6 καφέ δίπλα στη θάλασσα για να χαλαρώσετε με τα παιδιά

6 καφέ δίπλα στη θάλασσα για να χαλαρώσετε με τα παιδιά

Με την ζέστη και τον ήλιο να έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνισή τους, το σπίτι δεν «τραβιέται» πια. Μπορεί ο πρώτος μίνι καλοκαιρινός καύσωνας του Σαββατοκύριακου να τελείωσε, όμως , επειδή επίκεινται κι άλλοι –που ίσως είναι χειρότεροι- ας φροντίσουμε εμείς να δροσιστούμε με έναν κρύο καφέ δίπλα στο κύμα και τα παιδιά να απολαύσουν παιχνίδι μυρίζοντας θάλασσα. Δείτε 6 καφέ που θα σας κάνουν, έστω και για λίγο, να νιώσετε ότι «ξεφεύγετε» από την πρωτεύουσα και ότι είστε μακριά. 

1. Λίμνη Βουλιαγμένης 

Σε μια από τις πιο κοντινές στην Αττική οάσεις, η Λίμνη Βουλιαγμένης αποτελεί την ιδανική επιλογή για να θαυμάσετε απίστευτη φυσική ομορφιά. Μπορείτε να συνδυάσετε τον καφέ και τη βουτιά σας σε μια μονοήμερη εκδρομή ενώ τα παιδιά παίζουν στην παιδική χαρά που βρίσκεται δίπλα στο καφέ. Εξάλλου, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα θέλετε να φύγετε εύκολα από εκεί. Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της.

Διεύθυνση: Λίμνη Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη Αττικής.

Τηλέφωνο: 210 8962237.

Περισσότερα θα βρείτε εδώ.

2. Notos café στη Βούλα 

Είναι γεγονός ότι τα Νότια Προάστια έχουν την τιμητική τους, τους καλοκαιρινούς μήνες. Τώρα, κατευθυνόμαστε προς Βούλα μεριά, και συγκεκριμένα στο Notos Café που δεν θ’ αφήσει παραπονεμένο κανένα μέλος της οικογένειας. Δίπλα στη θάλασσα και μέσα στο πράσινο (ιδανικός συνδυασμός!) θα πίνετε νωχελικά τον καφέ σας ενώ τα παιδιά διασκεδάζουν στην παιδική χαρά που βρίσκεται δίπλα. Αν πεινάσετε, μπορείτε να απολαύσετε εκεί ένα σνακ ή ένα κανονικό γεύμα, ενώ σε περίπτωση που ο χώρος σας άρεσε, μπορείτε να τον έχετε υπόψη σας και για το επόμενο παιδικό πάρτυ.

Δείτε περισσότερα εδώ

Διεύθυνση: Λεωφ. Κων/νου Καραμανλή 12, Βούλα.

Τηλέφωνο: 210 8993702-3.

 

3. Balux cafe στη Γλυφάδα 

Μία κλασική «αξία» της παραλιακής που αφήνει ικανοποιημένους μικρούς και μεγάλους. Διαθέτει έναν τεράστιο χώρο με πολλά δωμάτια –όλα με διαφορετική διακόσμηση- για να επιλέξετε τι σας ταιριάζει καλύτερα. Τα κρεβάτια για… ξάπλες με θέα θάλασσα και τα τραπεζάκια έξω έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των θαμώνων του, ωστόσο δεν εγγυόμαστε ότι θα προλάβετε να τα «πιάσετε». Στα θετικά του συγκαταλέγεται ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος με παιδότοπο για τα πιτσιρίκια που – ας το παραδεχτούμε- δεν μένουν ευχαριστημένα ακούγοντας τις συζητήσεις των μεγάλων.



Για να πάρετε μια γεύση από τον... τιμοκατάλογο, δείτε εδώ

Διεύθυνση: Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας.

Τηλέφωνο: 210 89 83 577.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

4. Μία «Πισίνα» δίπλα στη θάλασσα του Πειραιά 


Αλλάζουμε σκηνικό και πάμε πιο δυτικά, αλλά παραμένουμε δίπλα στη θάλασσα. Η «Πισίνα» είναι διαχρονική επιλογή για τους Πειραιώτες και όχι άδικα. Ο χώρος δίπλα στην πισίνα που φυσικά βλέπει και θάλασσα είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση, ενώ τα παιδιά μπορούν να παίξουν ελεύθερα στον ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο με τα παιχνίδια. Αν βρεθείτε εκεί μέρα, μην ξεχάσετε να βάλετε το μαγιό σας, γιατί μέχρι τις 6 το απόγευμα μπορείτε να δροσιστείτε με μια βουτιά στην πισίνα (κόστος: 5 ευρώ).

Δείτε αναλυτικά το μενού εδώ. 

Διεύθυνση: Ακτή Θεμοστοκλέους 25, Φρεαττύδα, Πειραιάς.

Τηλέφωνο: 2104511324.

Δείτε περισσότερα εδώ.

5. Due Cavalieri στη Μαρίνα Φλοίσβου 

Ένας από τους πιο οικογενειακούς προορισμούς για βόλτες κοντά στην πρωτεύουσα είναι η Μαρίνα Φλοίσβου. Εκεί, θα βρείτε το Due Cavallieri, ένα καφέ που μπορεί να μην έχει παιδότοπο, αλλά η άπλα του στον πεζόδρομο μπροστά του είναι ιδανική για ποδηλατάδα, παιχνίδι και κυνηγητό. Έτσι, ενώ πίνετε τον καφέ σας, έχετε οπτική επαφή με τα παιδιά για να μην σας «ξεφύγουν».  



 Για τα σνακ, τους καφέδες, τα πιάτα αλλά και τα... κοκτέιλ του μαγαζιού εδώ.

Διεύθυνση: Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο.

Τηλέφωνο: 21 0985 1247.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ. 

6. Cavo seaside Bar and Restaurant στο Μάτι Αττικής 

Λίγο πιο έξω από την Αθήνα, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στο Cavo Seaside Bar, όπου το μάτι σας θα χορτάσει θάλασσα. Με τραπεζάκια πάνω –κυριολεκτικά- στο κύμα, εσείς ρεμβάζετε και τα παιδία... παίζει δίπλα σας. Μπορεί να είναι λίγο μακριά απ’ την  πρωτεύουσα (το Μάτι απέχει περίπου 30χλμ. από την Αθήνα), ωστόσο μόνο και μόνο για τη θέα, αξίζει η οδήγηση.

Διεύθυνση: Λεωφ. Ποσειδώνος 105, 19005 Mάτι Aττικής.

Τηλέφωνο: 22940 39018.

Δείτε περισσότερα εδώ.

v