Συνταγές για παιδιά: Ο μαγικός κόσμος της Disney στο πιάτο τους!

Συνταγές για παιδιά: Ο μαγικός κόσμος της Disney στο πιάτο τους!

Δείτε πέντε απίθανες ιδέες για παιδικά σνακ και γλυκές λιχουδιές εμπνευσμένα από τα παιδικά της Disney και κάντε τα πιάτα τους ακόμα πιο λαχταριστά!

Σάντουιτς «Μίκυ»

Ένα απίθανο τοστάκι για αξιοζήλευτο παιδικό κολατσιό!

Υλικά:

2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης
Γαλοπούλα (για τοστ)
Τυρί (του τοστ)
3 σταφίδες

Θα χρειαστείτε ακόμα:

Το περίγραμμα του σχεδίου που θα τυπώσετε από εδώ.
Ένα κοφτερό μαχαίρι

Εκτέλεση:

Τυπώστε το περίγραμμα και σύμφωνα με αυτό κόψτε τις δύο φέτες του τοστ, ώστε να σχηματίζουν το κεφάλι του Μίκυ. Απλώστε πάνω στη φέτα με το πίσω μέρος του κεφαλιού τη γαλοπούλα και το τυρί και κόψτε τα περιμετρικά, στο ίδιο σχήμα του κεφαλιού. Για το λευκό των ματιών κόψτε δύο οβάλ κομμάτια τυριού, ενώ για τις κόρες των ματιών και τη μύτη χρησιμοποιήστε σταφίδες. Για το στόμα χρησιμοποιήστε λίγο από το ψωμί που περίσσεψε. Ολοκληρώστε τοποθετώντας την πάνω φέτα ψωμιού, με το μπροστά μέρος του κεφαλιού του Μίκυ.

Μήλο «Κέρμιτ»

Εξαιρετική ιδέα για υγιεινό σνακ μετά το σχολείο!

Υλικά:

1 πράσινο μήλο
1 κόκκινο μήλο
1 marshmallow
Μαύρο βρώσιμο χρώμα
Φυστικοβούτυρο (για το ντιπ)

Εκτέλεση:

Κόψτε ένα πράσινο μήλο στη μέση. Βάλτε το μισό μήλο σε ένα πιάτο και κρατήστε το άλλο μισό. Κόψτε δύο διαγώνια κομμάτια από τις δύο ακριανές πλευρές του μήλου, έτσι ώστε η μία άκρη του να γίνει πιο στενή. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι σχηματίστε ένα χαμόγελο-μισοφέγγαρο στο κέντρο του μήλου. Κόψτε ένα κομματάκι από το κόκκινο μήλο τόσο ώστε να χωρά μέσα στο μισοφέγγαρο που έχετε ανοίξει για στόμα. Πιέστε το για να εφαρμόσει καλά μέσα στο στόμα του Κέρμιτ.

Κόψτε το marshmallow στα τέσσερα. Θα χρησιμοποιήσετε δύο από τα κομμάτια για τα μάτια του Κέρμιτ. Πιέστε τα για να κολλήσουν στο κεφάλι του Κέρμιτ (αν δεν κολλάνε χρησιμοποιήστε οδοντογλυφίδες). Με μαύρο βρώσιμο χρώμα σχηματίστε τα μάτια.

Με το άλλο μισό του πράσινου μήλου σχηματίστε έναν γιακά από μικρά τρίγωνα για τον Κέρμιτ. Τοποθετήστε τα στο πιάτο, κάτω από το κεφάλι, και αν χρειάζεται χρησιμοποιήστε οδοντογλυφίδες για να τα στερεώσετε.

Σερβίρετε με λίγο φυστικοβούτυρο σε ένα μπολάκι για ντιπ.

Ντοματίνια με τόνο «Μίκυ Μάους»

Εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό σε παιδικό πάρτυ με θέμα τον Μίκυ!

Υλικά (για 10 ντοματίνια):

45 γρ. τόνο από κονσέρβα, σε νερό, στραγγισμένο
¼ της κούπας μαγιονέζα
2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο άνηθο
10 μεγάλα ντοματίνια τύπου τσέρι
20 φετούλες από ψιλοκομμένες ελιές (θα τις βρείτε έτοιμες κομμένες σε βαζάκι)

Εκτέλεση:

Βάλτε σε ένα μπολ τον τόνο και ανακατέψτε τον με ένα πιρούνι για να γίνει τρίμμα. Ανακατέψτε μαζί με τον τόνο τη μαγιονέζα, τα κρεμμυδάκια, το σέλερι και τον άνηθο μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Κόψτε το καπάκι από κάθε ντοματίνι και «σκάψτε» το (όπως στα γεμιστά). Προσεκτικά γεμίστε με ένα κουταλάκι τα ντοματίνια με το μείγμα του τόνου.

Τέλος, χαράξτε κάθε φετούλα ελιάς, έτσι ώστε να τοποθετείται στο ντοματίνι σαν αυτάκι (όπως στη φωτογραφία) –βάλτε δύο ελιές σε κάθε ντοματίνι. Τοποθετήστε τα όλα σε μία πιατέλα και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε (μην τα καταναλώσετε όμως την επόμενη ημέρα γιατί οι ντομάτες θα έχουν νερουλιάσει).

Cupcakes «Πασκάλ»

Αν η μικρή σας αγαπά τη Ραπουνζέλ, θα ενθουσιαστεί με αυτά τα cupcakes που αποτυπώνουν τη φατσούλα του καλύτερού της φίλου!

