Πώς να ντύνεστε ανάλογα με την ηλικία σας

Πώς να ντύνεστε ανάλογα με την ηλικία σας

Το σωστό ντύσιμο είναι ένα θέμα που συνήθως δεν απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, ειδικά όσες είναι κάτω των 40 ετών. Κάθε γυναίκα, όμως, που θέλει να είναι κομψή και το ντύσιμό της να συμβαδίζει με την ηλικία της, πρέπει να γνωρίζει ορισμένα βασικά πράγματα για το στυλ της, ανεξάρτητα από την ηλικία της.

Πολλοί λένε ότι η γυναίκα ομορφαίνει και γοητεύει περισσότερο με το πέρασμα των δεκαετιών. Έτσι κι αλλιώς η ομορφιά δεν χάνεται με το χρόνο -η φρεσκάδα της νιότης είναι αυτό που χάνεται. Και εφόσον το χάσμα ανάμεσα στις δεκαετίες τείνει συνεχώς να μικραίνει είτε με τη βοήθεια των καλλυντικών και της αισθητικής, είτε με την όλο και μεγαλύτερη ενασχόληση των γυναικών με τη μόδα και την περιποίησή τους, πολύ συχνά παρατηρούμε ότι μια κοπέλα 25 ετών μπορεί να φορά σχεδόν άνετα τα ίδια ρούχα με την καλοδιατηρημένη μητέρα της, που είναι γύρω στα 50.

Οι βασικοί κανόνες σχετικά με την εμφάνισή μας παρ' όλα αυτά, πρέπει να ακολουθούνται πάντα. Σημασία έχουν οπωσδήποτε η ηλικία, ο τόπος και η χρονική στιγμή. Ας δούμε λοιπόν, εκτός από τα βασικά, τι άλλο θα πρέπει να προσέχουμε ανάλογα με την ηλικία μας!

Στα 20

Ξεκινάει η δεκαετία της αυτοπεποίθησης και του ψαξίματος του στυλ. Μετά τα 25 θα πρέπει βέβαια μια κοπέλα να έχει καταλήξει πια σε τι της αρέσει και να ξέρει να ντύνεται αρκετά μοντέρνα. Φυσικά, εδώ όλα σχεδόν επιτρέπονται: τα κοντά σoρτς, τα εκκεντρικά ψηλοτάκουνα, η εκτεθειμένη μέση, το καυτό μίνι. Φορέστε λοιπόν τζιν, στενά μπλουζάκια, χρώματα, μικροσκοπικά μπικίνι και ανακατέψτε τα στuλ. Επιτρέπεται. Το μόνο που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, εκτός εάν είστε επαγγελματίας μοντέλο, οπότε το γνωρίζετε, είναι πως οτιδήποτε φοράτε, πρέπει να σας πηγαίνει και να ταιριάζει στο σώμα σας και στο χώρο που θα βρεθείτε κάθε φορά.

Στα 30

Μια όμορφη δεκαετία που αρχίζουν οι προσανατολισμοί. Η επαγγελματική ζωή και ίσως κάποιες σκέψεις για πιο μόνιμο σύντροφο, συγκατοίκηση, απομάκρυνση από τους γονείς, δημιουργία οικογένειας. Το υπερβολικό μίνι ίσως πρέπει να μείνει στην άκρη για πιο ανέμελες στιγμές, όπως και τα καυτά σορτσάκια. Η κομψότητα πρέπει να γίνει οδηγός για την εμφάνισή σας και δεν συνδέεται απαραίτητα με το γυμνό σώμα. Μπορείτε να δείχνετε το ίδιο σέξι φορώντας πιο ποιοτικά ρούχα και ακολουθώντας συχνά τις τάσεις της μόδας, όπως επίσης να αρχίσετε να επενδύετε σε καλές τσάντες και παπούτσια, φουλάρια, εντυπωσιακά αξεσουάρ. Χαμηλώστε κάπως τους τόνους και δείξτε περισσότερο γυναίκα που ξέρει να ντυθεί, παρά κοριτσάκι. Το να είστε 36 και να παριστάνετε τη 18χρονη, είναι απλά κακόγουστο! Αφήστε στην άκρη λοιπόν τα μικροσκοπικά σορτσάκια και μίνι, τα κολλητά φορέματα, τα πολύ σκισμένα τζιν και ντυθείτε θηλυκά και κομψά με τους κανόνες μιας κυρίας.

