10 τρόποι να συνεχίσετε να τον εκπλήσσετε

10 τρόποι να συνεχίσετε να τον εκπλήσσετε

Αναπόφευκτα μετά από δεκαετίες έγγαμου βίου το σεξ δεν είναι όπως στην αρχή, η διάθεση για ρομαντικές βόλτες στην παραλία αντικαθίσταται από διάθεση για... ξεκούραση και οι αμέτρητες οικογενειακές υποχρεώσεις δημιουργούν στο ζευγάρι μία ρουτίνα από την οποία δεν είναι πάντα εύκολο να ξεφύγει κανείς.

Οι παρακάτω ιδέες ίσως σας κινητοποιήσουν να το δοκιμάσετε και να κάνετε τον γάμο σας λίγο πιο ευτυχισμένο:

Δώστε του ένα ραντεβού όχι μία ακόμα υποχρέωση

Όταν έχετε να τρέχετε τα παιδιά σε σχολεία και φροντιστήρια, να παραβρεθείτε σε επαγγελματικά meetings και να κάνετε και τις δουλειές του σπιτιού -πριν ακόμα έρθει το απόγεμα- πώς να κρατήσετε τη φλόγα αναμμένη; Κάντε το προτεραιότητα, λένε οι σύμβουλοι γάμου, και χαρίστε του μια γλυκιά έκπληξη. Την επόμενη φορά, για παράδειγμα, που θα τον στείλετε στο σούπερ μάρκετ, φροντίστε στο χαρτάκι με την λίστα για τα ψώνια να γράψετε κάτι του στιλ «έχω κλείσει εισιτήρια για σινεμά το βράδυ!» -και να το έχετε πράγματι κάνει.

Ετοιμάστε του μια μικρή -άνευ λόγου- γιορτή

Οι άνδρες νιώθουν βασιλιάδες όταν επιστρέφοντας στο σπίτι του έχετε ετοιμάσει το αγαπημένο του φαγητό, το οποίο αποφεύγετε λόγω δυσκολίας. Μπορείτε, ακόμα, να καλέσετε, χωρίς να του το πείτε, μερικούς φίλους και να ετοιμάσετε μία βραδιά φοντύ.

Κάντε μία λίστα με «ευχαριστώ»

Με την πάροδο των ετών είναι φυσιολογικό να θεωρείτε δεδομένα όλα αυτά τα μικρά πράγματα που ο άνδρας σας κάνει για να σας διευκολύνει τη ζωή, όπως για παράδειγμα να πηγαίνει αυτός πάντα στο σούπερ μάρκετ ή να φροντίζει για τον κήπο και τα λουλούδια. Αυτές οι μικρο-δουλειές μπορεί να μην είναι πάντα ευχάριστες για εκείνον, κι όμως τις κάνει χωρίς να παραπονιέται. Είναι πολύ σημαντικό γι'αυτόν, λοιπόν, να του το θυμίζετε είτε λέγοντάς του πού και πού «ευχαριστώ» με ένα ζεστό φιλί ή ακόμα και γράφοντας μία λίστα με όλα αυτά για τα οποία του είστε ευγνώμονες.

Σεξ: Ξεφύγετε από τα τετριμμένα

Για τις περισσότερες γυναίκες αυτό που τις εμποδίζει και δε μπορούν να ξεφύγουν από τη σεξουαλική μονοτονία είναι ότι δυσκολεύονται να χαλαρώσουν. Δεν χρειάζεται να πιέσετε τον εαυτό σας να χαλαρώσει. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε εσείς πρωτοβουλίες στο σεξ αλλά και να δοκιμάσετε νέα πράγματα που δεν έχετε ξανακάνει μέχρι σήμερα (ή που έχετε να κάνετε πάρα πολλά χρόνια), όπως π.χ. σεξ σε δημόσιο χώρο. Αυτό κι αν θα τον σοκάρει ευχάριστα!

