Συμβουλές άσκησης και διατροφής για να εξαφανίσετε το "σωσίβιο" της μέσης

Συμβουλές άσκησης και διατροφής για να εξαφανίσετε το σωσίβιο της μέσης

Το ανεπιθύμητο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί πραγματικά να ταλαιπωρεί μια γυναίκα για καιρό, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις πιο 'δύσκολες' στο αδυνάτισμα. Ωστόσο, με σωστή διατροφή και συγκεκριμένες ασκήσεις, οι ειδικοί υπόσχονται πως μπορούμε να αποκτήσουμε τη μέση που πάντα επιθυμούσαμε.

Ασκήσεις για να κάψετε το ψωμάκι γύρω από τη μέση

Ο fitness editor κ. Νικόλας Γεωργιακώδης αναφέρει καταρχάς πως στην καύση κοιλιακού λίπους μπορεί να βοηθήσει σημαντικά η συστηματική αερόβια προπόνηση μεγάλης διάρκειας (30-40 λεπτά) και χαμηλής έντασης, η οποία σε συνδυασμό με την προπόνηση αντιστάσεων (βάρη, λάστιχα, μηχανήματα) θα ελαττώσει το ποσοστό του συνολικού σωματικού λίπους και κατ' επέκταση αυτού που συσσωρεύεται στην κοιλιά. Το «πάντρεμα» της προπόνησης με βάρη με την αερόβια προπόνηση αυξάνει κατακόρυφα τον μεταβολισμό, μειώνοντας δραματικά τα ποσοστά σωματικού λίπους, σε συνδυασμό πάντα με μια ισορροπημένη διατροφή. Ο ίδιος μας προτείνει τρεις ασκήσεις που μπορούν να κάψουν το λίπος γύρω από την κοιλιά:

Στροφές κορμού με αλτήρα

Λάβετε χαμηλή θέση για κάθισμα κρατώντας έναν αλτήρα με τα χέρια κοντά στον δεξί σας αστράγαλο. Τεντώστε τα πόδια διατηρώντας ίσια τα χέρια και καθώς σηκώνεστε, στρίψτε τον κορμό σας και φέρτε τον αλτήρα διαγώνια πίσω από το αριστερό αυτί σας. Κάντε 20 επαναλήψεις κι αλλάξτε πλευρά.

Άρσεις ποδιών στον πάγκο

Ξαπλώστε σε ίσιο πάγκο με τα ισχία σας πιο χαμηλά από το κεφάλι και τα γόνατά σας ελαφρώς λυγισμένα. Κρατώντας αντίσταση με τα χέρια στον πάγκο, φέρτε τα πόδια προς το κεφάλι σας σφίγγοντας την κοιλιά μέχρι να ανασηκωθεί ελαφρώς η λεκάνη από τον πάγκο. Μείνετε για μερικά δευτερόλεπτα εκεί και επαναφέρετε αργά-αργά τα πόδια στην αρχική τους θέση.

Μountain climbers

Πάρτε θέση για pushups και ανοίξτε ελαφρώς τα πέλματα. Φέρτε το δεξί γόνατο προς το στήθος, επιστρέψτε γρήγορα στην αρχική στάση και επαναλάβετε με το αριστερό γόνατο φροντίζοντας να κρατάτε πάντα την κοιλιά σφιγμένη. Συνεχίστε κάνοντας εναλλαγές στα πόδια.

Εναλλακτικά, ο κ. Γεωργιακώδης υπογραμμίζει ότι το τρέξιμο είναι αποδεδειγμένα ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για να κάψετε το λίπος. Το spinning είναι επίσης μία ολοκληρωμένη προπόνηση σαράντα πέντε λεπτών που πραγματοποιείται σε προγράμματα στο γυμναστήριο, ενώ, τέλος, η ορειβασία είναι μια αποτελεσματική μορφή αερόβιας άσκησης που ενδυναμώνει αποτελεσματικά τους μυς του κορμού.

3 διατροφικά μυστικά για να φύγει το 'σωσίβιο'

Η αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες μπορεί, σε συνδυασμό με τη γυμναστική, να κάνει θαύματα! Μικρές αλλαγές μπορούν να σας φέρουν πιο κοντά στον στόχο να χάσετε βάρος από την περιοχή της κοιλιάς. Τρεις σημαντικές διατροφικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν στο κάψιμο λίπους είναι:

Δημητριακά ολικής άλεσης

Έρευνες δείχνουν πως όσοι καταναλώνουν δημητριακά ολικής καθημερινά έχουν λιγότερο λίπος γύρω από την κοιλιά. Η κινόα και η βρώμη είναι εξαιρετικές επιλογές και αν δεν περιέχουν γλουτένη, ακόμα καλύτερα!

Καλά λίπη

Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν πως, αντιθέτως με αυτό που πιστεύουμε, τα λίπη μπορούν ενίοτε να μας κάνουν καλό! Τα «καλά λίπη» που μπορούμε να βρούμε στο ελαιόλαδο, στις ελιές, στο αβοκάντο, στον λιναρόσπορο και στους ξηρούς καρπούς μπορούν να βοηθήσουν στον στόχο μας να εξαφανίσουμε το 'σωσίβιο' γύρω από τη μέση.

Γιαούρτι

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι τρώνε γιαούρτι λίγων λιπαρών καθημερινά μπορούν να χάσουν πιο εύκολα λίπος γύρω από την κοιλιά. Το γιαούρτι επίσης έχει προβιοτικά που μπορούν να ελαττώσουν το φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς. Μια καλή επιλογή είναι το κεφίρ και κάποια άλλα παράγωγα του γάλατος.

Μπορείτε να δείτε επίσης εδώ κάποιες ακόμη διατροφικές συμβουλές από την διατροφολόγο κ. Αλεξάνδρα Δαμβουνέλη για κάψιμο λίπους στην κοιλιά.

v