10 δραστηριότητες για τον μπαμπά και τον γιο

10 δραστηριότητες για τον μπαμπά και τον γιο

Ο ρόλος του πατέρα είναι σπουδαίος για την ζωή των παιδιών, καθώς, μεταξύ άλλων, η παρουσία του στην ζωή τους είναι αυτή που συμβάλλει στο να νιώθουν ασφάλεια και προστασία. Για τα αγόρια, όμως, ο πατέρας αποτελεί ακόμα πιο σημαντική φιγούρα. Είναι το κυρίαρχο ανδρικό πρότυπο, το πρότυπο της σεξουαλικότητάς τους, ένα ίνδαλμα που το αγόρι ταυτόχρονα θαυμάζει αλλά και ζηλεύει.

Στις μικρές, βρεφικές, ηλικίες τα αγόρια συχνά αντιμετωπίζουν τον πατέρα τους ανταγωνιστικά, καθώς νιώθουν ότι διεκδικεί μέρος της αγάπης της μητέρας τους, την οποία δεν θέλουν να μοιράζονται με κανέναν. Μεγαλώνοντας, όμως και καθώς αρχίζουν να παίζουν μαζί του, αντιλαμβάνονται την αξία του και τον θέλουν περισσότερο κοντά τους. Σταδιακά ο μπαμπάς γίνεται ήρωας, ο οποίος συμβάλλει στην πνευματική ανάπτυξη και προσωπικότητα του παιδιού και ο γιος θέλει να του μοιάσει.

Παρόλο που οι περισσότεροι μπαμπάδες σήμερα επιδιώκουν να περνούν χρόνο με τους γιους τους, συχνά δεν μπορούν να σκεφτούν τι να κάνουν μαζί τους, πέρα από το να δουν αγώνες στην τηλεόραση ή να πετάξουν σουτάκια στις μπασκέτες της γειτονιάς. Χωρίς να μειώνουμε την αξία αυτών των στιγμών, πάρτε μερικές ακόμα ιδέες για δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι μπαμπάδες με τους γιους τους.

Μοντελισμός

Ο μοντελισμός είναι μια εξαιρετική οικιακή δραστηριότητα που μπορεί να κρατήσει πατέρα και γιο για ώρες αφοσιωμένους, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν αυτοκίνητα, σκάφη, αεροπλάνα, καθώς και εντυπωσιακές φιγούρες με μορφές τεράτων κ.λ.π. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Model Shop μπορεί κανείς να πάρει ιδέες και οδηγίες για το πώς να ξεκινήσει να ασχολείται με το ιδιαίτερο αυτό χόμπι.

Go Kart

Για μία ημέρα αξέχαστης οδηγικής εμπειρίας, πατέρας και γιος μπορούν να επιδοθούν σε αγώνες ταχύτητας με καρτ. Πού; Πιστες καρτ υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Στις εγκαταστάσεις της Speed Force, στο Κορωπί, συγκεκριμένα μπορούν να βρεθούν παιδιά ηλικίας από 5 ετών για να αποκτήσουν εμπειρία πάνω στην οδήγηση καρτ, με την καθοδήγηση ειδικών. Το κόστος της οδήγησης καρτ είναι 8 ευρώ ανά 10λεπτο τις καθημερινές και 10 ευρώ ανά 10λεπτο τα σαββατοκύριακα.

Τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα

Τηλεκατευθυνόμενα

Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, μπαμπάς και γιος μπορούν να βρεθούν σε κάποιο πάρκο και να παίξουν με τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα. Ενδεικτικά, τα τηλεκατευθυνόμενα Silverlit διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και με διαφορετικές δυνατότητες και προσφέρονται για ξέφρενες μάχες στον αέρα. Το κόστος ενός τηλεκατευθυνόμενου ελικόπτερου Bullett είναι 34,99 ευρώ –μπορείτε να το αγοράσετε online από εδώ.

Επιτραπέζια

Όταν έξω κάνει κρύο, μέσα μπορεί να κάνει… παιχνίδι. Ο μπαμπάς μπορεί να εντάξει το παιδί στον μαγικό κόσμο των επιτραπέζιων ξεκινώντας από τα κλασικά και αγαπημένα: Ναυμαχία. Απευθύνεται στα παιδιά από 7 ετών και η travel έκδοση κοστίζει μόλις 6 ευρώ. Θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών. Δείτε άλλες ιδέες για επιτραπέζια εδώ.