Επιδιορθώστε αγαπημένα του παλιά αντικείμενα

Οι περισσότεροι άνδρες έχουν κάτι παλιό που πραγματικά λατρεύουν και δεν θέλουν με τίποτα να αποχωριστούν –μπορεί να είναι μία πολυθρόνα ή ένα ζευγάρι παλιά αθλητικά. Αντί να ψάχνετε ευκαιρία για να τα πετάξετε, γιατί δεν βρίσκετε τρόπο να τα φτιάξετε ώστε να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ξανά; Για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε τα παπούτσια για επιδιόρθωση ή βάψιμο και την καρέκλα για μεταποίηση.

Εκδρομή-έκπληξη

Μερικές φορές, το μόνο που έχετε ανάγκη είναι να ξεφύγετε από την ρουτίνα. Κάντε το μαζί. Έστω για ένα σαββατοκύριακο. Κλείστε δωμάτιο σε έναν κοντινό, ρομαντικό ξενώνα, ετοιμάστε βαλίτσα και Παρασκευή απόγευμα, όταν θα επιστρέψει από την δουλειά, πάρτε τον και φύγετε! Θα του θυμίσετε πόσο σας αρέσει να περνάτε χρόνο μαζί –μόνο οι δυο σας.

Σαββατοκύριακο με τους φίλους του

Όπως εσείς ανυπομονείτε να έρθουν εκείνες οι βραδιές που μπορείτε, επιτέλους, να βγείτε όλες μαζί με τις φίλες σας, έτσι κι εκείνος λατρεύει να περνά χρόνο με τους κολλητούς του. Γιατί δεν αναλαμβάνετε, λοιπόν, να κρατήσετε για ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο τα παιδιά, ώστε να μπορέσει να πάει π.χ. για σκι με τους φίλους του; Θα επιστρέψει τρομερά ανανεωμένος και ευδιάθετος, και θα είναι πολύ πιο εύκολο και για εσάς την επόμενη φορά που θέλετε να κάνετε κάτι αντίστοιχο με τις δικές σας φίλες.

Ερωτικά μηνύματα

Όσο απλό κι αν ακούγετε, πόσες από εσάς το έχετε πραγματικά κάνει; Βάλτε κρυφά στο πορτοφόλι του μία φωτογραφία σας και γράψτε «σ'αγαπώ» από πίσω. Κολλήστε ένα post-it με ένα ερωτικό μήνυμα στο laptop του. Όταν λείπει σε επαγγελματικό ταξίδι στείλτε του στο κινητό μία φωτογραφία σας με εσάς να φοράτε τα πιο προκλητικά σας εσώρουχα.

Συμμετέχετε στα χόμπι του

Είτε είναι παθιασμένος με κάποια ποδοσφαιρική ομάδα, είτε αγαπά το... ψάρεμα, το να συμμετέχετε μαζί του σε αυτή του την ενασχόληση θα τον κάνει τρομερά χαρούμενο. Παρ'όλα που πολλές γυναίκες πιστεύουν πως οι άνδρες έχουν ανάγκη από τέτοιες δραστηριότητες για να ξεφύγουν λίγο από αυτές, η αλήθεια είναι ότι να τον συνοδεύετε μία στο τόσο στο γήπεδο ή να το αποφασίσετε να μάθετε και εσείς να ψαρεύετε θα τον εκπλήξει ευχάριστα. Αρκεί να το κάνετε με ειλικρινή ενθουσιασμό!

Καλέστε τον στο κρεβάτι

Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά σε μία σχέση, αλλά δεν τους είναι πάντα εύκολο να κάνουν την αρχή στο σεξ. Ίσως ο λόγος να είναι ότι νιώθουν γελοίες ή δε νιώθουν αρκετά με το σώμα τους. Όμως, με το να κάνουν εκείνες την πρώτη κίνηση θα καταφέρουν ακριβώς αυτό: Να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για το σεξ. Δεν αρκούν, ή δεν έχουν τόση σημασία, τα αναμμένα κεριά και η ρομαντική μουσική. Φορέστε τα πιο σέξι εσώρουχά σας και εμφανιστείτε μπροστά του όταν θα περιμένει απλά να ξεκινήσετε να βλέπετε ένα ακόμα επεισόδιο Grey's Anatomy. Πραγματικά, δεν θα τον απασχολήσει, ακόμα κι αν πρόκειται για το τελευταίο της σεζόν.

Πηγή: Redbookmag

v