«Είμαστε γυναίκες, όχι αντικείμενα»: Ένα βίντεο-γροθιά για τον σεξισμό των διαφημίσεων

«Είμαστε γυναίκες, όχι αντικείμενα»: Ένα βίντεο-γροθιά για τον σεξισμό των διαφημίσεων

Η αντιμετώπιση των γυναικών ως αντικείμενα του σεξ στις διαφημίσεις είναι δεδομένη και σίγουρα όχι καινούρια! Αυτό θέλησαν να καταδείξουν και οι δημιουργοί ενός καινούριου project με όνομα #WomenNotObjects, δημιουργώντας ένα μοναδικό βίντεο. Συνέλεξαν διαφημίσεις με τα πιο σεξιστικά υπονοούμενα, τα οποία πλαισιώνονται από γυναίκες που τις σχολιάζουν ειρωνικά. Στο βίντεο θα δείτε διαφημίσεις για burger, για άρωμα, ακόμα και για τα κλασικά post- it!

Βάζοντας το Hashtag #WomenNotObjects, μάλιστα, μπορεί καθένας να συμμετάσχει στην συζήτηση, που έχει «ανοίξει» αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα.

Όπως αποδεικνύεται, οι διαφημιστές έχουν βρει το κόλπο για να προβάλλουν τα προϊόντα τους προκαλώντας. Αυτό, φυσικά, δεν δείχνει φαντασία ή δημιουργικότητα, αλλά μάλλον την έλλειψή τους. Έτσι, απ' ότι φαίνεται επιλέγουν να βαδίζουν στα ασφαλή μονοπάτια για να είναι σίγουροι για την επιτυχία τους, χωρίς να νοιάζονται για τα μηνύματα που περνούν στον κόσμο, και ειδικά στα παιδιά. Χρησιμοποιούν τις γυναίκες καθαρά σαν αντικείμενα του σεξ και προσβάλλουν το γυναικείο σώμα αλλά και την αισθητική μας!

Ακόμα και αν αυτό το project δεν πρόκειται ν' αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες αντιμετωπίζονται από τα Μέσα Ενημέρωσης και τα social media, τουλάχιστον κατάφερε να προβληματίσει και να προκαλέσει την συζήτηση.

Δείτε τις εικόνες και το σχετικό βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

 Πηγή: boredpanda.com

 

 

 

 

 

v