Πώς να κάνετε τα φετινά Χριστούγεννα αξέχαστα για το παιδί!

Πώς να κάνετε τα φετινά Χριστούγεννα αξέχαστα για το παιδί!

Θυμηθείτε για λίγο τα παιδικά σας χρόνια: ήταν ή δεν ήταν μακράν η καλύτερη περίοδος του χρόνου τα Χριστούγεννα; Εντάξει, και τα καλοκαίρια μας είχαν μπάνια, παγωτά και παιχνίδι στους δρόμους μέχρι αργά. Αλλά τα Χριστούγεννα είχαν: α) Άγιο Βασίλη, β) δώρα του Άγιου Βασίλη, γ) γράμμα στον Άγιο Βασίλη, δ) την απόλυτη ευτυχία του να ανοίγεις τα δώρα του Άγιου Βασίλη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς ε) τον Άγιο Βασίλη τον είπαμε; Και ανεξαρτήτως των δώρων και του παχουλού κυρίου που τα φέρνει, τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος γιορτινή, πολύχρωμη, χαρούμενη, αισιόδοξη -μοιάζει με χαρωπό τραγουδάκι. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να κάνετε τα φετινά Χριστούγεννα αξέχαστα για τα παιδιά, ακολουθώντας τις (σοφές) συμβουλές μας;

Η μέρα των «ναι»

Eπιλέξτε μία από τις ημέρες των διακοπών του παιδιού που κι εσείς δεν θα έχετε δουλειά και μετατρέψτε την σε μέρα «κάνουμε ό,τι θέλεις». Ορίστε αυτή την ημέρα από την αρχή των διακοπών, ούτως ώστε το παιδί να την περιμένει με ανυπομονησία. Είναι επίσης σημαντικό -ειδικά αν το παιδί σας είναι μικρό- να συνεννοηθείτε από νωρίς ποιοι είναι οι κανόνες. Ξεκαθαρίστε ας πούμε ότι το «κάνουμε ό,τι θέλεις» δεν μπορεί να σημαίνει ότι θα αγοράσετε άπειρα παιχνίδια ή ότι θα κάνετε ένα μακρινό ταξίδι. 

Από τη στιγμή που θα ξυπνήσει μέχρι τη στιγμή που θα κοιμηθεί προσπαθήστε να πείτε όσα περισσότερα «ναι» μπορείτε. Αφήστε το να φορέσει ό,τι θέλει, να φάει μπισκότα σοκολάτας για πρωινό, να δει πέντε επεισόδια σερί απ' την αγαπημένη του σειρά, να σας εξουθενώσει στο παιχνίδι, να σας τρέξει όπου θέλει (και είναι εφικτό). Το βράδυ αφήστε το να κοιμηθεί κάτω απ' το δέντρο ό,τι ώρα θέλει (το να δώσεις σε ένα παιδί τη δυνατότητα να κοιμηθεί όποτε θελήσει είναι ικανό να το κάνει ευτυχισμένο!) και διαβάστε όσα παραμύθια θέλει.

Μια βραδιά κάτω απ' το δέντρο

Δεν υπάρχει παιδί που δεν τρελαίνεται με το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Φωτάκια, ζεστά χαλιά, πολύχρωμα στολίδια: όλα συνθέτουν ένα σκηνικό παραμυθένιο και ονειρικό. Φέτος, λοιπόν, οργανώστε μια βραδιά κάτω απ' το δέντρο.

Νικήστε για μια μέρα τα λογικά «απαγορεύεται» που έχετε θεσπίσει για τη διατροφή του παιδιού και αγοράστε ή φτιάξτε την αγαπημένη του λιχουδιά. Ένας κουβάς τηγανητές πατάτες, ένα τσουβάλι πατατάκια, δυο κασόνια σογκοφρέτες -όλα μπορούν να γίνουν αιτία ευτυχίας για ένα παιδί. Στρώστε σεντόνια και κουβέρτες όσο πιο κοντά στο δέντρο γίνεται, πάρτε αγκαλιά τα παιδιά, βάλτε στον υπολογιστή ή την τηλεόραση να παίζει μια χριστουγεννιάτικη ταινία και κάντε ένα γιορτινό camping που σίγουρα θα θυμούνται για χρόνια!