Πεζοπορία στο δάσος

Πεζοπορία

Επιστροφή στη φύση: Ένα πρωινό σαββατοκύριακου με καλό καιρό, μπαμπάς και γιος μπορούν να φορέσουν τα ορειβατικά τους μποτάκια και να περάσουν μία ολόκληρη μέρα περπατώντας στα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου ή ακόμα και στην Πάρνηθα. Μπορούν ακόμα να ετοιμάσουν σνακς για φαγητό και να έχουν μαζί τους και την φωτογραφική για να δείξουν, επιστρέφοντας, στη μαμά τα ομορφότερα της βόλτας τους.

Αναρρίχηση

Αν ο μπαμπάς δεν είναι έμπειρος αναρριχητής, ώστε να διδάξει στον γιο του τα βασικά του αθλήματος και να τον οδηγήσει σε υπαίθριους αναρριχητικούς βράχους, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να επισκεφθεί μαζί του κάποια αναρριχητική πίστα, όπου θα μάθουν παρέα, με ασφάλεια τα βασικά. Στα περισσότερα κέντρα αναρρίχησης τα αρχάρια τμήματα διαρκούν συνήθως πέντε σαββατοκύριακα, κοστίζουν από 200-300 ευρώ και σε αυτά μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 6 ετών.

Ενδεικτικά, στον ειδικά εξοπλισμένο χώρο εσωτερικής αναρρίχησης The Wall, στην Παλλήνη, μπορεί κανείς να εξασκηθεί στο δημοφιλές άθλημα με ημερήσια συνδρομή 20 ευρώ για δύο άτομα, μαζί με τον εξοπλισμό, ενώ για οικογένειες υπάρχουν ειδικές τιμές.

Μουσικό συγκρότημα

Guitar Hero

Για τους μπαμπάδες που λατρεύουν τη μουσική και αναζητούν τρόπους να μεταλαμπαδεύσουν αυτό το πάθος τους και στα παιδιά τους, η λύση βρίσκεται στην κονσόλα Nintendo Wii και στο παιχνίδι Guitar Hero ή το Battle of the Bands. Δείτε περισσότερα ελληνικά παιχνίδια για Wii εδώ.

Πειράματα φυσικής

Τα παιδιά Δημοτικού λατρεύουν τα πειράματα. Στο kit «Πειράματα Φυσικής: Πύραυλος» που βρήκαμε στο Caeleste Shop, μπαμπάς και γιος μπορούν να φτιάξουν τον δικό τους εκτοξευτή πυραύλων και να πάρουν θέση μάχης, πυροδοτώντας τον πύραυλο με τη βοήθεια του αέρα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών, η τιμή του είναι 18,50 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε online από εδώ.

Διαβάστε ακόμα: Διασκεδαστικά πειράματα για μικρούς, τρελούς επιστήμονες.

Επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι

Ποδοσφαιράκι

Οι περισσότεροι άνδρες μόλις αντικρίζουν ένα ξύλινο, επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι… αφηνιάζουν! Πόσο μάλλον όταν έχουν ένα τέτοιο στο σπίτι για να παίζουν με τον γιο τους. Το κόστος ενός κλασικού τέτοιου παιχνιδιού, στην αυθεντική μορφή του, ξεκινά από 300 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 1.000 ευρώ. Ωστόσο, με 125,80 ευρώ μπορείτε να χαρίσετε στους άνδρες της ζωής το τραπέζι-ποδοσφαιράκι της φωτογραφίας, με διαστάσεις γηπέδου 102x58 εκ. Αγοράστε το online από εδώ.

Μαζί στο γήπεδο

Ποια καλύτερη παρέα για μπαμπάδες φανατικούς «γηπεδάκηδες» από τον μοναχογιό τους; Αρκεί να μην έχουν εισιτήριο διαρκείας στο πέταλο και να αποφύγουν ντέρμπι ανάμεσα στους αιώνιους (ειδικά όσον αφορά στο φετινό πρωτάθλημα, βέβαια, αυτό δεν θα είναι δύσκολο).

Διαβάστε ακόμα: Μπαμπάς και κόρη: Περνώντας δημιουργικό χρόνο μαζί.

v