Μπορώ να μείνω έγκυος ενώ γυμνάζομαι και παίρνω μυοχαλαρωτικά;

Μπορώ να μείνω έγκυος ενώ γυμνάζομαι και παίρνω μυοχαλαρωτικά;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Προσπαθούμε να κάνουμε παιδί με τον σύζυγό μου. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω, επειδή γυμνάζομαι και κάνω και κάποια θεραπεία με μυοχαλαρωτικά, σε περίπτωση που όλα πάνε καλά υπάρχει κίνδυνος τις πρώτες εβδομάδες για το έμβρυο; Είναι κάτι που θα πρέπει να προσέχω όσο προσπαθούμε; 
Απάντηση:

Θα προτιμούσα να μένατε έγκυος όταν δεν παίρνετε φάρμακα και όταν η γυμναστική σας δεν είναι εντονότατη. Μία φυσιολογική γυμναστική είναι θεμιτή, αλλά μία γυμναστική για πρωταθλητισμό σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο για να μείνει κανείς έγκυος.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v