Πώς να κάνετε ξεχωριστά τα γενέθλια του παιδιού

Πώς να κάνετε ξεχωριστά τα γενέθλια του παιδιού

Τα γενέθλια του παιδιού είναι ίσως η πιο ξεχωριστή μέρα του χρόνου, με εσάς να ετοιμάζετε τη γιορτή ή το πάρτι, να ψάχνετε το δώρο που θα του πάρετε και να βάζετε τα δυνατά σας για να οργανώσετε το τέλειο σκηνικό για τη γιορτή του. Φέτος, μπορείτε να πρωτοτυπήσετε και να παρατείνετε τον εορτασμό, ξεπερνώντας τον εαυτό σας και ενθουσιάζοντας το μικρό σας. Πάρτε, λοιπόν ιδέες, χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και χαρίστε στο παιδί τα καλύτερα γενέθλια της ζωής του!

*Φωτογραφία: kep.cdn.index.hu

Ξεκινήστε την αντίστροφη μέτρηση μια εβδομάδα πριν

Μια εβδομάδα πριν τη μέρα των γενεθλίων, ξεκινήστε την αντίστροφη μέτρηση με έναν διαφορετικό τρόπο. Φτιάξτε ένα ημερολόγιο, το οποίο θα κρύβει πολλές, μικρές εκπλήξεις.

Πίσω από κάθε ημέρα, γράψτε ένα σημειωματάκι με μια ξεχωριστή έκπληξη. Τη μία μέρα, για παράδειγμα, μπορείτε να μαγειρέψετε το αγαπημένο φαγητό του μικρού εορτάζοντα και την επόμενη να οργανώσετε μία οικογενειακή βραδιά σινεμά, όπου θα παρακολουθήσετε όλοι μαζί την αγαπημένη του ταινία. Την τρίτη μέρα, μπορείτε να αφήσετε το παιδί να φοράει την αγαπημένη του στολή απ’ το πρωί ως το βράδυ κ.ο.κ. -εγγυόμαστε ότι αυτό θα το συναρπάσει! 

Πώς θα γιορτάσετε την ημέρα των γενεθλίων

Όταν το ημερολόγιο τελειώσει και φτάσει στην πιο χαρούμενη για το μικρό σας μέρα, επιστρατεύστε τη φαντασία σας για να αρχίσετε τους εορτασμούς από νωρίς. Μπορείτε, για παράδειγμα, να ξυπνήσετε λίγο νωρίτερα και να φουσκώσετε πολλά μπαλόνια που στη συνέχεια θα βάλετε στο δωμάτιο του παιδιού, όσο εκείνο ακόμα κοιμάται. Αφού τελειώσετε, ανοίξτε αθόρυβα την πόρτα, σπρώξτε τα μέσα και ξυπνήστε το μικρό σας.

Στη συνέχεια, φορέστε όλοι καπελάκια του πάρτι και φτιάξτε ένα ξεχωριστό πρωινό στον... βασιλιά της ημέρας. Το τοστάκι του, για παράδειγμα, μπορείτε να το μετατρέψετε σε μια χαρούμενη φατσούλα που φοράει ένα στέμμα ή σε μια γλυκιά καρδιά και στη μέση του να βάλετε ένα κεράκι, σαν μια μικρή αυτοσχέδια τούρτα -περισσότερες ιδέες θα δείτε εδώ. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με ήρωες της Disney.

Οι εκπλήξεις, όμως, δεν σταματούν εδώ. Σε περίπτωση που τα γενέθλια του παιδιού «πέσουν» καθημερινή, δεν χρειάζεται να πτοηθείτε, αφού ακόμα και η μετάβαση στο σχολείο με το αυτοκίνητο μπορεί να γίνει εορταστική. Στολίστε το πίσω κάθισμα με την κλασική γιρλάντα για τα πάρτι, βάλτε αυτοκόλλητα στα τζάμια και φορέστε εορταστικά καπελάκια. Θα πρέπει, όμως, να κάνετε την προετοιμασία το προηγούμενο βράδυ, για να μην σας καταλάβει το παιδί.

*Φωτογραφία: thehouseofhendrix.com

Χαρίστε του ένα ξεχωριστό πάρτι

Η κλασική ερώτηση που ταλαιπωρεί κάθε χρόνο σχεδόν όλους τους γονείς: θα κάνουμε πάρτι στο παιδί; Ευτυχώς, οι επιλογές είναι πολλές. Αν τη μέρα που σκοπεύετε να γιορτάσετε τα γενέθλια του παιδιού έχει καλό καιρό, μπορείτε ακόμα και να οργανώσετε ένα αξέχαστο πάρτι έξω: μια παιδική χαρά ή ένα πάρκο είναι δυο πολύ καλές ιδέες που συνδυάζουν πολλά: το ξέγνοιαστο και ασφαλές παιχνίδι του εορτάζοντα και των μικρών καλεσμένων κάτω απ’ τον ήλιο, αλλά και τη δική σας διευκόλυνση, αφού έτσι απαλλάσσεστε από τις σχετικές ετοιμασίες στο σπίτι.

Αν θέλετε να κάνετε δώρο στο παιδί μια διαφορετική εμπειρία, μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας στον διαγωνισμό που οργανώνουν τα μπισκότα OREO, που... με τη σειρά τους γιορτάζουν 10 χρόνια στην Ελλάδα. Έτσι, το όφελος θα είναι πολλαπλό για όλους: δεν θα χρειαστεί να αγχωθείτε για την προετοιμασία του φαγητού και την επιλογή τούρτας, αλλά ούτε και για την διασκέδαση των μικρών σας καλεσμένων. Τα παιδιά θα το ευχαριστηθούν με την ψυχή τους, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν με πρωτότυπες δραστηριότητες, που ξεφεύγουν από τα κλασικά παιχνίδια του πάρτι, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού στον χώρο του «Wall».

Μάλιστα, εκτός από το φαγητό, το γλυκό και το παιχνίδι, δεν χρειάζεται να σκεφτείτε ούτε τα αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους, αφού κι αυτά παρέχονται στους νικητές. Ακόμα κι αν δεν νιώθετε τυχεροί, οι πιθανότητες να κερδίσετε είναι με το μέρος σας, αφού δεν θα κληρωθεί μόνο ένας νικητής. Εδώ θα βρείτε τη σχετική φόρμα για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό -να θυμάστε, όμως ότι η προθεσμία λήγει στις 29 Οκτωβρίου.

*Φωτογραφία: kmart.com.au

Αν, ωστόσο, θέλετε να οργανώσετε το πάρτι στο σπίτι αλλά ο χώρος είναι μικρός για τόσα παιδιά, μπορείτε να το μεταφέρετε στην πυλωτή της πολυκατοικίας, εφόσον φυσικά συμφωνούν και οι υπόλοιποι ένοικοι, για να έχουν μεγαλύτερη άνεση τα παιδιά. Για να μην ταλαιπωρηθείτε με το μενού, εδώ θα δείτε τις πιο πρωτότυπες και εύκολες λιχουδιές για παιδικά πάρτι και εδώ κάποια αναμνηστικά δωράκια που μπορείτε να φτιάξετε για τους… επίτιμους καλεσμένους. 

Όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε για να γιορτάσετε τα γενέθλια του παιδιού, το σημαντικό είναι να το κάνετε με κέφι και όρεξη -εξάλλου, αυτό είναι που νοιάζει και τα παιδιά! Να μοιραστούμε τη χαρά τους αυτή την ξεχωριστή μέρα, κάτι που έχουμε κι εμείς ανάγκη…

 

v