5 σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σου σε χρησιμοποιεί

5 σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σου σε χρησιμοποιεί

Πολλές γυναίκες, ιδίως νεαρά κορίτσια, αισθάνονται συχνά ανασφάλεια στις ερωτικές τους σχέσεις. Κάποιες φορές, έχουμε δίκιο να ανησυχούμε, κάποιες άλλες όμως μπορεί να αμφισβητούμε τα συναισθήματα του συντρόφου μας εξαιτίας των δικών μας ανασφαλειών ή μιας κακής προηγούμενης σχέσης. 

Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορα σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν ο σύντροφός σας είναι πραγματικά ερωτευμένος μαζί σας ή αν απλώς σας χρησιμοποιεί για δικό του όφελος.

Δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια στη σχέση σας

Η έλλειψη προσπάθειας μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως το να μην θέλει να έχετε ερωτικές επαφές, να δείχνει αδιαφορία για τη ζωή σας, να μην συμβάλλει στην ανάπτυξη και εξέλιξη της σχέσης, να αποφεύγει τους συμβιβασμούς και να δίνει σταθερά προτεραιότητα στις ανάγκες και τις επιθυμίες του έναντι των δικών σας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι σημαντικό να επικοινωνείτε τις ανησυχίες και τις προσδοκίες σας, διότι μια υγιής σχέση προϋποθέτει ότι και οι δύο πλευρές προσπαθούν να τη διατηρήσουν και να την καλλιεργήσουν. Διαφορετικά, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι ο σύντροφός σας δεν εκτιμά και τόσο αυτό που μοιράζεστε μεταξύ σας.

Είναι εγωιστής

Όταν ένα άτομο επιλέγει να βάζει τα συμφέροντά του πάνω απ' όλους και όλα και αδιαφορεί για την ευημερία της συντρόφου του, τότε δείχνει ότι είναι εγωιστής και εγωκεντρικός και είναι πολύ πιθανό να εκμεταλλευτεί καταστάσεις προς όφελός του.

Η αντιμετώπιση μιας τέτοιας συμπεριφοράς και η διατήρηση του αμοιβαίου σεβασμού σε κάθε σχέση είναι απαραίτητη. Αν δεν το βλέπετε αυτό από τον σύντροφό σας, καλό είναι να απομακρυνθείτε και να βάλετε προτεραιότητα τη συναισθηματική σας υγεία και την προσωπική σας ανάπτυξη.

Δεν περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί

Αν από τη σχέση σας λείπουν τα «ραντεβού» όπου περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί εκτός σπιτιού, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι πλέον δεν υπάρχει ρομαντικό ενδιαφέρον. Ο ποιοτικός χρόνος με τον άνθρωπό μας αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της οικοδόμησης μιας σύνδεσης και της δημιουργίας αναμνήσεων.

Εάν χάνετε συστηματικά αυτές τις εμπειρίες, τότε ο σύντροφός σας μάλλον έχει χάσει το ενδιαφέρον του και μένει στη σχέση σας για άλλους σκοπούς.

Πάντα σου ζητάει κάτι

Όταν κάποιος ζητάει συνεχώς χάρες, βοήθεια ή υλικά αγαθά από εσάς χωρίς να ανταποδίδει ή να δείχνει εκτίμηση, δείχνει ξεκάθαρα ότι σας χρησιμοποιεί. Οι υγιείς σχέσεις περιλαμβάνουν αμοιβαία υποστήριξη και δούναι και λαβείν, όπου και τα δύο μέρη συνεισφέρουν και βοηθούν το ένα το άλλο.

Ωστόσο, αν βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου είστε σταθερά στην πλευρά της προσφοράς, ενώ λαμβάνετε ελάχιστα σε αντάλλαγμα, είναι ζωτικής σημασίας να επανεκτιμήσετε τη δυναμική και να εξετάσετε αν η σχέση είναι πραγματικά ικανοποιητική και με σεβασμό.

Δεν δείχνει ενσυναίσθηση

Για να καταλάβετε αν ένας άντρας σας χρησιμοποιεί, όλα εξαρτώνται από το πώς σας συμπεριφέρεται.  Αν δεν σέβεται ή δεν καταλαβαίνει τα συναισθήματά σας, μπορεί να μην είναι ο κατάλληλος άνθρωπος και να είστε καλύτερα χωρίς αυτόν.

Πηγή: marriage.com

v