Αντιμετώπιση ραγάδων: Πού οφείλονται και πώς θα απαλλαγείτε οριστικά

Αντιμετώπιση ραγάδων: Πού οφείλονται και πώς θα απαλλαγείτε οριστικά

Τις βλέπουμε σε μικρά κορίτσια, σε αγόρια κατά την διάρκεια της ανάπτυξής τους και είναι ο φόβος και ο τρόμος της εγκυμοσύνης! Υπάρχει τρόπος να γλυτώσει κανείς από αυτές;

Τι είναι οι ραγάδες

Είναι μια βλάβη που εντοπίζεται στο δίκτυο των ινών του κολλαγόνου, στο χόριο, γι'αυτό όλες οι θεραπείες εναντίον τους στοχεύουν στο να αυξηθεί η πυκνότητα του κολλαγόνου.

Αν οι ραγάδες είναι κόκκινες τότε βιαστείτε, αν είναι λευκές τότε θα μειωθούν σε βάθος και σε πλάτος αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι θα εξαφανιστούν.

Ποιοι οι κυριότεροι λόγοι δημιουργίας των ραγάδων

1. Αυξομείωση βάρους
2. Γενετικοί παράγοντες και ορμόνες
3. Εγκυμοσύνη
4. Ελλειψη βιταμινών
5. Κακή ποιότητα ελαστίνης

Νέες αποτελεσματικές θεραπείες υπόσχονται να λύσουν το πρόβλημα

Διοξείδιο του άνθρακα CO2 για την αντιμετώπιση των ραγάδων

Τι είναι: Το ιατρικό διοξείδιο του άνθρακα είναι αέριο μη τοξικό που χρησιμοποιείται για αισθητικούς και ιατρικούς σκοπούς.

Πώς εφαρμόζεται: Με την βοήθεια μιας πολύ μικρής βελόνας, γίνεται έγχυση του διοξειδίου του άνθρακα στις περιοχές που υπάρχουν οι ραγάδες. Μόλις διοχετευθεί το διοξείδιο του άνθρακα, η αιμοσφαιρίνη του αίματος απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες οξυγόνου. Η αυξημένη αιμάτωση και οξυγόνωση της περιοχής θα βοηθήσει τον ουλώδη ιστό και τις ραγάδες να απομακρυνθούν και θα ενεργοποιήσει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Είναι ασφαλής η θεραπεία; Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Το CO2 θα δεσμευτεί άμεσα από το οξυγόνο και θα αποβληθεί. Η συγκέντρωση, όμως, του μεγάλου όγκου του οξυγόνου στις ραγάδες θα έχει άμεσα αποτελέσματα στην συρρίκνωσή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές δείτε εδώ.

Καταπολέμηση ραγάδων με laser

Πρόκειται για μία θεραπεία που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος γιατί δεν κάνει τραυματισμούς, είναι ανώδυνη και αποδεδειγμένα βοηθάει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η φωτεινή ακτινοβολία του laser ή του IPL θα κινητοποιήσει τους ινοβλάστες και οι ραγάδες θα μειωθούν σε βάθος. Παράλληλα, θα υπάρξει και σύσφιξη της επιδερμίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές δείτε εδώ.

Καταπολέμηση ραγάδων με PRP (platelet-Rich-plasma)

Χρησιμοποιείται το πλάσμα από το ίδιο το αίμα του «ασθενούς», το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Έτσι εκμεταλλεύεται κανείς τους αυξητικούς παράγοντες που υπάρχουν στον ίδιο τον οργανισμό. Τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια δίνουν τρομερή ώθηση στην ανάπλαση του δέρματος και κάνουν τα βλαστοκύτταρα να δουλέψουν πιο γρήγορα. Η ελαστικότητα και η υφή του δέρματος έχουν άμεση βελτίωση και οι ραγάδες αναπλάθονται.

Πώς γίνεται: Λαμβάνεται το πλάσμα από το αίμα που έχει πριν φυγοκεντρηθεί και ενεργοποιείται με ιόντα ασβεστίου. Μετά εγχέεται με μικροενέσεις στα σημεία που εμφανίζονται οι ραγάδες. Αυτές μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα συρρικνώνονται.

Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές δείτε εδώ.

Needling ή μικροτραυματισμός δέρματος για αντιμετώπιση των ραγάδων

Πρωτοποριακή μέθοδος που κερδίζει έδαφος διεθνώς. Με μικρές πολυβελόνες τραυματίζονται ελεγχόμενα τις ραγάδες. Έτσι επιτυγχάνεται διέγερση στους ινοβλάστες και δημιουργία νέων κυττάρων. Το κατεστραμμένο δέρμα αντικαθιστάται με νέο, υγιές δέρμα. Οι ραγάδες σβήνουν σταδιακά. Δείτε περισσότερα εδώ.

Τι άλλο πρέπει να ξέρετε

1. Ο αριθμός των συνεδριών θα εξαρτηθεί από την φύση και την έκταση του προβλήματος.
2. Το σημαντικότερο όφελος από τις παραπάνω θεραπείες είναι ότι το κολλαγόνο και η ελαστίνη συνεχίζουν να αναγεννώνται και το δέρμα βελτιώνεται ακόμα και μήνες μετά.

Πώς θα βοηθήστε μόνοι σας στη μάχη κατά των ραγάδων

1. Προσθέστε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, όπως πολύχρωμα λαχανικά και φρούτα. Στα ψάρια, τα αυγά και το αβοκάντο βρίσκονται οι πολύτιμες βιταμίνες B3 - Β.
2. Πίνετε αρκετό νερό για να κρατήσετε ενυδατωμένο τον οργανισμό σας.
3. Βάλτε τα αντιοξειδωτικά στη ζωή σας.

Καταναλώνετε βιταμίνες:
VIT A για ενίσχυση ελαστικότητας.
VIT C για επούλωση. Βρίσκεται σε μπρόκολα και φρέσκα φρούτα.
VIT E για την θεραπευτική της δράση. Βρίσκεται σε σόγια, μπρόκολο και δημητριακά ολικής άλεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.mfdayspa.gr.

(*) Η κ. Μαίρη Φιλιππαίου είναι αισθητικός, κοσμετολόγος, πτυχιούχος ΤΕΙ Αθήνας.

v