Στα 40

Η δεκαετία που πολλές γυναίκες έχουν κάνει πια δική τους οικογένεια, έχουν αποκτήσει ένα ή δύο παιδιά και ένα σύζυγο! Τα ψηλοτάκουνα, τα μίνι και τα σορτσάκια, δεν ταιριάζουν στις περισσότερες φάσεις της καθημερινότητάς τους. Μην νιώθετε ανασφαλής που δεν μπορείτε να κυκλοφορείτε σαν τις κοπέλες των 22 ετών, όταν σπρώχνετε ένα καρότσι με το μωρό σας και κρατάτε και ένα τρίχρονο από το χέρι! Κάθε ηλικία έχει τη χάρη της, οπότε γίνετε κομψή και άνετη φορώντας καλοραμμένα και κομψά ρούχα, χαριτωμένα casual μοκασίνια και μπαλαρίνες, τζιν και t-shirt. Διαλέξτε ωραία κλασικά κοσμήματα και αξεσουάρ, φορέσετε βερμούδες αντί για σορτς, προτιμήστε φορέματα και φούστες μόνο λίγο πάνω από το γόνατο και οπωσδήποτε όχι με εκκεντρικά ψηλοτάκουνα! Αποκτήσετε μια επώνυμη, καλή τσάντα, ένα κλασσικό μαύρο καλοραμμένο φόρεμα, σακάκια, chic μαγιό και επώνυμα τζιν.

Στα 50

Η αυτοπεποίθηση και η αυτογνωσία σας βρίσκεται αρκετά ψηλά. Τουλάχιστον γνωρίζετε τι θέλετε πια από τη ζωή τι και ποιος σας αρέσει και ποιος τρόπος ζωής σας ταιριάζει. Μαζί με αυτά έχετε διαμορφώσει και το στυλ σας. Παρ' όλα αυτά, οι γυναίκες που διανύουν αυτή τη δεκαετία διατρέχουν τον κίνδυνο να ξεφύγουν κάποια στιγμή, από ανασφάλεια και φόβο για την εμφάνισή τους που αλλάζει. Σκεφτείτε, όμως, ότι πάντα μπορείτε να δείχνετε όμορφη και σέξι. Απλά, ξεχάστε εντελώς τα μίνι (φορέστε τα μόνο πάνω από μαγιό), τα σορτσάκια (επιτρέπονται οι βερμούδες), τα κολλητά φορέματα, τα πολύ ψηλά τακούνια και γενικά τα πολύ μοντέρνα και πολύ εκκεντρικά της εκάστοτε μόδας. Το μπικίνι επιτρέπεται εάν το σώμα σας είναι καλοδιατηρημένο και εστιάστε σε καλοραμμένα, κομψά ρούχα, που θα αναδεικνύουν τα προτερήματά σας και θα κρύβουν έξυπνα τις ατέλειες. Και μη ξεχνάτε: Σε αυτή τη δεκαετία, μεγάλη προσοχή χρειάζεται και το μακιγιάζ. Υιοθετήσετε ένα ελαφρύ μακιγιάζ, σε απαλούς τόνους, που δεν θα σας δείχνει μονίμως κουρασμένη.

Κάθε δεκαετία αξίζει να πειραματιστούμε με το σώμα μας, τα μαλλιά, τα χτενίσματα, το μακιγιάζ, τη μόδα. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι αυτό που φοράμε να ταιριάζει με το σώματότυπό μας, τον τρόπο ζωής μας, το χώρο που κινούμαστε, το περιβάλλον μας. Γιατί η κομψότητα αξίζει σε κάθε ηλικία.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v