Ο Άγιος Βασίλης όντως ήρθε!

Όχι, δεν «ήρθε, αλλά κοιμόσουν και δεν τον άκουσες». Όχι, δεν «ήρθε αργά επειδή είχε να πάει πρώτα σε άλλα παιδάκια». Ήρθε και υπάρχουν ισχυρότατες αποδείξεις που θα σε πείσουν, μικρέ, ενθουσιασμένε πιτσιρικά: ιδού οι πατημασιές του! 

Απογειώστε την πρωτοχρονιάτικη εμπειρία του Άγιου Βασίλη, ζωντανεύοντας την ύπαρξή του με μερικές πατημασιές από χιόνι στο πάτωμα ή το χαλί σας (ο Άγιος Βασίλης έρχεται από μακριά, «απ' τα χιόνια», γι' αυτό οι πατημασιές του είναι άσπρες). 

Θα χρειαστείτε: μία λεκάνη, ένα ζευγάρι αντρικά παπούτσια, ένα μπουκάλι σπρέι, λίγη μαγειρική σόδα ή αλεύρι και λίγο γκλίτερ προαιρετικά (γιατί ο Άγιος είναι σινιέ). Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα ή το αλεύρι με το γκλίτερ, ψεκάστε τα παπούτσια με νερό και τοποθετήστε τα πάνω στο γιορτινό μείγμα. Το μόνο που μένει, είναι να σκηνοθετήσετε τη διαδρομή που ακολούθησε ο συμπαθής, τροφαντός Άγιος. 

Tip 1: Αν έχετε τζάκι, μπορείτε να κάνετε το ίδιο χρησιμοποιώντας τις στάχτες ως πειστήριο. 

Tip 2: Αν ανησυχείτε για το πως θα βγει το γκλίτερ απ' το χαλί, απλά παραβλέψτε το και χρησιμοποιήστε σόδα ή αλεύρι.

Ο Άγιος Βασίλης όντως υπάρχει -πήρε τηλέφωνο!

Αν οι πατημασιές πρόκειται να το ξετρελάνουν μία φορά, τότε αυτό το απίστευτο κόλπο θα το κάνει να πιστέψει τόσο στον Άγιο Βασίλη, που θα συνεχίζει να πιστεύει μέχρι να πάει φαντάρος. Τα φοβερά χριστουγεννιάτικα νέα είναι τα εξής: υπάρχει μια υπηρεσία -η Santa Letter- που αναλαμβάνει να στείλει στο παιδί απαντητικό γράμμα, τηλέφωνο ή βίντεο ως Άγιος Βασίλης, σύμφωνα με τις δικές σας, συγκεκριμένες οδηγίες και συμβουλές.

Το τηλέφωνο, το βίντεο ή το γράμμα, βασίζονται στις πληροφορίες που έχουν δώσει οι γονείς στην υπηρεσία κάνοντας έτσι την επικοινωνία με το Άγιο Βασίλη αδιανόητα... προσωπική, αφού θα ξέρει κάποια λεπτομέρεια της ζωής του παιδιού, όπως πού μένει ή πόσο καλό παιδί ήταν με το νέο του αδερφάκι ή πόσα καλά τα πήγε στη γιορτή του σχολείου κάνοντας το ξωτικό!

Δείτε, στο βίντεο ένα δείγμα του τηλεφωνικού μηνύματος:

Οι τιμές ξεκινούν από 4,90€ (για ένα τηλέφωνο απ' το Άγιο Βασίλη) και φτάνουν μέχρι τα πακέτα των 24,90€ όπου συμπεριλαμβάνονται... τα πάντα: από τηλέφωνο και βίντεο, μέχρι πιστοποιητικό καλού παιδιού και πουγκάκι με κουδουνάκι του Ρούντολφ.

Μάθετε τα πάντα για την υπηρεσία που ζωντανεύει για χάρη των παιδιών τον Άγιο Βασίλη, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της.

v