Μπαμπάς και κόρη: Περνώντας δημιουργικό χρόνο μαζί

Μπαμπάς και κόρη: Περνώντας δημιουργικό χρόνο μαζί

Ο χρόνος που περνά το παιδί με τους γονείς του είναι πολύτιμος. Μέσω δραστηριοτήτων που μοιράζεστε με το παιδί το βοηθάτε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση ενισχύοντας την δημιουργικότητα και τον αυθορμητισμό του. Σε συνδυασμό με το παιχνίδι αναπτύσσεται η προσωπικότητα του και επιτρέπει στους γονείς να μάθουν το παιδί τους παρατηρώντας το.

Διαβάστε παρακάτω τι μπορεί να κάνει ένας μπαμπάς για να περάσει δημιουργικό χρόνο με την κόρη του:

Ζωγραφίστε μαζί

Μπαμπάς και κόρη ζωγραφίζουν μαζί

Η ζωγραφική αποτελεί τρόπο έκφρασης και δημιουργίας. Ζωγραφίζοντας μαζί με την κόρη σας περνάτε χρόνο μαζί της και έρχεστε πιο κοντά της. Μπορείτε να πάτε μαζί να αγοράσετε τους μαρκαδόρους, τις τέμπερες και ότι άλλο θα σας χρειαστεί. Στο τέλος μπορείτε να γράψετε μια αφιέρωση αλλά και να την επιβραβεύσετε για την απόδοση της.

Διαβάστε της ένα παραμύθι

Το βράδυ πριν πάει να κοιμηθεί περάστε λίγο χρόνο μαζί της, διαβάζοντας της το αγαπημένο της παραμύθι. Μπορεί να είναι οποιοδήποτε κλασσικό παραμύθι αλλά και παιδικό βιβλίο που να της αρέσει. Με αυτόν τον τρόπο της διδάσκετε ότι το διάβασμα δεν είναι υποχρεωτικό, μπορεί να είναι και ψυχαγωγικό αφού θα του έχετε δώσει την έννοια της εξωσχολικής δραστηριότητας.

Μαγειρέψτε μαζί

Τα μικρά κοριτσάκια τρελαίνονται για την μαγειρική. Μπορείτε λοιπόν να βρείτε μια εύκολη συνταγή και να την φτιάξετε μαζί. Αναθέστε της να σας δίνει τα υλικά ή να σας φέρνει τα σκεύη για να νιώσει με αυτόν τον τρόπο ότι συμβάλλει στην δημιουργία του φαγητού.

Μια βόλτα στο πάρκο

Μπαμπάς και κόρη στο πάρκο

Το παιδί είναι καλό να έχει από νωρίς επαφή με την φύση. Μια βόλτα στο πάρκο θα σας ανανεώσει και θα σας δώσει ενέργεια. Θα σας φέρει πιο κοντά και είναι ένας καλός τρόπος για να μιλήσετε με την κόρη σας και να παίξετε μαζί της διάφορα παιχνίδια με λέξεις όπως για παράδειγμα μπορείτε να της μάθετε δέντρα και λουλούδια που θα δείτε στο πάρκο.

Ένα απόγευμα στο Λούνα Παρκ

Διασκεδάστε μαζί στο Λούνα Παρκ! Είναι μια δραστηριότητα που όλα τα παιδιά ανυπομονούν να βιώσουν και να επαναλάβουν. Το Allou Fun Park έχει παιχνίδια όλων των ειδών και για όλες τις ηλικίες , είναι πρακτικά ένας μικρός παράδεισος για τα παιδιά.

Ένα βράδυ στο θέατρο

Τα παιδιά επωφελούνται από το να εκτεθούν από μικρά στην τέχνη. Η θεατρική παράσταση "Η μικρή Γοργόνα" του Μάικ Κένι, τα "Λάχανα και Χάχανα" στο Θέατρο Κάππα και ο "Πλούτος" του Αριστοφάνη στο θέατρο Αθηνά αποτελούν μερικές από τις επιλογές που έχετε αυτήν την περίοδο.

Ημέρα ποδηλασίας

Μπαμπάς και κόρη κάνουν ποδήλατο

Τα παιδιά αγαπάνε τον αθλητισμό και το ποδήλατο είναι ένας καλός τρόπος για να κάνετε μαζί γυμναστική. Θα είναι καλύτερα να είναι μια περιοχή ήπιας κυκλοφορίας ή σε κάποιο χώρο που δεν έχει αυτοκίνητα έτσι ώστε να μην είναι επικίνδυνο για το παιδί.

Ημέρα φωτογραφίας

Αφιερώστε μια μέρα και βγάλτε φωτογραφίες μαζί της. Πείτε της να βρει τα πράγματα που αγαπάει περισσότερο για να βγάλετε φωτογραφία μαζί τους. Αφήστε τη να σας πει τις δικές της ιδέες και μετά φτιάξτε ένα άλμπουμ με τις φωτογραφίες σας. Τα παιδιά μαθαίνουν τον εαυτό τους βλέποντας φωτογραφίες τους και εσείς τον χαρακτήρα τους.

Δείτε μια ταινία

Πηγαίνετε μαζί σινεμά και δείτε μια παιδική ταινία. Η ταινία Brave της Walt Disney παίζεται στους κινηματογράφους και σίγουρα είναι μια ταινία που θα αρέσει σε όλα τα κοριτσάκια.

Μια βόλτα στο ζωολογικό κήπο

Ο ζωολογικός κήπος αποτελεί μια από τις πρώτες επαφές των παιδιών με τα ζώα. Τους δίνεται η δυνατότητα να δουν ζώα που έχουν δει μόνο στη τηλεόραση ή απλά τα έχουν δει σε ζωγραφιές στα παιδικά τους βιβλία. Αυτό τα κάνει να γνωρίζουν τον κόσμο και σιγά σιγά μπορούν να διακρίνουν τι υπάρχει πραγματικά και τι στην φαντασία τους.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v