Αθλητικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

Αθλητικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

Ανακαλύψτε τους τρόπους να ασκηθείτε μαζί με τα παιδιά, συνδυάζοντας σωματική ευεξία και παιχνίδι. Υπαίθριες και μη δραστηριότητες θα ξεσηκώσουν εσάς και τα παιδιά και θα σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες και να περάσετε διασκεδαστικά την ώρα σας.

Χουλα χούπ

Τα χούλα-χουπ έγιναν μόδα κατά την δεκαετία του ’50 και συνεχίζουν να διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους. Η άσκηση με το χούλα-χουπ μπορεί να «κάψει» περισσότερες από 500 θερμίδες ανά ώρα, ενώ απευθύνεται σε κάθε ηλικία, αφού «βγαίνει» σε διάφορα μεγέθη.

Σχοινάκι

Το σχοινάκι μπορεί να κάψει περίπου 600 θερμίδες ανά ώρα. Γιατί, λοιπόν, να μην πάρετε μερικά σχοινάκια μαζί την επόμενη φορά που θα πάτε όλοι μαζί στο πάρκο ή θα βγείτε στον κήπο; Για μεγαλύτερο ανταγωνισμό κάντε διαγωνισμό αλμάτων.

Σκέιτ

Έχετε roller blades ή roller skates; Αν ναι, ώρα να τα ξεσκονίσετε και να τα χρησιμοποιήσετε στην επόμενη βόλτα σας στο μεγάλο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Ποσειδώνος ή σε κεντρικούς πεζοδρόμους. Έχει υπολογιστεί πως το σκέιτινγκ με κάποιο από τα παραπάνω μέσα «καίει» περί τις 300 θερμίδες ανά ώρα.

Χορός

Δυναμώστε την ένταση του στερεοφωνικού και καλέστε την οικογένεια σε ένα αυτοσχέδιο party στο σπίτι. Χορέψτε μέχρι τελικής πτώσης και κάψτε περί τις 400 θερμίδες ανά ώρα ενώ ταυτόχρονα θα κάνετε εξαιρετική αεροβική άσκηση, για την καρδιά και τους μύες.

Φρίζμπι

Το αμερικάνικο σπορ μπορεί να μην έχει γίνει τόσο δημοφιλές στην χώρα μας, αποτελεί όμως μια ιδιαίτερα διασκεδαστική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια καθώς και μία καλή ευκαιρία για άσκηση. Μεγάλο συν: Ένα φρίζμπι δεν θα σας κοστίσει περισσότερα από 10 ευρώ.

Βόλτα με τον σκύλο

Κυκλοφορεί ανάμεσα στα πόδια σας, έχει φουντωτή ουρά και περιμένει πώς και πώς να το πάτε βόλτα. Μην καθυστερείτε λοιπόν! Έρευνες αποδεικνύουν ότι η βόλτα με τον σκύλο κάνει καλό στην υγεία, αφενός επειδή προσφέρει ποιοτικό χρόνο με ευχάριστη παρέα αφετέρου επειδή μας αναγκάζει να περπατήσουμε, να τρέξουμε, να ανηφορίσουμε και γενικώς να κάνουμε αερόβιες ασκήσεις. Ξεσηκώστε, λοιπόν, μικρούς και μεγάλους και βγάλτε βόλτα τον σκύλο.

Παιδική χαρά

Ποιο παιδί δεν ανυπομονεί για την ώρα της ημέρας που θα πάει με τους γονείς του στην παιδική χαρά; Συνοδεύστε το παιδί εκεί όλοι μαζί και συμμετέχετε μαζί του στις κούνιες, στις αναρριχήσεις και στο «γύρω-γύρω όλοι». Οι παιδικές χαρές είναι ιδανικοί χώροι άσκησης, έστω κι αν απλά κυνηγάτε το παιδί από το ένα παιχνίδι στο άλλο.

Κρυφτό, κυνηγητό, μήλα...

Το κρυφτό, το κυνηγητό, τα «μήλα», τα «στρατιωτάκια ακούνητα» και πολλά ακόμα υπαίθρια παιχνίδια που απολαμβάναμε όταν ήμασταν μικροί μπορούν να προσφέρουν ξέφρενο γέλιο και πολλές καύσεις λίπους στην οικογένεια. Θυμηθείτε τα και προτείνετέ τα στα παιδιά σας. Σίγουρα θα ενθουσιαστούν.

Πηγή: life.familyeducation

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v