7 βάσανα της εγκυμοσύνης που δεν θα μας πείραζε να... ξεχάσουμε!

7 βάσανα της εγκυμοσύνης που δεν θα μας πείραζε να... ξεχάσουμε!

Μη μας παρεξηγήσετε. Η εγκυμοσύνη είναι η πιο ιδιαίτερη και πιο όμορφη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας- το να μεγαλώνει μέσα στο σώμα σου ένα μικρό πλασματάκι είναι ένα θαύμα! Όμως, είναι αλήθεια πως αυτοί οι 9 μήνες συνοδεύονται από κάποια μικρά... βάσανα που δεν θα μας πείραζε να ξεχάσουμε. Κάτι μας λέει ότι ξέρετε ακριβώς τι εννοούμε...

*Φωτογραφία: littlethings.com

Ο ιδρώτας (ακόμα και τον χειμώνα!)

Δεν μιλάμε μόνο για το καλοκαίρι, οπότε είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο, αλλά και για τον χειμώνα. Κάτι οι ορμόνες που κάνουν πάρτι, κάτι τα έξτρα κιλά και κάτι εκείνη η περιοχή κάτω απ’ το στήθος (το οποίο έχει «φουσκώσει») στην οποία συσσωρεύεται ο ιδρώτας, το κακό δεν θέλει και πολύ να γίνει.



Οι επισκέψεις στην τουαλέτα

Όσο μεγαλώνει το μωρό σου, τόσο περισσότερο το βάρος του σε πιέζει… εκεί κάτω με αποτέλεσμα να γίνεις τακτικός θαμώνας της τουαλέτας. Αν είσαι στο σπίτι έχει καλώς, αλλά – πώς να το κάνουμε- όταν είσαι έξω, νιώθεις λίγο αμήχανα να πηγαίνεις κάθε τρεις και λίγο στο μπάνιο. Υπομονή.

Ατελείωτες αΰπνίες

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι οι αυπνίες ξεκινούν με το που γεννάς και ξενυχτάς δίπλα στο μωρό σου. Η πραγματικότητα όμως διαφέρει κατά πολύ. Γιατί οι αυπνίες ξεκινούν ήδη από την εγκυμοσύνη. Πρώτον γιατί δεν σε βολεύει καμία στάση, δεύτερον γιατί τα πήγαινε- έλα στην τουαλέτα δεν σε αφήνουν σε ησυχία, τρίτον, γιατί το άγχος καταστρέφει τον ύπνο σου και τέταρτον γιατί είναι πολύ πιθανό οι κράμπες να σου… χτυπάνε την πόρτα όταν ξαπλώνεις.



Οι ορμόνες κάνουν πάρτι και η διάθεσή μας τρελαίνεται

Τα σκαμπανεβάσματα στη διάθεση, τα έντονα συναισθήματα, οι ανεξήγητες συγκινήσεις, τα κλάματα και τα γέλια για… παράλογους λόγους είναι πολύ συνηθισμένα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η αλήθεια είναι πως οι ορμόνες παίζουν άσχημη παιχνίδι σε μια ήδη ευάλωτη περίοδο…



Τα ρούχα που δεν σου κάνουν πια

… και που πρέπει να αποχαιρετίσεις και να αντικαταστήσεις με καινούρια. Δεν είναι εύκολο να αποχωριστείς το αγαπημένο σου τζιν αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχεις άλλη επιλογή. Αν είσαι τυχερή, μπορεί να σου κάνει ακόμα κάποια από εκείνες τις φαρδιές φόρμες που φόραγες για πιτζάμες μέχρι τώρα.



Αχ αυτές οι ραγάδες!

Είναι περίεργο να βλέπεις το δέρμα σου να αλλάζει ξαφνικά και ό,τι και να κάνεις για να καταπολεμήσεις τις ραγάδες, να μην έχει κανένα αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, όμως, μαθαίνεις απλώς να τις αγαπάς.



Το πρήξιμο στα πόδια

Ξέρεις πως όταν είσαι έγκυος, φουσκώνει το στήθος σου και μεγαλώνει η κοιλιά σου. Το πρήξιμο, όμως, στα πόδια δεν το περίμενες. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι δεν μπορείς να φορέσεις κανένα ζευγάρι παπούτσι. Και ότι πονάς. Και ότι δεν μπορείς να περπατάς για πολλή ώρα.

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το littlethings.com

v