Υλικά:

12 απλά cupcakes, έτοιμα, ψημένα από τον φούρνο
(αν θέλετε να τα φτιάξετε εσείς δείτε απίθανες συνταγές εδώ)
1 κονσέρβα λευκή ζαχαρόπαστα (αγοράστε την online από εδώ)
Χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο, μπλε, πράσινο –θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ)
Έτοιμη σαντιγί σε μπουκάλι
Αποξηραμένα δαμάσκηνα (για το κίτρινο των ματιών)
24 κομματάκια σοκολάτα κουβερτούρα
24 κομματάκια σταγόνες κουβερτούρα (για τα ρουθούνια)

Εκτέλεση:

Χωρίστε τη ζαχαρόπαστα σε τρία διαφορετικά μπολ. Προσθέστε 5-10 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής σε κάθε μπολ (ανάλογα με το πόσο έντονο θέλετε να γίνει το κάθε χρώμα) και να ανακατέψτε καλά, έτσι ώστε να προκύψει ζαχαρόπαστα σε 3 διαφορετικά χρώματα.

Απλώστε τη ζαχαρόπαστα καλά πάνω από κάθε cupcake. Με τη σαντιγί σχηματίστε το λευκό των ματιών, με τα βερίκοκα το πορτοκαλί, με τα κομματάκια σοκολάτας το μαύρο των ματιών και με τις σταγόνες τα ρουθούνια (όπως στη φωτογραφία). Για το λοφίο του μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγη ακόμα ζαχαρόπαστα και για να σχηματίσετε χαμόγελο (ή θυμωμένη φατσούλα) χρησιμοποιήστε μία οδοντογλυφίδα.

Μπισκότα «Μίκυ και Μίνι»

Εξαιρετική ιδέα και για χριστουγεννιάτικο κέρασμα!

Τι θα χρειαστείτε:

Ζύμη για μπισκότα (αν δεν έχετε κάποια συγκεκριμένη συνταγή που ακολουθείτε, πάρτε ιδέες από εδώ)
Χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο και πράσινο)
Αλεύρι
Κηρόχαρτο
Πλάστης
Μαχαιράκι
Μικρό στρογγυλό κουπ-πατ
Σπάτουλα
Χαρτί ψησίματος
Σχάρα
Διακοσμητικά από καραμέλες για τους φιόγκους της Μίνι

Εκτέλεση:

Με την προϋπόθεση ότι έχετε έτοιμη τη ζύμη για τα μπισκότα σας, χωρίστε την σε τέσσερα ίσα μέρη. Στα δύο από αυτά προσθέστε τα δύο χρώματα ζαχαροπλαστικής και τα άλλα δύο αφήστε τα στο φυσικό χρώμα της ζύμης. Διπλώστε την κόκκινη και την πράσινη ζύμη ξεχωριστά σε διάφανη μεμβράνη και βάλτε τις στην κατάψυξη.
Ρίξτε λίγο αλεύρι σε μία κόλλα κηρόχαρτο και απλώστε την πράσινη ζύμη έτσι ώστε να γίνει ένα τετράγωνο με πλευρές 23 εκατοστών. Κάντε το ίδιο σε άλλο κηρόχαρτο με την κόκκινη ζύμη και με τις δύο λευκές ζύμες. Απλώστε μία λευκή ζύμη πάνω στην πράσινη (πρέπει να έχουν τις ίδιες διαστάσεις) και μία λευκή πάνω στην κόκκινη ζύμη. Στη συνέχεια, κόψτε τις διπλές τετράγωνες ζύμες σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο 16x23 εκ. και ένα παραλληλόγραμμο 7x23εκ. Μεταφέρετε το μικρό παραλληλόγραμμο σε ένα ξεχωριστό κηρόχαρτο.

Ξεκινώντας από τη μεγάλη πλευρά του παραλληλόγραμμου, στρίψτε σφιχτά τη ζύμη ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό. Πιθανώς να σας είναι πιο εύκολο να την στρίψετε μαζί με το κηρόχαρτο. Στη συνέχεια τυλίξτε το ρολό σφιχτά με μεμβράνη. Κάντε το ίδιο και με το άλλο παραλληλόγραμμο, τυλίξτε το και αυτό με μεμβράνη και βάλτε και τα δύο στην κατάψυξη για 30 λεπτά, για να σφίξει η ζύμη. Επαναλάβετε και με την άλλη διπλή ζύμη. Στο τέλος πρέπει να έχετε 4 ρολά.

Μετά το μισάωρο, βγάλτε τα ρολά από την κατάψυξη, αφαιρέστε τη μεμβράνη και κόψτε τα κάθετα σε φέτες (ή ροδέλες) πάχους 1 εκατοστού. Οι μεγάλες ροδέλες θα αποτελέσουν το κεφάλι του Μίκυ και οι μικρές τα αυτιά. Για να ενώσετε τα αυτιά στο κεφάλι βρέξτε απλά λίγο τη ζύμη, πιέστε και θα κολλήσουν.
Με μία σπάτουλα μεταφέρετε τα μπισκότα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε τα ανάλογα με τη συνταγή που έχετε ακολουθήσει για τη ζύμη. Αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρες και πριν τα σερβίρετε μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε τα διακοσμητικά φιογκάκια στα αυτιά της Μίνι!

Πηγή: Spoonful.com

v