Στάσεις για να απολαύσετε το σεξ στην εγκυμοσύνη

Στάσεις για να απολαύσετε το σεξ στην εγκυμοσύνη

Το ότι η κοιλίτσα σας έχει ήδη φουσκώσει για τα καλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να αισθάνεστε σέξι και να μην απολαμβάνετε τις ερωτικές περιπτύξεις με τον σύντροφό σας. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι με ένα «μπαλόνι» εκεί κάτω δεν είναι πάντα εύκολο ούτε να βρείτε την διάθεση για σεξ αλλά ούτε και κάποια βολική στάση.

Βγάλτε από το μυαλό σας τις εντελώς αβάσιμες προειδοποιήσεις των γιαγιάδων σας που σας τρομοκρατούν, όπως για παράδειγμα ότι το πέος του συντρόφου σας μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική διάσειση στο μωρό, και απολαύστε το. Το σεξ στην εγκυμοσύνη είναι απολύτως ασφαλές –εκτός κι αν έχετε άλλες εντολές από τον γυναικολόγο σας. Μάλιστα, στο μωρό σας μπορεί να αρέσει τόσο πολύ η ρυθμική κίνηση που να αποκοιμηθεί αμέσως.

Ζεσταίνεστε και έχετε ενοχλήσεις

Είναι απόλυτα φυσιολογικό κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης να έχετε εξάψεις ή να νιώθετε εξάντληση, ειδικά κατά το πρώτο τρίμηνο, ενώ στα επόμενα δύο τρίμηνα είναι εξίσου φυσιολογικό να έχετε υπερβολική όρεξη για σεξ –ίσως περισσότερο από όσο είχατε πριν μείνετε έγκυος. Όλη αυτή η υπερευαισθησία των αισθήσεών σας, αλλά και των γεννητικών οργάνων και του στήθους σας, μπορεί να σας προκαλέσουν ισχυρότατους οργασμούς, ακόμα και πολλαπλούς. Γιατί, λοιπόν, να μην το εκμεταλλευτείτε!

Οι βολικότερες στάσεις

Χρειάζεται δημιουργικότητα, δοκιμές και καλή διάθεση για να βρείτε την στάση που σας βολεύει καλύτερα στο σεξ όταν είστε έγκυος, καθώς οι αγαπημένες σας στάσεις μπορεί να είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν σε αυτή την φάση. Μπορείτε, λοιπόν, να δοκιμάσετε κάποιες από τις παρακάτω:

Γυναίκα από πάνω

Σεξ στην εγκυμοσύνη

Με την στάση αυτή δεν ασκείται πίεση στην κοιλιά και μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα και το βάθος της διείσδυσης. Μπορείτε, στην ίδια στάση, να γυρίσετε και την πλάτη σας στον σύντροφό σας, προκειμένου να απολαύσετε διαφορετική διείσδυση.

Στην άκρη του κρεβατιού

Σεξ στην εγκυμοσύνη

Ξαπλώστε στην άκρη του κρεβατιού, με τον σύντροφό σας όρθιο στο πάτωμα και τα πόδια σας στον αέρα, να τα κρατά ο σύντροφός σας ή τυλιγμένα γύρω του. Η στάση αυτή μοιάζει πολύ με την ιεραποστολική, με την διαφορά ότι δεν πέφτει το βάρος του πάνω σας.

Στην άκρη του κρεβατιού μπορείτε ακόμα να σταθείτε και στα τέσσερα, με πλάτη στον σύντροφό σας, ενώ εκείνος θα στέκεται όρθιος και θα μπορεί να διεισδύει από πίσω.

Στάση κουτάλι

Σεξ στην εγκυμοσύνη

Ξαπλώστε ο ένας κολλητά στον άλλον, με την πλάτη σας στο στέρνο του και αφήστε τον να διεισδύσει από αυτή τη στάση. Προτιμήστε την για ρηχή διείσδυση.

Στάση καναπέ

Σεξ στην εγκυμοσύνη

Γονατίστε πάνω στον καναπέ, με την κοιλιά σας να κοιτάζει την πλάτη του καναπέ και τα χέρια να στηρίζονται σε αυτήν. Αφήστε τον να διεισδύσει από πίσω.

Στάση ψαλίδια

Σεξ στην εγκυμοσύνη

Η στάση αυτή επιτρέπει ήπια, αργή διείσδυση, η οποία είναι ιδανική για εγκύους.

Στοματικό σεξ: Όταν πλέον η κοιλιά σας θα έχει μεγαλώσει τόσο που πιθανώς να μην βολεύεστε σε καμία στάση, υπάρχει πάντα το στοματικό σεξ.

Η επικοινωνία είναι το παν

Όπως σε οποιοδήποτε τομέα σε έναν γάμο, η επικοινωνία είναι σημαντική και για υγιή σεξουαλική σχέση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα νιώθετε πάντα ελκυστική και έτοιμη για όλα, όμως είναι εξίσου πιθανό ο σύντροφός σας να βρίσκει το στρογγύλεμα στο σώμα σας άκρως ερωτικό. Μπορεί, όμως, και να διστάζει.

Συζητήστε μαζί του όποιες ανασφάλειες μπορεί να έχετε, πείτε του -και αφήστε να σας πει- τι σας ανάβει και τι όχι. Αφιερώστε χρόνο στο να παρατηρήσετε πώς αλλάζει το σώμα σας όσο περνά ο καιρός και περάστε μαζί στιγμές αισθησιασμού, ακόμα κι αν δεν κάνετε σεξ.

v