Ιδέες για σαββατοκύριακο: Εκδηλώσεις σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!

Ιδέες για σαββατοκύριακο: Εκδηλώσεις σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!

Το εντυπωσιακότερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της πόλης ανοίγει σήμερα τις πύλες του στην Τεχνόπολη, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Παράλληλα, οι Σπείρα-Σπείρα τραγουδούν παραμύθια στο Ίδρυμα Κακογιάννη, ο Άγιος Βασίλης είναι 7 ετών και τον λένε Νίκολα στους κινηματογράφους και μία εντυπωσιακή παιδική παράσταση περιμένει τους Θεσσαλονικείς. Εσείς τι θα κάνετε με τα παιδιά αυτό το σαββατοκύριακο;

Christmas Factory: Η μαγεία των Χριστουγέννων στην Τεχνόπολη

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το πιο εντυπωσιακό και παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο πάρκο της πόλης, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Ο λόγος για το Christmas Factory, στο οποίο, έως τις 6 Ιανουαρίου, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα φιλόξενα εργαστήρια του Αϊ Βασίλη. Το εργαστήριο κατασκευής παιχνιδιών, το εργαστήριο μαγείας όπου τα παιδιά θα μυηθούν στα μυστικά ενός καλού μάγου, το εργαστήριο σοκολατοκατασκευών, το εργαστήριο face painting καθώς και πολλές άλλες δημιουργικές προτάσεις.

Ακόμα, το παραδοσιακό ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη, θα δέχεται τα γράμματα των παιδιών φροντίζοντας να στείλει τα δώρα και φέτος στην ώρα τους. Στο e-factory, οι επισκέπτες θα μπορούν να ανεβάζουν ηλεκτρονικά τα video μηνύματα τους με ευχές, σε ένα μοναδικό interactive περιβάλλον. Το οικολογικό τρενάκι, το καρουσέλ, το παγοδρόμιο, η εντυπωσιακή ρόδα και πολλές άλλες προτάσεις παιχνιδιού δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο, ενώ δεκάδες ξύλινα σπιτάκια θα φιλοξενούν τη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Στα επίσημα εγκαίνια του Christmas Factory, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 19.00, μάλιστα, το σύνθημα εκκίνησης δίνουν οι Onirama, με ένα δυνατό live, ενώ στις 14 Δεκεμβρίου τα παιδιά θα απολαύσουν την πρώτη ζωντανή παράσταση «Τι λέει η αλεπού», με ολοκαίνουργια παιδιά τραγούδια που έγραψε η Ευανθία Ρεμπούτσικα, σε στίχους Ελένης Ζιώγα.

Μάθετε τι άλλο σας περιμένει στο Christmas Factory εδώ.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00-22.00.
Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ.

«Σπείρα-Σπείρα με σπιρούνια», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Δεύτερη χρονιά για την επιτυχημένη μουσική παράσταση για παιδιά, από τους Σταμάτη Κραουνάκη (στη σύνθεση) και τη Λίνα Νικολακοπούλου (στο λιμπρέτο), η οποία αντλεί υλικό από τα παραμύθια «Ο παπουτσωμένος γάτος», «Ο ψαράς και η γυναίκα του», «Τραπεζάκι στρώσου» και «Η χρυσή χήνα» για να δημιουργήσει ένα μαγευτικό παραμύθι.

Οι ηθοποιοί τραγουδούν και χορεύουν αλλάζοντας με φαντασία και ευρηματικότητα ρόλους, κοστούμια και σκηνικά αντικείμενα περνώντας από τον ένα μύθο στον άλλο, ζωντανεύοντας τους χαρακτήρες των παραμυθιών και τα παιδιά συμμετέχουν διαδραστικά στην εξέλιξη και στην πλοκή των παραμυθιών, έτσι ώστε να αναπτύσσεται η δημιουργική τους φαντασία.

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 12.00 και στις 17.00.
Εισιτήρια: 12 ευρώ οι ενήλικες, 10 ευρώ τα παιδιά.
Προπώληση εισιτηρίων στα καταστήματα Public και στα ταμεία του Ιδρύματος.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, τηλ. 210 3418550.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Άη Βασίλης Τζούνιορ», στους Κινηματογράφους

Ο νέος Άγιος Βασίλης φέτος είναι o 7χρονος Νίκολας. Δυο μέρες πριν από τη μεγάλη βραδιά καλείται να λύσει ένα δύσκολο πρόβλημα: Η μαγεία των Χριστουγέννων φαίνεται να εξαφανίζεται από τον κόσμο και όλα δείχνουν πως... γι'αυτό φταίει ο ίδιος!

