10 χριστουγεννιάτικες ταινίες που πρέπει να δείτε με τα παιδιά

10 χριστουγεννιάτικες ταινίες που πρέπει να δείτε με τα παιδιά

Τα σχολεία κλείνουν και για δύο εβδομάδες τα παιδιά θα έχουν άπλετο ελεύθερο χρόνο στο σπίτι. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να τα ψυχαγωγήσετε από μία ατμοσφαιρική, χριστουγεννιάτικη ταινία που θα απολαύσετε μαζί τους; Σκεπαστείτε με μία κουβέρτα, φτιάξτε ζεστή σοκολάτα και μπείτε στο κλίμα των Χριστουγέννων με κάποιες από τις πιο κλασικές, παλιές ή καινούριες, γιορταστικές ταινίες, που τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν με ευκολία και ...ανυπομονησία!

1. Μόνος στο Σπίτι (Home Alone- 1990)

Μία πολυπληθής οικογένεια ετοιμάζεται για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές της στο Παρίσι. Ξαφνικά, όμως, οι γονείς συνειδητοποιούν πως ο μικρότερος γιος τους, ο Κέβιν, λείπει... αλλά πλέον είναι αργά, γιατί η οικογένεια έχει ήδη φτάσει στον προορισμό της και οι πτήσεις για επιστροφή στην Αμερική είναι πλήρεις. Ωστόσο, ο μικρός μπόμπιρας όχι απλά θα βρει τον τρόπο να περάσει καλά μόνος του, αλλά θα καταφέρει να κατατροπώσει δύο ληστές που έχουν βάλει στο «μάτι» το σπίτι της οικογένειας. Το πώς, θα το δείτε μόνοι σας!

Ακόμα και αν σας φαίνεται «αρχαία» ταινία, παραμένει διαχρονική. Ειδικά αν τα παιδιά δεν την έχουν δει, φροντίστε να την συμπεριλάβετε στις «κινηματογραφικές» βραδιές της οικογένειας.

2. Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας ( Charlie and the Chocolate Factory-2005)

Ο καλύτερος τρόπος να βάλετε την μαγεία στο σαλόνι σας. Ο Willi Wonka, ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης του παγκοσμίως φημισμένου εργοστασίου σοκολάτας, ανακοινώνει πως θα κυκλοφορήσει πέντε χρυσά εισιτήρια μέσα σε σοκολάτες, τα οποία θα δώσουν την ευκαιρία στους τυχερούς που θα τα βρουν να περιηγηθούν μία ολόκληρη μέρα στο εργοστάσιο. Ένας από τους πέντε τυχερούς είναι ο Charlie, ο γιος μίας πάμπτωχης οικογένειας, που θα καταφέρει να κερδίσει τον περίεργο, αλλά καλόκαρδο ιδιοκτήτη.

Σχεδόν επιβάλλεται να την δείτε μόνο και μόνο για να περιηγηθείτε και εσείς στο εργοστάσιο και να νιώσετε πάλι παιδί!

3. Το Πολικό Εξπρές (The Polar Express-2004)

Ο μικρός Μπίλι έχει χάσει την πίστη του στον Άγιο- Βασίλη μέχρι που συμβαίνει κάτι καταπληκτικό... Την Παραμονή των Χριστουγέννων ένα τραίνο με προορισμό τον Βόρειο Πόλο καταφθάνει σπίτι του για να τον πάρει μαζί στο μακρινό του ταξίδι. Ο ελεγκτής του τραίνου, με τη φωνή του Τομ Χανκς, κινεί την περιέργεια στον Μπίλι. Μέσα από μία διαδρομή γεμάτη περιπέτεια και έναν μαγικό, τελικό προορισμό, το μικρό αγόρι ίσως τελικά αλλάξει γνώμη...

Μία καθαρά χριστουγεννιάτικη, οικογενειακή ταινία που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους!

4. Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (Christmas Carol- 2009)

Χριστούγεννα χωρίς χριστουγεννιάτικη ιστορία, δεν υφίστανται! Σε αυτή την κλασική ιστορία του Ντίκενς, που μετέφερε με άψογο τρόπο η Disney στην μεγάλη οθόνη, θα δείτε τον ιδιότροπο και «γκρινιάρη» Εμπενίζερ Σκρούτζ, που δεν πιστεύει στα Χριστούγεννα, να κάνει ένα ταξίδι στον με την βοήθεια τριών... καλών φαντασμάτων! Τότε, θα έρθει αντιμέτωπος με τα λάθη και τις επιλογές του αλλά θα καταλάβει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να επανορθώσει.

Ένα κλασικό αριστούργημα, δοσμένο σε μία σύγχρονη εκδοχή κινουμένων σχεδίων που, αν μη τι άλλο, θα είναι «δελεαστική» για τους μικρούς μας φίλους.

