8 «ψαγμένα» βιβλία που πρέπει να χαρίσετε στο παιδί

8 «ψαγμένα» βιβλία που πρέπει να χαρίσετε στο παιδί

Τα βιβλία είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας και ένας ανεκτίμητος θησαυρός για τη βιβλιοθήκη τους. Πέρα απ’ όλα τα κλασικά κι αγαπημένα σε όλους μας παιδικά βιβλία, υπάρχουν και άλλα, ίσως λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου σημαντικά. Αυτά τα 8 βιβλία είναι πρωτότυπα και... διαφορετικά!

Μεγάπολις

Κείμενο και εικονογράφηση: Clea Dieudonne

Ένα διαφορετικό βιβλίο που πρέπει να το απλώσεις, να βγάλεις τα παπούτσια σου και να το διαβάσεις κάθετα. Ήρωάς του είναι ένας επισκέπτης από έναν διαφορετικό γαλαξία, που εξερευνά την Μεγάπολη μαζί με τους μικρούς αναγνώστες, που θα ξεχαστούν με τις ώρες διαβάζοντάς το. Απλώς φροντίστε να κάνετε αρκετό χώρο στο σαλόνι σας.

Θα το βρείτε εδώ

Για ηλικίες από 4 ετών.

33 ροζ ρουμπίνια

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς

Ο Τριβιζάς δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας με ένα από τα πιο πρωτότυπα βιβλία του, που δεν δίνει τίποτα έτοιμο στον αναγνώστη. Κι αυτό γιατί εκείνος διαμορφώνει τη συνέχεια της ιστορίας και γίνεται ο ίδιος συγγραφέας. Γι' αυτό, κ΄θε φορά η πλοκή μπορεί να αλλάξει και η ιστορία να έχει διαφορετικό τέλος. Έτσι τα παιδιά μπορούν να διαβάζουν το ίδιο βιβλίο με άλλη υπόθεση, ξανά και ξανά.

Δείτε το online εδώ

Για παιδιά από 4 ετών και πάνω.

*Φωτογραφία:e-shop.gr

Το βιβλίο των απαντήσεων

Συγγραφέας: Κάρολ Μπολτ

Για τα πιο μεγάλα παιδιά που μπαίνουν στην εφηβεία αλλά και για τους γονείς τους, το έξυπνο αυτό βιβλίο έχει την απάντηση για κάθε δίλημμα που ταλαιπωρεί τον αναγνώστη του. Είναι πρωτότυπο, διαφορετικό και δεν θυμίζει και πολύ βιβλίο.

Δεν είναι διαθέσιμο στο site των εκδόσεων, ωστόσο μπορείτε να το αναζητήσετε online σε βιβλιοπωλεία. 

Για παιδιά από 14 ετών.

Νοτούρνο- Συνταγές για όνειρα

Συγγραφέας: Isol

Αυτό το βιβλίο αποδεικνύει πως δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα όνειρά μας αλλά μπορούμε να τους βάλουμε περισσότερη φαντασία. Είναι ένα καθαρά διαδραστικό βιβλίο που προτείνει... όνειρα, με οδηγίες χρήσης: το παιδί επιλέγει ένα όνειρο από τις σελίδες του βιβλίου. Η κάθε ιστορία, κρύβει μέσα της μία δεύτερη εικόνα που αποκαλύπτεται αν τη φωτίσετε. Με τον τρόπο αυτό, ο εφιάλτης σταματά να είναι τρομακτικός και το κακό «ξορκίζεται».

Θα το βρείτε εδώ.

Για παιδιά από 3 ετών.

*Φωτογραφία: mystis.gr

Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο

Συγγραφέας: Σελ Σιλβερστάιν

Από τον συγγραφέα του αγαπημένου αλλά και αμφιλεγόμενου «Το δέντρο που έδινε», Σελ Σιλβερστάιν, το «Κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο» είναι ένα ακόμα βιβλίο γραμμένο στο ίδιο ύφος. Πραγματεύεται το θέμα της μοναξιάς αλλά και της ανάγκης του ανθρώπου να ανήκει κάπου. Λιτό τόσο σε κείμενο όσο και σε εικονογράφηση, καλογραμμένο και συγκινητικό!

Βρείτε το εδώ

Για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Ο πιλότος και ο μικρός πρίγκιπας

Συγγραφέας: Πίτερ Σις

Την ιστορία του μικρού πρίγκιπα την ξέρουμε όλοι. Την ιστορία του συγγραφέα του μικρού πρίγκιπα, όμως, δεν τη γνωρίζουμε πολλοί. Η αγάπη του Αντουάν Εξιπερί για τα αεροπλάνα και την εξερεύνηση είναι το κεντρικό θέμα του βιβλίου. Η μοναδική εικονογράφησή του, επίσης, σας εγγυόμαστε ότι θα κάνει τα παιδιά αλλά και εσάς να ονειρευτείτε. Μάλιστα, μπορείτε να το διαβάσετε παράλληλα με τον Μικρό Πρίγκιπα.

Για ηλικίες από 8 ετών.

Θα το βρείτε εδώ

*Φωτογραφία: capcap.gr

Ο μεγάλος λύκος και ο μικρός λύκος

Συγγραφέας: Μπριν- Κοσμ Ναντίν

Μία τρυφερή ιστορία που περνάει στα παιδιά το μήνυμα ότι δεν πρέπει να φοβούνται το διαφορετικό. Ο πρώτος ήρωας είναι ένας μεγάλος λύκος που έχει συνηθίσει να ζει μόνος του. Έτσι, όταν ένα μικρό λυκάκι ταράζει τη μοναξιά του, στην αρχή το αντιμετωπίζει με καχυποψία. Τη συνέχεια θα τη διαβάσετε στις σελίδες του βιβλίου. Η μοναδική του εικονογράφηση που θυμίζει παιδικές ζωγραφιές, το κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστό.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 9 ετών.

Δείτε το εδώ

Βρείτε το λάθος

Συγγραφέας: Μπαστιέν Κοντρέρ

Η ιδανική επιλογή για να βοηθήσετε το παιδί να εξοικειωθεί με την ανάγνωση και τη λογοτεχνία από πολύ μικρή ηλικία. Σε κάθε σελίδα αυτού του διαδραστικού και αντισυμβατικού βιβλίου, απεικονίζονται διάφορα αντικείμενα σε δύο μόνο χρώματα. Το παιδί πρέπει να βρει ποιο απ’ αυτά ξεχωρίζει- δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Το ψάξιμο και η αποκρυπτογράφηση θα ενθουσιάσουν τους μικρούς του αναγνώστες που στις σελίδες αυτού του βιβλίου, γίνονται εξερευνητές.

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Δείτε το online

*Φωτογραφία: ekdoseis-kokkino.gr

v