Τι θα κάνει ώστε να προλάβουν να μοιραστούν τα δώρα στην ώρα τους; Και πώς θα καταφέρει να ξαναβρεί τη χαμένη του αθωότητα, τη φρεσκάδα και την ανεμελιά της παιδικής του ηλικίας; Δείτε σε ποιους κινηματογράφους παίζεται η ταινία εδώ.

Δείτε το trailer:

Έκθεση για παιδιά: Smile at the Strange, στο VYCA house

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη έκθεση για παιδιά, με θέμα «Smile at the Strange» (Χαμογέλασε στο Παράξενο) ξεκινά το Σάββατο, κατά την οποία δώδεκα Έλληνες καλλιτέχνες εκθέτουν έργα για τα παιδιά, αποδεχόμενοι παράλληλα την πρόκληση να εκμυστηρευτούν, ο καθένας για τον εαυτό του, μια προσωπική πληροφορία, για τους ίδιους ή τη ζωή τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δελτίο τύπου «Ο πάγος σπάει. Η ιδέα του καλλιτέχνη παύει να είναι κάτι απομακρυσμένο. Άρα και του έργου τέχνης. Χαμογέλασέ του και περίμενε να δεις αν κι εκείνο θα αντιδράσει το ίδιο. Ακολούθησε την οδηγία γιατί αυτός είναι ο κανόνας για ένα καινούργιο παιχνίδι.» Στο πλαίσιο της έκθεσης «Smile at the Strange» λειτουργούν θεματικά εργαστήρια για παιδιά από 5 - 14 ετών και τις οικογένειές τους. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Παράλληλα, οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την έκθεση ζωγραφικής με έργα παιδιών 4-12 ετών, με θέμα «Μaman – Mαμά», κατά την οποία, εμπνευσμένα από τα έργα της Louise Bourgeois, σχεδιάζουν ένα ζώο ή ένα φανταστικό πλάσμα που τους θυμίζει τη «Μαμά».

Διάρκεια έκθεσης: 7 Δεκεμβρίου - 26 Ιανουαρίου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 11:00 - 18:00, Κυριακή 11:00 - 15:00.
VYCA house: Λουκιανού 24, Κολωνάκι (1ος όροφος), τηλ. 2130 260713.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Και στη Θεσσαλονίκη...

«Αλαντίν», στο θέατρο Κολοσσαίον

Βασισμένη στα παραμύθια της Ανατολής «Χίλιες και μια Νύχτες», η εκπληκτική θεατρική μουσική παράσταση «Αλαντίν» ανεβαίνει για τελευταία φορά φέτος στο θέατρο Κολοσσαίον, σε σκηνοθεσία Ταμίλλας Κουλίεβα και μετάφραση-διασκευή Φώτη Σπύρου. Ιπτάμενα χαλιά, παζάρια της Ανατολής, σπηλιές γεμάτες θησαυρούς, μαγικά λυχνάρια όλα ζωντανεύουν με τρόπο μαγικό και εντυπωσιακό, σ' ένα από τα λίγα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που έχουν συγκινήσει τόσο την ανθρώπινη φαντασία. Μια θεατρική παράσταση γεμάτη περιπέτεια, μυστήριο, μαγεία, γέλιο, χορό, ζωντανή μουσική, τραγούδι που υπόσχεται να μαγέψει και να κερδίσει τις καρδιές σας.

Δείτε το trailer της παράστασης:

Το έργο μιλά για την ανθρώπινη θέληση, την αιώνια μάχη του δίκαιου με το άδικο, την αγάπη και το μίσος. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Με την υπομονή και την επιμονή ο καθένας μπορεί να κερδίσει τους στόχους που έχει βάλει στη ζωή του. Μπορεί να καταφέρει να αποκτήσει αυτό που πραγματικά επιθυμεί.

Πότε: Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στις 11.30.
Τιμή εισιτηρίου: 10€, Παιδικό 8€, οικογενειακό 3 ατόμων και άνω: 8€ κατ'άτομο
Θέατρον Κολοσσαίον: Βασ. Όλγας 150, τηλ. 2310 834996.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v