Ο άντρας μου θέλει παιδί ενώ εγώ όχι. Τι να κάνω;

Ο άντρας μου θέλει παιδί ενώ εγώ όχι. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα. Με τον άντρα μου είμαστε μαζί 12 χρόνια και από κοινού είχαμε αποφασίσει ότι δεν θα κάνουμε παιδιά. Τον τελευταίο καιρό είχαμε απομακρυνθεί πολύ και όταν τον ρώτησα τι συμβαίνει μου είπε ότι δεν αντέχει άλλο αυτή τη ζωή και ότι θέλει να αποκτήσει ένα παιδί. Τι να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το θέμα που προσεγγίζετε είναι πολυεπίπεδο. Είναι πολύ ωραίο που έχετε μια μακρά κοινή πορεία με τον άντρα σας. Είναι ταυτόχρονα πολύ ωραίο να επιτρέψετε να γεννηθούν νέες επιθυμίες.

Στα χρόνια της σχέσης σας, πολλά άλλαξαν. Η φάση ζωής σας άλλαξε, η σχέση σας άλλαξε, εσείς ως πρόσωπα αλλάξατε. Αυτό σημαίνει πως η σκέψη σας αλλάζει, οι επιθυμίες αλλάζουν και κατά επέκταση και τα όνειρα σας. Είναι πολύ σημαντικό να μοιραστείτε όλες τις νέες σκέψεις και να ξαναπάρετε αποφάσεις, σύμφωνες με τα νέα δεδομένα σας. Κάποιες αποφάσεις μπορεί να είναι κοινές με τις παρελθοντικές σας, και κάποιες να είναι διαφορετικές.

Δε γνωρίζουμε τους λόγους που σας οδήγησαν στο παρελθόν στην απόφαση να μην αποκτήσετε παιδιά. Είναι μια σεβαστή απόφαση που έχετε δικαίωμα να τη διατηρήσετε. Ταυτόχρονα ωστόσο μελετήστε σε πολλά επίπεδα εάν είναι και συμφέρουσα απόφαση.

Μπορείτε να δουλέψετε με αφορμή το πολύ σημαντικό θέμα αυτό για τη σχέση σας με έναν ειδικό. Θα σας βοηθήσει.

Καλό προχώρημα από όποιο δρόμο επιλέξετε.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v