά σας και να κάνετε αυτό το κατά τ' άλλα αυστηρό χτένισμα, μοντέρνο, χωρίς να «ξεφεύγετε» από την ηλικία σας. 

«Κύματα» στο πλάι για μακριά μαλλιά



Αφού χωρίσετε τα μαλλιά σε δύο μέρη, αρχίστε να τα κάνετε φαρδιές μπούκλες με το ειδικό ψαλίδι. Στη συνέχεια, ασφαλίστε τα με πιάστρες όπως φαίνεται από τη φωτογραφία και εφαρμόστε λακ. Έπειτα, αφαιρέστε τα τσιμπιδάκια και απολαύστε το νέο σας look.

Γιατί να το προτιμήσετε: για να ξεφύγετε από το αυστηρό ίσιο που τονίζει τις ρυτίδες στην περιοχή των ματιών και το πιγούνι. Αντίθετα, τα «κύματα» τραβούν τα βλέμματα και κάνουν τα χαρακτηριστικά που θέλετε να κρύψετε πιο «απαλά».

Χαμηλή αλογοουρά με όγκο



Αφήνοντας λίγες τούφες, ξεχωρίστε τις από τα υπόλοιπα μαλλιά. Στη συνέχεια, με την τεχνική του «ξασίματος», προσθέστε όγκο στις τούφες που έχετε κρατήσει. Έπειτα, ενώστε τις με τα υπόλοιπα μαλλιά και πιάστε τα όλα μαζί σε μια χαμηλή αλογοουρά.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Γιατί να το προτιμήσετε: η αλογοουρά που δεν «κολλάει» στο πρόσωπο τραβάει την προσοχή στο πάνω μέρος του και ιδιαίτερα στα μάτια. Είναι ιδανικό για τις γυναίκες που δεν έχουν ρυτίδες στα μάτια και το μέτωπο και θέλουν να τα τονίσουν για να κρύψουν το πιγούνι ακόμα και το λαιμό τους (παρά το ότι τον αφήνει εκτεθειμένο, το βλέμμα δεν «πέφτει» εκεί).

«Μεταξένιο», χαμηλό σινιόν



Στο παρακάτω βίντεο, δείτε πώς θα κάνετε ένα χαμηλό σινιόν που θα απαλύνει τα χαρακτηριστικά σας. για πιο ατημέλητο look, Μπορείτε να αφήσετε μία ή δύο φράντζες.



Γιατί να το προτιμήσετε: το χαμηλό ύψος του σινιόν απαλύνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και δημιουργεί μια συμμετρία με τα μάτια, χωρίς να τονίζει το γνωστό πόδι της χήνας που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες και που πιθανώς θέλετε να κρύψετε.

Νεανικό καρέ



Μπορεί να είστε φαν του αυστηρού καρέ, όμως μια μικρή πινελιά θα σας βοηθήσει να το κάνετε πιο νεανικό. Όσο τα μαλλιά σας είναι νωπά, στεγνώστε τα με το πιστολάκι με το κεφάλι προς τα κάτω για περισσότερο όγκο. Αφού στεγνώσουν, περάστε μεγάλα τμήματά τους με το ειδικό ψαλίδι για τις μπούκλες.

Γιατί να το προτιμήσετε: τονίζει τα μάτια και το βλέμμα, «κρύβει» το πηγούνι ενώ κάνει τα μαλλιά να φαίνονται περισσότερα: αυτό από μόνο του θα σας κρύψει αρκετά χρόνια.

Φράντζα και στρογγυλό τελείωμα



Ακόμα κι αν δεν έχετε φράντζα αλλά θέλετε να «ανεβάσετε» το καρέ σας, δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς μπορείτε να την κόψετε μόνη σας.



Στη συνέχεια, αφού τελειώσετε με το… κούρεμα και στεγνώσετε τα μαλλιά, περάστε το κάτω μέρος τους γύρω από την κλασική ξύλινη βούρτσα κομμωτηρίου για να πετύχετε το γύρισμα της φωτογραφίας.

Γιατί να το προτιμήσετε: με τη φράντζα στο πλάι κρύβετε ελαφρά το μέτωπο (και μαζί και τις ρυτίδες του), χωρίς όμως να έχετε την αυστηρότητα που έχουν οι αφέλειες σε όλο το μήκος του. Παράλληλα, το στρογγυλό γύρισμα προς τα μέσα αγκαλιάζει απαλά το πιγούνι και την περιοχή γύρω απ’ το στόμα.

Πλαϊνή χωρίστρα με όγκο



Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς να κάνετε μια εντυπωσιακή χωρίστρα σε χρόνο dt, την οποία αν θέλετε μπορείτε να εμπλουτίσετε με λίγες ανάλαφρες μπούκλες στο κάτω μέρος της.



Γιατί να το προτιμήσετε: γιατί είναι ένα σέξι και φρέσκο χτένισμα που θα σας βοηθήσει να αναδείξετε το… καλό σας προφίλ. Αυτόματα, έτσι θα αφαιρέσετε χρόνια από το πρόσωπό σας.

Το γυριστό στεφανάκι



Όσο μεγαλώνουμε, τα μαλλιά μας γίνονται πιο «βαριά», κάτι που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε υπέρ μας αφού ιδιαίτερα χτενίσματα, όπως το στεφανάκι που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, μπορούν να «στρώσουν» πολύ καλύτερα.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, ωστόσο η διαδικασία για να το φτιάξετε είναι απλή. Δείτε βήμα βήμα τις οδηγίες:



Γιατί να το προτιμήσετε: Γιατί αγκαλιάζει το πρόσωπο και «ανεβάζει» τα μάτια, δίνοντάς σας φρεσκάδα στο βλέμμα.

Επιμελώς ατημέλητα μισά μισά με μπούκλες η χωρίς



Είτε έχετε σγουρά είτε ίσια μαλλιά, με το κλασικό χτένισμα αλά μισά μισά, θα έχετε ένα απλό αλλά εντυπωσιακό αποτέλεσμα που δεν χρειάζεται πολλή μαεστρία.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, το μυστικό είναι να δώσετε όγκο στα μαλλιά στην περιοχή του στεφανιού και να αφήσετε λίγες τούφες (που θυμίζουν το χτένισμα της πανέμορφης Μπριζίτ Μπαρντό) στο πλάι: 



Γιατί να το προτιμήσετε: γιατί μειώνει τις γωνίες που «αγριεύουν» το πρόσωπο σας, ενώ οι πλαϊνές τούφες  κρύβουν τις ρυτίδες στα μάτια, καμουφλάρουν τον λαιμό και τα σημάδια έκφρασης στο μέτωπο.

v