Ίσως η πιο σεξιστική εργασία που έχει ανατεθεί ποτέ σε μαθητές!

Ίσως η πιο σεξιστική εργασία που έχει ανατεθεί ποτέ σε μαθητές!

H Lynne Polvino, γίνεται έξω φρενών διαβάζοντας την εργασία που ανατέθηκε στην 6χρονη κόρη της και αποφασίζει να την «ανεβάσει» στο ίντερνετ. Η υπόθεση κάνει αμέσως τον γύρο του διαδικτύου για έναν απλό λόγο: η εργασία, ονόματι «Πίσω στη δουλειά» είναι κατάφωρα σεξιστική.

«Η Λίζα δεν ήταν χαρούμενη. Η μαμά της είχε επιστρέψει στη δουλειά»: μ’ αυτές τις λέξεις ξεκινά η εργασία (προφανώς κρατημένη στο αρχείο της δασκάλας απ’ το 1942) που ζητάει απ’ τα παιδιά να συμπληρώσουν τη σωστή λέξη στα κενά.

Η μητέρα της 6χρονης μαθήτριας, βγήκε απ’ τα ρούχα της, ξαναέγραψε την ιστορία έτσι ώστε «να αντικατοπτρίζει τον κόσμο που θέλει να ζει» η ίδια και τα παιδιά της «όταν θα είναι αρκετά μεγάλα για να έχουν δουλειά και οικογένεια».

Ας μην φλυαρήσουμε περαιτέρω: δείτε το τουλάχιστον αναχρονιστικό κείμενο και καταλήξτε σε συμπεράσματα χωρίς να σας προϊδεάσουμε άλλο.

Ιδού:



Κι αν τα αγγλικά σας δεν σας βοηθούν, το μεταφράζουμε για ‘σας:

«ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η Λίζα δεν ήταν χαρούμενη. Η μαμά της είχε επιστρέψει στη δουλειά.

Πριν γεννηθεί η Λίζα, η μητέρα της δούλευε σ’ ένα μεγάλο γραφείο. Χτες, είπε στη Λίζα ότι έπρεπε να γυρίσει στη δουλειά.

Το πρωί ήταν απαίσιο. Η Λίζα έπρεπε να είναι στην ώρα της για το σχολείο. Ο πατέρας της έπρεπε να είναι στην ώρα του για τη δουλειά. Και τώρα, η μητέρα της βιαζόταν επίσης.

Ο πατέρας της Λίζας έφτιαξε πρωινό. Δεν ήταν πολύ καλό. Και ζήτησε απ’ τη Λίζα να πλύνει τα πιάτα. Ούτε αυτό ήταν καλό.

Στη Λίζα δεν άρεσε η μέρα της στο σχολείο. Επιστρέφοντας στο σπίτι, το σκεφτόταν. “Αναρωτιέμαι τι ώρα θα γυρίσει η μανούλα σπίτι. Θα νιώθω μόνη μου.”

Όταν η Λίζα γύρισε στο σπίτι, την περίμενε η μαμά της. “Έφυγα απ’ το γραφείο νωρίς, για να είμαστε μαζί μετά το σχολείο”, είπε.

Η Λίζα νιώθει καλά τώρα.»

Επομένως, έχουμε και λέμε:

Η Λίζα δυστυχεί γιατί η μαμά της δουλεύει.

Ο μπαμπάς δεν μπορεί να φτιάξει ένα πρωινό της προκοπής.

Ο μπαμπάς δεν ξέρει να πλένει πιάτα.

Όταν η μαμά δουλεύει, η οικογένεια διαλύεται.

Η Λίζα βρίσκει την ευτυχία, όταν η μαμά της φεύγει νωρίτερα απ’ τη δουλειά.

Αυτά.

Δείτε εδώ την παραλλαγή του κειμένου της Lynne Polvino:



Πηγή: boredpanda.com

 

v