Ο Μητροπολίτης Χίου απαγορεύει τις τελετές γάμου και βάπτισης μαζί

Ο Μητροπολίτης Χίου απαγορεύει τις τελετές γάμου και βάπτισης μαζί

Τα τελευταία χρόνια, αρκετά ζευγάρια επιλέγουν να συνδυάσουν την τέλεση του γάμου τους με τη βάπτιση του παιδιού τους, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Στη Χίο, όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά αφού ο Μητροπολίτης Μάρκος αποφάσισε να βάλει τέλος στην τέλεση γάμου και βάπτισης μαζί.

*Φωτογραφία: saintdemetrios.org.uk

Όπως διαβάζουμε σε σχετικό άρθρο του politischios.gr, ο Μητροπολίτης Χίου έδωσε τη σχετική εντολή προφορικά κατά τη διάρκεια ιερατικής σύναξης, επιτάσσοντας μάλιστα την τέλεση των μυστηρίων σε δύο διαφορετικές εκκλησίες. Έτσι, τα ζευγάρια που επιλέγουν τη λύση της γαμο-βάπτισης πρέπει πρώτα να παντρευτούν και μετά να πάνε (μαζί με τους καλεσμένους) σε άλλη εκκλησία για να βαπτίσουν το παιδί τους.

Σύμφωνα με τους ιερείς, δεν υπάρχει καμία εγκύκλιος από την Ιερά Σύνοδο ή τη Μητρόπολη Χίου που να απαγορεύει την τέλεση γάμου και βάπτισης μαζί και να επιτάσσει την τέλεσή τους σε διαφορετικές εκκλησίες και πρόκειται καθαρά για προσωπική απόφαση του Μητροπολίτη Χίου.

Όπως είναι αναμενόμενο, η είδηση αυτή έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις πιστών αλλά και ιερέων που ενδεχομένως νιώθουν ότι έτσι απομακρύνονται από τα νεαρά ζευγάρια και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.  

Πηγή: politischios.gr

v