Γιατί δεν μπορείτε να έρθετε σε όργασμο

Γιατί δεν μπορείτε να έρθετε σε όργασμο

Σύμφωνα με έρευνες, αρκετές είναι οι γυναίκες που αισθάνονται ανικανοποίητες στο κρεβάτι. Ο λόγος; Η δυσκολία να έρθουν σε οργασμό. Μία στις τρείς γυναίκες δυσκολεύεται να φτάσει σε οργασμό και το 80% των υπολοίπων βρίσκει τον κολπικό οργασμό πιο δύσκολο απ' ό,τι τον κλειτοριδικό. Μάλιστα, οι πιο πολλές ρίχνουν το φταίξιμο στον εαυτό τους.

Αυτό, όμως, μπορεί να είναι λάθος που οφείλεται στην άγνοια και στην ελλιπή σεξουαλική επιμόρφωση. Πολλές φορές έχει να κάνει και με την κακή σχέση με τον σύντροφο ή με την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ τους. Κι αυτό συνάδει με την έλλειψη των προκαταρκτικών στις ερωτικές περιπτύξεις, την ανεπαρκή στύση κατά την κολπική διείσδυση, την έλλειψη επαρκούς διέγερσης της γυναίκας, αλλά και με έλλειψη ερωτικής της επιθυμίας, είτε από τον έναν είτε από τον άλλον σύντροφο.

Και παρόλο που το πρόβλημα της μη ικανοποίησης στο σεξ αφορά μεγάλο ποσοστό γυναικών, δεν αντιμετωπίζεται ριζικά, λόγω ενοχών και προκαταλήψεων.

Αν η γυναίκα είναι πολύ νέα, π.χ. μεταξύ 20-30 ετών, το πρόβλημα σε κάποιο βαθμό δικαιολογείται. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, περνάει αρκετός καιρός από την πρώτη ερωτική εμπειρία μιας γυναίκας μέχρι να φτάσει στον πρώτο της οργασμό. Επιπλέον, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 20-30 μπορεί να δυσκολεύονται να έρθουν σε κορύφωση επειδή δεν έχουν εξερευνήσει μόνες τους το σώμα τους, δεν έχουν βρει τους ρυθμούς τους και την ανάλογη στάση που τις βολεύει για να έρθουν σε οργασμό. "Εάν ξέρετε τι σας αρέσει θα βοηθήσετε τον σύντροφό σας να σας οδηγήσει στην κορύφωση", επισημαίνουν οι ειδικοί.

Σε γυναίκες άνω των 30 ετών, ωστόσο, ο οργασμός θα πρέπει να επιτυγχάνεται πιο εύκολα. Αυτό έχει να κάνει τόσο με την μεγαλύτερη πείρα που έχουν αποκτήσει πλέον οι γυναίκες, όσο και με την επιλογή πιο κατάλληλων συντρόφων. Έχουν ξεπεράσει τα ταμπού και τους ψυχολογικούς ενδοιασμούς, κι έτσι είναι πιο χαλαρές στο κρεβάτι. Μετά τα 30 οι γυναίκες συνήθως αρχίζουν να επικεντρώνονται και στις δικές τους ανάγκες στο σεξ.

Ωστόσο, υπάρχουν γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα και σε αυτή την ηλικία, αλλά και σε μεγαλύτερη.

Τα αίτια της γυναικείας ανοργασμίας

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αίτια της γυναικείας ανοργασμίας μπορεί να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες:

• Οργανικά αίτια. Σε αυτά εντάσσονται ορισμένες αγγειακές και ορμονικές δυσλειτουργίες, χρόνιες οργανικές παθήσεις και λήψη φαρμάκων.

• Αίτια με κοινωνική βάση, όπως για παράδειγμα, η προσδοκία από τις γυναίκες να παρέχουν μια άνευ όρων φροντίδα στους άλλους, ικανοποιώντας πρώτα τις ανάγκες τους εις βάρος του εαυτού τους.

• Ψυχολογικά αίτια. Είναι δυνατό να ευθύνεται π.χ. η κατάθλιψη που μπορεί να προκαλέσει και άλλες σεξουαλικές δυσλειτουργίες, αλλά και απόσυρση από την προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.

• Προηγούμενες τραυματικές σεξουαλικές εμπειρίες. Ο φόβος για την ερωτική πράξη και το άγχος για την απόδοση μπορεί να εμποδίσουν την σεξουαλική κορύφωση.

• Οι ηθικές αναστολές και οι ενοχές για τη σεξουαλική πράξη.

• Η δυσκολία στην έκφραση των συναισθημάτων.

• Η χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Σε κάθε περίπτωση, εάν έχετε περάσει τα 30 και έχετε προβλήματα στο να έρθετε σε κορύφωση, θα ήταν καλό να επισκεφθείτε έναν ειδικό. Αυτός θα σας δώσει συμβουλές για το τι και πώς πρέπει να ενεργήσετε, προκειμένου να κερδίσετε τον... οργασμό σας!

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο σύντροφός σας

• Η ρομαντική ατμόσφαιρα με κεριά, λουλούδια και χαμηλή μουσική, θα σας κάνει να χαλαρώσετε και να αφεθείτε στα χάδια του χωρίς άγχος.

• Το να σας κάνει κομπλιμέντα για το σώμα σας, αλλά και για την τεχνική σας στο κρεβάτι θα σας κάνει να νιώσετε κυρίαρχος του παιχνιδιού. Αυτή η αυτοπεποίθηση θα σας οδηγήσει στην κορύφωση.

• Η σημασία των προκαταρκτικών. Αφεθείτε στα χάδια και στα φιλιά του. Όσο περισσότερο διαρκούν τα προκαταρκτικά, τόσο καλύτερα προετοιμάζεται το σώμα σας για τη μεγάλη στιγμή.

• Χρησιμοποιήστε κάποια ερωτικά βοηθήματα. Θα δώσουν την δυνατότητα τόσο σε εσάς όσο και στον σύντροφό σας να εξοικειωθείτε με το σώμα σας και να ανακαλύψετε τι πραγματικά σας αρέσει. Έχει διαπιστώθει πως οι γυναίκες που τολμούν στο σεξ είναι πιο εύκολο να πετύχουν οργασμό από εκείνες που αρκούνται σε μία σεξουαλική ρουτίνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v