5 δραστηριότητες που δεν έχετε ξανακάνει με τα παιδιά!

5 δραστηριότητες που δεν έχετε ξανακάνει με τα παιδιά!

Ναι, υπάρχουν απίστευτες παιδικές χαρές και παιδότοποι με όμορφα καφέ για να μην πλήττουν οι γονείς όσο περιμένουν τα παιδιά να τελειώσουν το παιχνίδι. Ναι, σχεδόν κάθε μέρα διοργανώνονται παιδικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα μικρά μας. Όλα αυτά, όμως, έχουν ένα κοινό: απευθύνονται κυρίως στα παιδιά, αφήνοντας στην «απ’ έξω» τους γονείς. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες διαφορετικές, και μάλιστα… περιπετειώδεις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά, στην οποία η συμμετοχή σας είναι ενεργή και απαραίτητη. Ποιες είναι αυτές;

Αναρρίχηση

*Φωτογραφία: xrtyr5zmly-flywheel.netdna-ssl.com

Όχι στο βουνό, μην τρομάζετε, αλλά σ’ ένα προστατευμένο περιβάλλον με εκπαιδευτές που θα είναι δίπλα σας για ό,τι χρειάζεστε. Στο “Wall ”στην Παλλήνη, έχετε την ευκαιρία να… πάρετε τα βουνά (πάντα μεταφορικά). Το κόστος για μία ώρα αναρρίχησης, υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτή και μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ανέρχεται στα 15 ευρώ/ άτομο. Ωστόσο, αν αποφασίσετε ότι σας αρέσει, μπορείτε να προτιμήσετε το οικογενειακό πακέτο εισόδου που συμφέρει περισσότερο.

Δωμάτια απόδρασης για οικογένειες

*Φωτογραφία: holidayswithkids.com.au

Η νέα μανία των τελευταίων ετών, τα δωμάτια απόδρασης, μπορούν να γίνουν οικογενειακή υπόθεση. Αν σας αρέσουν οι γρίφοι, θέλετε να ακονίσετε το μυαλό των παιδιών και να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία οικογενειακώς δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε. Ο χρόνος τρέχει, ο ένας γρίφος πρέπει να λυθεί μετά τον άλλον και η αγωνία κορυφώνεται! Στο escapeyourmind, έχετε την επιλογή να συμμετάσχετε γονείς και παιδιά σε προγράμματα που συνδυάζουν τις διαφορετικές ικανότητες και δεξιότητες μικρών και μεγάλων (το δωμάτιο Office12 είναι ιδανικό για οικογένειες). Όριο ηλικίας δεν υπάρχει (πρακτικά μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά 8 ετών αλλά όχι μικρότερα!), ωστόσο τα παιδιά από 12 ετών μπορούν πιο εύκολα να εγκλιματιστούν και να βοηθήσουν με την επίλυση των γρίφων.

Το κόστος για μία ώρα παιχνιδιού ανέρχεται στα 50 ευρώ για 5 άτομα.

Ατελείωτο παιχνίδι σε 3D διάσταση

*Φωτογραφία: regroup.gr

Αν το μικρό σας σας πει «Μαμά, θέλω να πάω στο διάστημα», μένει απλώς να κανονίσετε ένα ραντεβού στο Cortex Virtual Reality, ένα κέντρο εικονικής πραγματικότητας που θα σας πάει… αλλού! Έτσι, ενώ φοράτε τα γυαλιά σας και κάθεστε αναπαυτικά σε μια καρέκλα, μπορείτε είτε να εξερευνήσετε το διάστημα και τη θάλασσα ή να χωριστείτε σε ομάδες και να ανταγωνιστείτε μεταξύ σας για να δείτε ποιος θα επικρατήσει.

Τα περισσότερα παιχνίδια είναι κατάλληλα για παιδιά από 12 ετών και πάνω- όχι για μικρότερα. Δείτε τα εδώ αναλυτικά. Το κόστος του επίσης είναι δελεαστικό αφού για μία ώρα τρισδιάστατου παιχνιδιού, θα πληρώσετε 10 ευρώ (συνολικά) ανεξάρτητα με το αριθμό των παικτών.  

Ιππασία

*Φωτογραφία: ridewithprideinc.com

Περίεργο, ασυνήθιστο κι όμως αληθινό. Κάντε ένα ξεχωριστό δώρο στα παιδιά και το άλλο σας μισό, οργανώνοντας μια… βόλτα με άλογα για να έρθετε σε επαφή με τη φύση και να γίνετε για λίγο ιππείς. Αναγνωρίζουμε ότι το κόστος για ένα μάθημα ιππασίας είναι αρκετά τσουχτερό, όμως μπορείτε να αναζητήσετε σχετικές προσφορές μέσω ίντερνετ όπως αυτή εδώ (με 17 ευρώ ανά άτομο για ένα μάθημα ιππασίας διάρκειας 50 λεπτών στον Ιππικό Όμιλο Βορείων Προαστίων Βαρυμπόμπης). Δεν είναι φτηνή επιλογή, όμως αξίζει να επενδύσετε λίγα χρήματα μια φορά για μια τέτοια εμπειρία.

Περιπέτεια σε καρτ

*Φωτογραφία: swing-a-round.com

Δεν είναι επικίνδυνο ούτε για τους ενήλικες που δεν οδηγούν αλλά ούτε και για τα παιδιά- το γνωρίζουμε από προσωπική εμπειρία. Όπως διαβάζουμε και στο site της Kartland, εξάλλου, για παιδιά από 3 έως 7 ετών υπάρχουν ηλεκτροκίνητα αμαξάκια που τρέχουν με περιορισμένη ταχύτητα ενώ τα μεγαλύτερα πιτσιρίκια (συνήθως από 8 ετών) μπορούν να οδηγήσουν καρτ, πάντα υπό την επίβλεψη των ειδικών. Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα ενοικίασης καρτ δύο θέσεων έτσι ώστε ο γονιός να οδηγεί και το παιδί δίπλα να απολαμβάνει τη διαδρομή. Το κόστος κυμαίνεται στα 8 ευρώ για 10 με 15 λεπτά οδήγησης του ηλεκτροκίνητου καρτ ενώ για το διθέσιο, η τιμή ανέρχεται στα 12 ευρώ για την ίδια διάρκεια. 

Εδώ θα δείτε περισσότερες πληροφορίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v