«Πότε θα ξαναγίνει η ζωή μου ανέμελη όπως πριν;»: ένας νέος μπαμπάς αναρωτιέται

«Πότε θα ξαναγίνει η ζωή μου ανέμελη όπως πριν;»: ένας νέος μπαμπάς αναρωτιέται

Μια μάλλον εύλογη απορία εξέφρασε ένας νέος μπαμπάς στα social media και αμέσως έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με τους πιο έμπειρους γονείς να του απαντούν και να σχολιάζουν... ποικιλοτρόπως.

«Έχω ένα υπέροχο αγοράκι και είμαι ενθουσιασμένος με την παρουσία του στη ζωή μου», ξεκινά να γράφει ο μπαμπάς. «Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί ήμουν 30 ετών,  ένιωθα έτοιμος για το επόμενο βήμα και ήξερα πολύ καλά ότι θα αλλάξει η καθημερινότητά μας. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που φανταζόμουν. 

Το αγοράκι μας είναι 13 μηνών και δυσκολεύομαι πολύ. Οι μέρες μου είναι πανομοιότυπες: το πρωί σηκώνομαι να πάω στη δουλειά, επιστρέφω το μεσημέρι και περνάω τον υπόλοιπο χρόνο μου παίζοντας τουβλάκια, λέγοντας τραγούδια, πηγαίνοντας βόλτα στο πάρκο ή διαβάζοντας παραμύθια. Μετά ύπνος. 

Τα Σαββατοκύριακα μου είναι ίδια με τις καθημερινές, μόνο που δεν πηγαίνω στη δουλειά.

Το ερώτημά μου είναι πότε γίνεται πιο εύκολο όλο αυτό; Πότε η ζωή αρχίζει να μοιάζει με αυτήν που είχες πριν τα παιδιά; Πότε αρχίζεις να κάνεις κι άλλα πράγματα εκτός από το να ασχολείσαι με το παιδί; Να κάνεις ένα διάλειμμα από τη γονεϊκότητα; 

Όλοι όσοι έχω ρωτήσει μου λένε ότι η ζωή μου δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως παλιά. Δεν θα είναι ποτέ ξανά εύκολη κι ανέμελη. Πάντα θα με απασχολούν τα θέματα του παιδιού, σε όποια ηλικία κι αν φτάσει, κι οι απαντήσεις τους αυτές με απογοητεύουν».

Κάποιοι χρήστες προσπάθησαν αν του δώσουν κουράγιο, επισημαίνοντας πως, από τα 4 και μετά, τα παιδιά αρχίζουν να αυτονομούνται και άρα θα έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο. 

Οι περισσότεροι, όμως, του είπαν με ειλικρίνεια τη... σκληρή πραγματικότητα: από τη στιγμή που κάνεις παιδιά, η ζωή σου αλλάζει ριζικά και δεν γίνεται ποτέ ξανά όπως πριν! Κάθε ηλικία έχει τις δικές της δυσκολίες και τα δικά της προβλήματα, οπότε δεν «ξεμπερδεύεις ποτέ», όπως έγραψε κι ένας μπαμπάς με μεγαλύτερα παιδιά και εμπειρία. 

Ωστόσο, όλοι έσπευσαν να τον παρηγορήσουν λέγοντάς του πως τα παιδιά είναι ευτυχία, ακόμα κι αν μερικές φορές κουραζόμαστε ή ζοριζόμαστε λίγο παραπάνω.

Πηγή: scarymommy.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v