Χάστε τα τελευταία κιλά της εγκυμοσύνης

Χάστε τα τελευταία κιλά της εγκυμοσύνης

Και εκεί που τα πρώτα 10 κιλά έχουν σχεδόν εξαφανιστεί και έχετε βάλει πάνω-πάνω το παλιό σας τζιν, η ζυγαριά κολλάει και τα τελευταία 5 κιλά δεν λένε να φύγουν με τίποτα. Κι όμως, προσέχετε τη διατροφή σας, έχετε αρχίσει πάλι να γυμνάζεστε, χώρια που με τέτοια κούραση και νύστα θα έπρεπε να είχατε μείνει μισή. Τι φταίει και πώς θα καταφέρετε να ενεργοποιήσετε ξανά τον μπλοκαρισμένο μεταβολισμό σας;

Kρατήστε σημειώσεις

Καταγράψτε όλα όσα τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μήπως κάνετε ασυναίσθητα παρασπονδίες που δεν αφήνουν αυτά τα τελευταία κιλά να «πέσουν»; Οι σημειώσεις σας θα σας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσετε τη διατροφική συμπεριφορά σας.

Μείον 100 θερμίδες

Αφαιρέστε 100 θερμίδες από τη καθημερινή σας διατροφή, αλλά προσέξτε να μην καταναλώνετε συνολικά λιγότερες από 1.800 θερμίδες, ιδιαίτερα αν θηλάζετε ακόμα. Βρείτε από πού μπορείτε να «κόψετε» αυτές τις θερμίδες, π.χ. αποφύγετετο ψωμί, τα 2-3 επιπλέον κουλουράκια, τη μισή σοκολάτα που είχατε αφήσει από χθες ή το συμπλήρωμα της μεσημεριανής μερίδας με… λίγο ακόμα.

Αλλάξτε

Δοκιμάστε να αλλάξετε την καθημερινή σας άσκηση και να την αντικαστήσετε με κάποια πιο δραστήρια ή πιο ενδιαφέρουσα. Αντί για περπάτημα στη γειτονιά, προτιμήστε να πάτε για χαλαρό τρέξιμο σε κάποιο κοντινό πάρκο ή να γραφτείτε στο γυμναστήριο. Άλλωστε, όσο περνά ο καιρός μετά τον τοκετό θα μπορείτε να αυξήσετε την ένταση της γυμναστικής σας.

Διαλειμματική άσκηση

Κατά κοινή ομολογία πρόκειται για το πιο αποτελεσματικό είδος άσκησης προκειμένου να χαθεί γρηγορότερα το επιπλέον βάρος. Στο διαλειμματική άσκηση απαιτούνται έντονες ασκήσεις με συχνά διαλείμματα. Έτσι, μπορείτε να τρέξετε γρήγορα για 10 λεπτά και μετά να περπατήσετε για 20 λεπτά. Σε ένα καλό γυμναστήριο, θα σας δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες για να πετύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα.

Ιδρώστε

Όταν γυμνάζεστε, φορέστε έναν ειδικό κορσέ αδυνατίσματος, ο οποίος θα σας βοηθά να ιδρώνετε περισσότερο στις «δύσκολες» περιοχές που συγκεντρώνεται το λίπος και έτσι θα χάσετε πιο γρήγορα πόντους.

Πηγή: Modernmom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v