Δεν θέλω να κάνω σχέση ή γάμο αλλά όλοι με πιέζουν

Δεν θέλω να κάνω σχέση ή γάμο αλλά όλοι με πιέζουν
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαι 34 στα 35 και μέχρι τώρα είχα λίγες επαφές με άντρες. Ωστόσο, δέχομαι πιέσεις από συγγενείς και φίλους να κάνω σχέση και γάμο, ενώ εγώ δεν θέλω. Έχω πρόβλημα με αυτό το θέμα, το οποίο, όμως, δεν ενδιαφέρομαι να λύσω. Δικαίωμά μου δεν είναι; Τι να τους πω για να σταματήσουν να με πιέζουν;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια, 

Έχετε βεβαίως κάθε δικαίωμα να λάβετε όλες τις αποφάσεις της ζωής σας με γνώμονα τα δικά σας κριτήρια. Οι επιθυμίες σας και οι επιλογές σας είναι επίσης πολύ προσωπικό θέμα στο οποίο μπορεί να συμφωνείτε ή να διαφωνείτε με τα κοντινά σας πρόσωπα.  

Είμαι βέβαιη ότι η πρόθεση είναι καλή,  έστω και εάν εκφράζεται άκομψα.  Είναι πολύ όμορφο οι αγαπημένοι σας να θέλουν να σας δουν να προχωράτε και είστε ευτυχισμένη.  Αυτό έχετε να απαντήσετε λοιπόν. Ότι εσείς εξελίσσεστε με διαφορετικό τρόπο. 

Μοιραστείτε μαζί τους τη χαρά σας, όχι για να τους αποδείξετε ότι τα καταφέρνετε καλά,  αλλά γιατί και αυτές σας οι σχέσεις είναι πολύτιμες!

Σας ευχαριστώ!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v