Πώς θα αποκτήσετε το δικό σας ξεχωριστό στυλ!

Πώς θα αποκτήσετε το δικό σας ξεχωριστό στυλ!

Κάποιοι λένε ότι γεννιέσαι με στυλ. Άλλοι λένε πως το στυλ είναι μια συνήθεια που μαθαίνεται και πως το άτομο μπορεί να "εκπαιδευτεί" κατάλληλα προκειμένου να το αποκτήσει. Όπως και να έχει, οι "κανόνες" του στυλ είναι μια εύκολη λύση για όσους δεν είναι προικισμένοι με έμφυτο χάρισμα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους ακολουθήσετε!

Βρείτε τι σας ταιριάζει

Πριν σπεύσετε στα καταστήματα για ανανεώση γκαρνταρόμπας, με νέα κομμάτια, αυτό που έχει σημασία είναι να έχετε αποφασίσει τι στιλ ταιριάζει στο δικό σας σώμα, στο δικό σας δέρμα, στην δική σας ηλικία, στον δικό σας σωματότυπο. Γι' αυτό, έχετε στο νου ότι καλή είναι η μόδα αλλά πιο όμορφο αποτέλεσμα θα φέρει η σωστή εφαρμογή των ρούχων πάνω σας. Για παράδειγμα, αν έχετε κάποια παραπανίσια κιλάκια, να ξέρετε πως σας κολακεύουν τα φορέματα σε Α γραμμή, αν δεν έχετε μεγάλο στήθος ένα μπλουζάκι με βολάν ή έντονα σχέδια θα σας χαρίσει τον όγκο που θέλετε, ενώ αν δεν είστε πολύ ψηλή αποφύγετε τις μεγάλες τσάντες που θα υπογραμμίσουν πιο έντονα την φιγούρα σας.

Δείτε εδώ πώς να ντύνεστε ανάλογα με την ηλικία σας και εδώ πώς να ντύνεστε για να φαίνεστε πιο αδύνατη

Αγοράστε μία καμπαρντίνα για το φθινόπωρο

Μια καμπαρντίνα είναι ένα πανωφόρι που δίνει πόντους κομψότητας σε μια εμφάνιση, αρκεί πάντα να γνωρίζετε πώς να την φορέσετε και να την επιλέγετε με βάση τον σωματότυπό σας. Επιλέξτε την στα χρώματα του μαύρου ή του μπεζ και ταιριάξτε την με μαύρο παντελόνι και ένα όμορφο πουκάμισο ή ένα ζιβάγκο. Αποφεύγετε να φορέσετε καμπαρντίνα με φούστες ή φορέματα.

Επιλέγετε κομμάτια που "πάνε" με όλα

Είναι σημαντικό να έχετε στην ντουλάπα κάποια κομμάτια που θα μπορείτε να συνδυάσετε ανά πάσα στιγμή από το πρωί ως το βράδυ. Για παράδειγμα, ένα τζιν παντελόνι, ένα σακάκι και ένα λευκό πουκάμισο είναι ρούχα που θα σας "σώσουν" ενώ ταυτόχρον θα κάνουν την εμφάνιση πολύ πιο κομψή.

Δώστε έμφαση στα είδη με διαχρονική ποιότητα

Αν θέλετε να επενδύσετε σε σωστά υποδήματα, τότε αγοράστε ένα ζευγάρι παπούτσια από καλό δέρμα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με μια τσάντα, την οποία μπορείτε να έχετε για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις. Το δέρμα υποδηλώνει την ποιότητα και το στυλ σας... αρκεί βέβαια να φροντίζετε να το περιποιήστε πάντα με ειδικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Βάλτε τα αξεσουάρ σε πρώτο ρόλο

Ναι, τα ρούχα παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο αλλά πολλές φορές είναι τα αξεσουάρ που θα δώσουν την ταυτότητα σε ένα σύνολο. Σπάστε τη μονοτονία με καπέλα, ζώνες και φουλάρια. Βάλτε στην καθημερινότητά σας εσάρπες, πασμίνες, μαντίλια ή καπέλα που θα σας κάνουν να μοιάζετε σαν να έχετε ξεπηδήσει από ένα γαλλικό καφέ του '60. Μην φοβάστε να τολμήσετε και να βγείτε έξω από τα καθιερωμένα.

Έχετε ένα ταγιέρ για επαγγελματικές εμφανίσεις

Ένα πιο κλασικό ή σοβαρό ένδυμα είναι απαραίτητο σε κάθε γκαρνταρόμπα. Ένα ταγιέρ με σακάκι και παντελόνι ή με σακάκι και φούστα είναι απαραίτητα κομμάτια για μια γυναίκα που θέλει να δείχνει και την πιο "επαγγελματική" της πλευρά. Συνδυάστε το με μαύρες γόβες για να ολοκληρώσετε την εμφάνιση. 

Μην παραλείψετε ένα σέξι φόρεμα

Όλες οι γυναίκες θέλουν ένα σέξι φόρεμα που να αναδεικνύει την σεξουαλικότητα και τον ερωτισμό τους. Να έχετε πάντα στην ντουλάπα ένα φόρεμα, ιδανικά σε μαύρο χρώμα, που να αναδεικνύει τις καμπύλες σας και να τονίζει την παθιασμένη προσωπικότητά σας. Ανάλογα τον σωματότυπο, επιλέξτε εμπριμέ, με σχέδια, με μπούστο ή σε Α γραμμή.

Πειραματιστείτε με τα κοσμήματα

Η επιλογή του κοσμήματος θα εξαρτηθεί από το ρούχο, με το οποίο θα συνδυαστεί. Αν έχετε μεγάλο μπούστο, καλύτερα να αποφεύγετε τα έντονα κοσμήματα, ενώ αν δεν είστε πολύ ψηλή είναι θεμιτό να φορέσετε μακριά κοσμήματα (π.χ. κολιέ) που θα σας χαρίσουν "πόντους" στο μάτι! Γενικά πειραματιστείτε με το κόσμημα και ανακαλύψτε πιο είναι αυτό που σας κάνει να το νιώθετε δικό σας.

v