8 παιδικές παραστάσεις που πρέπει να δείτε πριν κατέβουν!

8 παιδικές παραστάσεις που πρέπει να δείτε πριν κατέβουν!

Σχεδόν… παραδοσιακά, την Κυριακή των Βαΐων τελειώνουν πολλές από τις  παραστάσεις που παίζονταν όλο τον χρόνο. Έχετε δυο βδομάδες ακόμα για να σκεφτείτε σε ποιες από αυτές θα πάτε με το παιδί.

Ωστόσο, μην επαναπαυτείτε- φροντίστε να προμηθευτείτε από νωρίς τα εισιτήριά σας λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κοινού.

Ένας δράκος… Μα ποιος δράκος;

*Φωτογραφία: paidiko-theatro.gr

Μία από τις φετινές παραστάσεις με τις καλύτερες κριτικές από τους πιο αυστηρούς κριτές, τους γονείς. Σε σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου και σε διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου, ο Δράκος σατιρίζει τον ολοκληρωτισμό και τους ηγέτες που έρχονται να μας «σώσουν» από το αδιέξοδο, σε μια εκδοχή κατανοητή και ευχάριστη για παιδιά, με πρωταγωνιστές ιππότες και δράκους.

Παραστάσεις «ανεβαίνουν» κάθε Σάββατο στις 5 το απόγευμα και κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί, στο θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59, Αθήνα). Το κανονικό εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και δύο ευρώ λιγότερο το μειωμένο.

Για μικρούς ντεντέκτιβ: Ο Σέρλοκ Χολμς σε… διπλό ταμπλό

Ο Σέρλοκ Χολμς και το γαλάζιο ρουμπίνι

*Φωτογραφία: tff.gr

Ένας από τους καλύτερους κωμικούς ηθοποιούς της γενιάς του, ο Γιάννης Σαρακατσάνης, υποδύεται τον Σέρλοκ Χολμς σε μια θεατρική διασκευή στο Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου 14, Πλάκα) , που απευθύνεται σε παιδιά, αλλά καταφέρνει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των μεγάλων. Η πρωτότυπη μουσική και το ότι οι ηθοποιοί τραγουδούν ζωντανά επί σκηνής, είναι δύο ακόμα στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή. Οι μικροί θεατές θα ενθουσιαστούν ακόμα περισσότερο όταν τους ζητηθεί να βοηθήσουν τον Σέρλοκ να λύσει το μυστήριο του γαλάζιου ρουμπινιού.

Παραστάσεις πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι και το εισιτήριο ανέρχεται στα 10 ευρώ (ίδια τιμή για παιδιά και ενήλικες).

Σέρλοκ χολμς- Ένα μυστήριο με νόημα

*Φωτογραφία: penna.gr

Αν προτιμάτε μια πιο… μουσική εκδοχή του αγαπητού ντεντέκτιβ, η παράσταση Σέρλοκ Χολμς- Ένα μυστήριο με νόημα» είναι η κατάλληλη επιλογή. Ο γνωστός μας ντεντέκτιβ «μπλέκει» με νάνους, σκυλιά, νεράιδες και γίγαντες και προσπαθεί να λύσει ένα διαφορετικό μυστήριο με τη βοήθεια των παιδιών. Η παράσταση πλαισιώνεται από τη μουσική του αγαπημένου Κωστή Μαραβέγια, από πλήθος ακροβατικών, πολυφωνικών συνθέσεων και τη συμμετοχή ηθοποιών- μαριονετών.

Για να δείτε από κοντά τον Σέρλοκ, θα χρειαστεί να πάτε στην Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου (Λεωφ. Συγγρού 143) τις Κυριακές στις 11.30 και στις 3 μ.μ. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 10 ευρώ μέσω viva

Το όνειρο της Μόλυ

*Φωτογραφία: crete-news.gr

Η Μόλυ, ένα ορφανό κοριτσάκι, το σκάει απ’ το ορφανοτροφείο και το ίδιο βράδυ ονειρεύεται το πιο χαρούμενο όνειρο: ότι δουλεύει σε ένα τσίρκο, γεμάτο κλόουν, ζογκλέρ και ακροβάτες. Τα μαγικά κόλπα, τα ακροβατικά, το θεατρικό στοιχείο αλλά και η ζωντανή μουσική δένουν αρμονικά σε μια χαρούμενη παράσταση.

Έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη Μόλυ το Σάββατο στις 3 μ.μ. και την Κυριακή στις 11.30 π.μ στο θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, Αθήνα). Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ ανά άτομο. Εδώ θα τα αγοράσετε online μέσω viva.

Ο Αίσωπος γίνεται… κόμιξ στον χώρο του Φάουστ

*Φωτογραφία: paidiko-theatro.gr

«Αισώπου Κόμιξ» ονομάζεται το έργο της ομάδας «Μικρός Νότος», που παρουσιάζεται στον ιδιαίτερο χώρο του Φάουστ τις Κυριακές στις 12 το μεσημέρι. Πέντε κλασικά παραμύθια του Αισώπου παρουσιάζονται με θεατρικά στοιχεία, πολλή μουσική, τραγούδι και τόσο γρήγορες εναλλαγές που θυμίζουν κόμιξ.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ. Για κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 2103234095.

Έχετε 70 λεπτά για να δείτε «4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα»;

*Φωτογραφία: pro4.gr

Μια διαφορετική παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά από 11 ετών και πάνω και «μπλέκει» πολλά στοιχεία της σύγχρονης οικογένειας μαζί. Η αγωνία των γονιών για τον γιο τους και η τεχνολογία που επηρεάζει τα παιδιά σήμερα σε ανησυχητικό βαθμό, είναι τα στοιχεία που πραγματεύεται το έργο- αλλά με πολλές δόσεις χιούμορ και ταχύτατες εναλλαγές.

Η παράσταση πραγματοποιείται κάθε Κυριακή στις 5 το απόγευμα στο Θέατρο Θησείο (Τουρναβίτου 7, Αθήνα) και το εισιτήριο ανέρχεται στα 10 ευρώ (8 ευρώ κοστίζει το μειωμένο). Μέσω του ticket services, μπορείτε να τα προμηθευτείτε online.

Παιδικό θέατρο διά χειρός Κάρμεν Ρουγγέρη

*Φωτογραφία: artharbour.gr

Η γυναίκα- εγγύηση στο παιδικό θέατρο επέστρεψε αυτή τη χρονιά με δύο θεατρικές παρατάσεις. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), «Ο Ηρακλής, η ζωή και οι άθλοι του» θα μυήσουν τα παιδιά στην ελληνική μυθολογία και θα βοηθήσουν εσάς να την θυμηθείτε. Παραστάσεις πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. και στις 3 μ.μ. με γενική είσοδο στα 12 ευρώ (το μειωμένο εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ). Εισιτήρια προπωλούνται και online μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος. 

Στο Θέατρο Κιβωτός (Πειραιώς 115), το γνωστό «στέκι» της Κάρμεν Ρουγγέρη τα τελευταία χρόνια, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε οικογενειακώς την… όπερα του «Μαγικού Αυλού», ένα ξεχωριστό παραμύθι με τις υπέροχες μελωδίες του Μότσαρτ.

*Φωτογραφία: ert.gr

Ο αυλός «παίζει» τις μαγικές μελωδίες του κάθε Κυριακή, στις 11.15 π.μ. και στις 3 μ.μ και το εισιτήριο ανέρχεται στα 12 ευρώ. Αγοράστε τα μέσω viva εδώ 
 

v