15 γυναίκες μιλούν για τις χαρές της εγκυμοσύνης

15 γυναίκες μιλούν για τις χαρές της εγκυμοσύνης

Αν εξαιρέσουμε την επικείμενη μητρότητα, οι περισσότερες γυναίκες γκρινιάζουν για τα κακά της εγκυμοσύνης: Τους πόνους, τις αναγούλες, την αύξηση βάρους, την ατελείωτη αναμονή στο γραφείο του γιατρού. Ωστόσο η εγκυμοσύνη έχει και την... όμορφη πλευρά της. Ρωτήσαμε 15 εγκυμονούσες και μαμάδες ποιες είναι οι μεγαλύτερες απολαύσεις την περίοδο της εγκυμοσύνης. Δείτε τι μας απάντησαν.

Όλη έξω

"Το ότι δεν χρειάζεται να «ρουφάω» την κοιλιά μου. Ούτε καν στην παραλία. Επίσης απολαμβάνω όσο μπορώ τη φράση «Δεν έχω όρεξη να βγω». Είναι ένα εισιτήριο στην τεμπελιά."

Κατερίνα

Ευχαριστώ, παρακαλώ

"Ένα από τα αγαπημένα μου στην εγκυμοσύνη ήταν η απίστευτη ευγένεια των άλλων. Περπατούσα στο δρόμο και σχεδόν αισθανόμουν τα χαμόγελά τους. Στην αρχή μάλιστα αναρωτιόμουν γιατί με κοιτάνε όλοι έτσι και μετά συνειδητοποιούσα: "Α ναι, είμαι έγκυος!"

Πέννυ

Ηρεμία και γαλήνη

"Ήμουν περισσότερο συναισθηματικά ισορροπημένη από ποτέ. Δεν είχα εναλλαγές διάθεσης, ούτε θυμωμένες στιγμές. Ήμουν απλώς ήρεμη. Και μάλιστα η εγκυμοσύνη μου επιφύλασσε και εκπλήξεις: Περίμενα δίδυμα!"

Λίτσα

Αυτοπεποίθηση

"Είμαι για τρίτη φορά έγκυος και –προφανώς- λατρεύω τις εγκυμοσύνες! Είναι η μόνη φορά που απολαμβάνω τα -ούτως ή άλλως- πολλά κιλά μου και την τεράστια κοιλιά μου. Φοράω κομψά ρούχα και νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το σώμα μου. Επιπλέον τα μαλλιά, το δέρμα μου και τα νύχια μου δείχνουν υπέροχα. Και τελικά φέρνω στον κόσμο ένα πανέμορφο πλασματάκι."

Σάντυ

Το σεξ

"Κατά την εγκυμοσύνη, ήμουν σχεδόν νυμφομανής. Είναι απίστευτο να μην χρειάζεται να πάρεις προφυλάξεις. Δεν μου έφυγε καθόλου η όρεξη για σεξ και ένιωθα πιο υγιής από ποτέ." 

Ζωή

Μεγάλο στήθος

"Τα μεγαλύτερα στήθη. Πάντα είχα μικρό στήθος και δεν μου άρεσε καθόλου. Τώρα που είμαι έγκυος απολαμβάνω –έστω και για λίγο- τα στήθη μου. Δεν ξέρω, πάντως, αν θα τα ήθελα μόνιμα έτσι."

Ελευθερία

Η ώρα της αλήθειας

"Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν το ανακάλυψα. Μέχρι τότε νόμιζα ότι ήμουν ευτυχισμένη. Τίποτα δεν συγκρίνεται όμως με τη χαρά της μητρότητας."

Μαρία

Ψωνίζω άρα υπάρχω

"Το να αγοράζω μωρουδιακά ρούχα! Καλτσάκια, κουβερτάκια, φορεματάκια, είναι όλα τέλεια!"

Μίνα

Βουτιά από ψηλά

"Θυμάμαι ότι μου άρεσε πάρα πολύ να κολυμπάω. Απλώς να ξαπλώνω στο νερό. Είχα ένα εντελώς υπερφυσικό συναίσθημα."

Χριστίνα

Η δουλειά κάνει τους άντρες

"Το ότι ο σύζυγός μου ανέλαβε τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού!"

Δανάη

Ό,τι πιούμε, ό,τι φάμε

"Μου αρέσει που με προσέχουν, που χαλαρώνω, ότι οι γύρω μου δεν θέλουν να σηκώνομαι. Μου αρέσει το δέρμα μου, η λάμψη στο πρόσωπό μου και το πώς κινείται η κοιλιά μου. Το να είσαι έγκυος είναι ένα απίστευτο συναίσθημα σε όλα του και δεν θα το άλλαζα με τίποτα στον κόσμο."

Ελίζα

Απαγορεύεται το κάπνισμα

"Το γεγονός ότι έκοψα το κάπνισμα. Δεν θα το έκανα για κανέναν άλλο λόγο."

Ειρήνη

Τον άμπακο

"Το φαγητό. Σίγουρα το φαγητό. Μπορώ να τρώω όσο θέλω χωρίς να μου λέει κανένας τίποτα."

Χρυσάνθη

ζζζζζ

"Ποτέ δεν ήμουν υπναρού και όταν με παρα- παίρνει ο ύπνος αισθάνομαι τύψεις. Αλλά στην εγκυμοσύνη του έδωσα και κατάλαβε. Γυρνούσα σπίτι και την έπεφτα στον καναπέ χωρίς καθόλου τύψεις. Μια φορά είχα κλείσει 14 ώρες ύπνου, με ελάχιστα διαλείμματα για φαγητό."

Πόπη

Μια νέα ζωή

"Όλη η εγκυμοσύνη μου ήταν καλή. Απόλαυσα ιδιαίτερα το τεμπελιό, το ότι δεν είχα περίοδο, το ότι με πρόσεχαν όλοι γύρω μου αλλά κυρίως ότι μέσα μου μεγάλωνε μια νέα ζωή."

Άννα

v