5. Χριστούγεννα στη Μαδαγασκάρη (Merry Madagaskar-2009)- Μικρού μήκους

Άσχημα τα νέα για τα παιδιά που περιμένουν το δώρο τους από τον 'Αγιο-Βασίλη. Το έλκηθρό του συντρίβεται στο νησί της Μαδαγασκάρης και ο ίδιος... παθαίνει αμνησία! Ποιος θα φέρει εις πέρας τώρα το έργο του ενώ τα παιδιά περιμένουν και ο χρόνος κυλάει; Τότε η περιπετειώδης παρέα των πιγκουίνων, του λιονταριού, της ζέβρας, της καμηλοπάρδαλης και του ιπποπόταμου αποφασίζουν ν' αναλάβουν δράση! Η περιπέτειά τους, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Θα καταφέρουν, άραγε, να πάρουν το έλκηθρο του Άγιου-Βασίλη για να γυρίσει πίσω στο σπίτι τους, στο ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης;

Μία ξεκαρδιστική ιστορία από τους πιο αγαπημένους σύγχρονους ήρωες κινουμένων σχεδίων των παιδιών.

6. Χριστούγεννα με τον Σρεκ (Shrek the Halls -2007)- Μικρού μήκους

Ο πιο όμορφος- άσχημος ήρωας όλων των εποχών έχει υποσχεθεί στην οικογένειά του ότι θα τους χαρίσει τα πιο μαγικά Χριστούγεννα. Και εκεί που νόμιζε πως όλα πήγαιναν σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι καλύτεροί του φίλοι, ο αξιολάτρευτος Γάιδαρος, ο πονηρός Γάτος και ο Γκίνγκι, ανατρέπουν τα πάντα και η περιπέτεια ξεκινά...

7. Φαντασία (Fantasia-1940 και 1999)

Η χρονολογία που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η ταινία, μην σας ξεγελά, γιατί με ένα μοναδικό τρόπο παραμένει ακόμα και σήμερα μαγική! Το 1999, η Disney δημιούργησε την συνέχεια της ταινίας, καταφέρνοντας να παντρέψει το παραδοσιακό animation, που εξήντα χρόνια πριν έγινε στο... χέρι, με την καινούρια ψηφιακή τεχνολογία.

Η ταινία αποτελείται από οκτώ διαφορετικές ιστορίες και βασίζεται στην σύμπραξη των κινουμένων σχεδίων με κλασικά αριστουργήματα κλασικής μουσικής. Ενδεικτικά, θα απολαύσετε τον «Καρυοθραύστη», θα γελάσετε με τον Μίκυ στον ρόλο του «Μαθητευόμενου Μάγου» και θα μάθετε πώς δημιουργήθηκε ο πλανήτης.

Αν και δεν είναι μία κατ' εξοχήν χριστουγεννιάτικη ταινία, σίγουρα αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για να απολαύσετε με τα παιδιά στην διάρκεια των γιορτών!

8. Τα Μαγικά Χριστούγεννα του Μίκυ (2001)

Μία δυνατή θύελλα καταστρέφει τα σχέδια όλων και ο Μίκυ προσκαλεί σπίτι του τον Γουίνι, την Άριελ, την Χιονάτη και όλους τους υπόλοιπους γνωστούς φίλους του για να γιορτάσουν μαζί! Τρώνε κουλουράκια, πίνουν ζεστή σοκολάτα και προσπαθούν να κάνουν τον γκρινιάρη Ντόναλντ λίγο πιο... χαρούμενο. Τότε, αρχίζουν να θυμούνται κάποιες παλιές χριστουγεννιάτικες στιγμές και να έρχονται πιο κοντά στο νόημα των Χριστουγέννων. Ακόμα και ο Ντόναλντ θα καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να έχεις δίπλα σου τ' άτομα που αγαπάς και να γιορτάζεις κάθε στιγμή μαζί τους.

9. Ο γιος του Άϊ-Βασίλη (Arthur Christmas- 2011)

Κάθε χρόνο ο Άγιος-Βασίλης παραδίδει ένα προς ένα τα δώρα που του έχουν «παραγγείλει» παιδιά απ' όλο τον κόσμο! Και, φυσικά, όλα πρέπει να πάνε στο σωστό μέρος, τη σωστή μέρα και στο σωστό... παραλήπτη. Όταν, όμως, ένα κοριτσάκι κινδυνεύει να μείνει χωρίς δώρο, ο μικρότερος γιος του Άγιου-Βασίλη, ο Arthur, θα αναλάβει ο ίδιος την αποστολή του. Θα δώσει μάχη με τον χρόνο και θα βάλει τα δυνατά του για να παραδώσει το δώρο στον παραλήπτη του πριν ξημερώσουν Χριστούγεννα.

Μία από τις πιο όμορφες σύγχρονες χριστουγεννιάτικες ταινίες κινουμένων σχεδίων με συγκίνηση, αισιοδοξία και φυσικά μαγεία!

10. Η εποχή των παγετώνων- Χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα (2011)

Οι πιο αγαπημένοι προϊστορικοί ήρωες των παιδιών ζουν μία χριστουγεννιάτικη περιπέτεια. Τα μαμούθ έχουν αναλάβει όλη την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Μετά από μία παρεξήγηση του Σιντ, του χαριτωμένου βραδύποδα και του Μάνυ του μαμούθ, οι δύο ήρωες αποφασίζουν να ταξιδέψουν μέχρι τον Βόρειο Πόλο για να ρωτήσουν τον Άγιο-Βασίλη αν ο πρώτος είναι στην λίστα με τα «κακά» παιδιά. Έτσι, η περιπέτεια των δύο ηρώων αρχίζει.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v