Τι να κάνετε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με τα παιδιά: Οι πιο διασκεδαστικές βόλτες

Τι να κάνετε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με τα παιδιά: Οι πιο διασκεδαστικές βόλτες

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για ένα τριήμερο που κάνει την ερχόμενη Δευτέρα να μην μοιάζει καθόλου με τσαγκαροδευτέρα, αφού η αργία του Αγίου Πνεύματος για άλλη μια φορά μας προσφέρει μία επιπλέον μέρα ξεκούρασης. Από τη στιγμή, λοιπόν, που θα παραμείνετε στο κλίνον άστυ, δείτε πώς μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε για να περάσετε ευχάριστα και… καλοκαιρινά τον χρόνο σας με τα παιδιά.

*Φωτογραφία: ecoledelanature.com

Ένα γεμάτο Σάββατο

Το πρόγραμμα «Ζήσε τον κήπο αλλιώς» καλεί μικρούς και μεγάλους να εξερευνήσουν τον ομορφότερο χώρο πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας, τον Εθνικό Κήπο. Εκεί, το πρωί του Σαββάτου, από τις 11 μέχρι τις 12, θα εμπνευστούν από διάσημα έργα και θα φτιάξουν τους δικούς τους πίνακες. Για τη συμμετοχή των παιδιών, απαιτείται η προεγγραφή τους στο opandakipos.gr.

*Φωτογραφία: greece.greekreporter.com

Μετά μπορείτε να κάνετε την καταπράσινη βόλτα σας στον κήπο, να απολαύσετε τον καφέ σας δίπλα στο σιντριβάνι ή εναλλακτικά να περιηγηθείτε στην κλασική Αθήνα, την Πλάκα, το Μοναστηράκι ή τον πεζόδρομο του Διονυσίου Αρεοπαγείτου, που είναι ιδανικός για ελεύθερο παιχνίδι, ποδήλατο και τρέξιμο.

Το απόγευμα, μπορείτε να επιστρέψετε στον κήπο και να απολαύσετε μία διαδραστική παράσταση κάτω από τα δέντρα, εμπνευσμένη από τον Αίσωπο. Διαλέγετε και παίρνετε!

*Φωτογραφία: 24wro.com.gr

Θα βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Εναλλακτικά, αν τα παιδιά (ίσως και εσείς) τρελαίνονται για Lego, δεν πρέπει να χάσετε το φεστιβάλ Lego στο TheMallAthens. Εκεί, τα πιτσιρίκια θα παίξουν, θα κατασκευάσουν ένα γιγάντιο κάστρο και θα φωτογραφηθούν με τους αγαπημένους τους ήρωες. Μια που θα βρεθείτε εκεί, μάλιστα, μπορείτε να απολαύσετε οικογενειακώς μία από τις παιδικές ταινίες που χάσατε όλη την χρονιά. Εδώ θα βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

*Φωτογραφία: themallathens.gr

Κυριακή με… λίγο απ’ όλα

Το πρωί της Κυριακής ξυπνήστε νωρίς για μια ξεχωριστή ποδηλατοβόλτα με τερματικό σταθμό την Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών, στην οποία μπορείτε να περιπλανηθείτε και να χαζέψετε λουλούδια και φυτά παρέα με τα παιδιά. Εδώ θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της έκθεσης.

Όσο για το απόγευμα, οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα γεμίσουν την Κυριακή σας. Είτε είστε αθλητικοί τύποι είτε όχι, μπορείτε να κάνετε καγιάκ στο κανάλι του Κ.Ε.Ι.Σ.Ν. μαζί με τα παιδιά για μια διαφορετική εμπειρία. Ωστόσο, στο πρόγραμμα επιτρέπεται η συμμετοχή σε παιδιά από 12 ετών και πάνω και τους γονείς τους, επομένως την ίδια ώρα δεν πρέπει να αφήσουμε παραπονεμένα τα μικρότερα αδερφάκια τους.

*Φωτογραφία: snfcc.org

Τα παιδιά από 5 ετών, λοιπόν, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα αφού την ίδια ώρα μπορούν να λικνιστούν στους ρυθμούς της capoeira, ανακαλύπτοντας το σώμα τους. 

*Φωτογραφία: snfcc.org

*Η συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα είναι δωρεάν, ωστόσο η προεγγραφή σε κάθε πρόγραμμα είναι απαραίτητη.

Δευτέρα με θαλασσινή αύρα

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται «καθαρό» από βροχές, γι’ αυτό αν δεν έχετε κάνει ακόμα το πρώτο σας μπάνιο, είναι ευκαιρία να το τολμήσετε. Εδώ θα δείτε ποιες παραλίες κοντά στην Αττική έχουν διάφανα νερά και εδώ τις παραλίες κοντά στην Αττική με άμμο. 

*Φωτογραφία: fthmb.tqn.com

Αν πάλι προτιμάτε να απολαύσετε τον καφέ σας με θαλασσινή αύρα, σε παλαιότερο άρθρο μας θα δείτε τις ωραιότερες καφετέριες δίπλα στο κύμα. 

v