7 πάρκα και κήποι για να πάτε με το παιδί όταν έχει λιακάδα!

7 πάρκα και κήποι για να πάτε με το παιδί όταν έχει λιακάδα!

Μετά την αναποφασιστικότητα του καιρού, φαίνεται πως η άνοιξη έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή της. Ελπίζοντας, λοιπόν, ότι δεν θα μας εγκαταλείψει ξανά, σας προτείνουμε να χαρείτε τον ήλιο παρέα με τα παιδιά. Πάρκα, κήποι και άλση σας περιμένουν να απολαύσετε οικογενειακώς την ανοιξιάτικη λιακάδα για βόλτα, πεζοπορία, παιχνίδια και, φυσικά, πολλή εξερεύνηση! Δείτε έξι καταπράσινους -και ιδανικούς για οικογένειες- προορισμούς δίπλα στην Αθήνα που ενδείκνυνται για μια κοντινή μίνι εκδρομή.

Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας 

Το Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας είναι ένας καταπράσινος, οργανωμένος χώρος μια ανάσα από την πρωτεύουσα. Σε μια έκταση 25000 στρεμμάτων μπορείτε να κάνετε βόλτες ανάμεσα σε πανέμορφα μονοπάτια και λίμνες ενώ δίπλα σας περνούν... ανενόχλητα δεκάδες ζωάκια! Παράλληλα, τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε κάποιο από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνονται κάθε σαββατοκύριακο.

Δείτε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων εδώ

Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αντώνης Τρίτσης 

Σε μια έκταση 1000 στρεμμάτων, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Αντώνης Τρίτσης», αποτελεί μια ανάσα πρασίνου δίπλα στην Αθήνα. Είναι ένα από τα λίγα, εναπομείναντα πάρκα στην Αττική με τόσο σημαντική χλωρίδα και πανίδα, που το παιδί μπορεί να εξερευνήσει στη βόλτα σας. Η πυκνή βλάστηση και οι τεχνητές λίμνες θα σας κάνουν να ξεφύγετε για λίγο από τον θόρυβο της πρωτεύουσας. Μόλις κουραστείτε, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας σε μια από τις δύο καφετέριες που διαθέτει το πάρκο. Εναλλακτικά, υπάρχει άπλετος χώρος για πικ-νικ αλλά και πολύ παιχνίδι.

Βοτανικός Κήπος Διομήδους 

Βρίσκεται στο Χαϊδάρι και είναι η ιδανική επιλογή για τους φυσιολάτρες! Το μοναδικό του οικοσύστημα, με αυτοφυή και καλλιεργούμενα είδη τον κάνει έναν από τους πιο ιδιαίτερους Βοτανικούς Κήπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Αμέτρητα είδη φυτών και δέντρων, που πιθανόν να μην δείτε σε άλλο μέρος της Ελλάδας υπόσχονται να σας εντυπωσιάσουν ενώ δίπλα σε κάθε είδος υπάρχουν ειδικές ταμπέλες με τα ονόματά τους. Ευκαιρία, λοιπόν, να εξερευνήσετε τη φύση παρέα με τα παιδιά. Οι καταπράσινες εκτάσεις του με τα αμέτρητα φυτά και δέντρα -εξωτικά και μη, συνηθισμένα και σπάνια- ενδείκνυνται για βόλτα, τρέξιμο και παιχνίδι! Ωστόσο, δεν επιτρέπονται τα ποδήλατα και οι μπάλες ενώ απαγορεύεται να κόβουμε τα λουλούδια.

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 10.00-14.00 και σαββατοκύριακα 10.00-15.00.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Από τη λίστα μας, φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο μοναδικός ζωολογικός κήπος της Αττικής. Το πάρκο φιλοξενεί αμέτρητα είδη ζώων: θηλαστικά, ερπετά, πουλιά, ενώ πολλά απ' αυτά είναι σίγουρο ότι θα σας καταπλήξουν. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τα τσίτα, τους χιμπατζήδες, τις καμήλες και τους ρινόκερους, που φυσικά δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε στην ελληνική φύση!

Αν, λοιπόν, σας πείσαμε μπορείτε να επισκεφθείτε το πάρκο τις καθημερινές από τις 11.30 έως τις 15.30 μέχρι τις 26 Μαρτίου, και από τις 11.00 μέχρι τις 17.00 από τις 27 Μαρτίου.

Για τις τιμές των εισιτηρίων ενημερωθείτε εδώ

Άλσος Τατοϊου

Σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από την Αθήνα, το Άλσος Τατοϊου θα σας ανταμείψει για τον... κόπο σας! Καταπράσινα τοπία, πανέμορφα μονοπάτια και επιβλητικά δέντρα «στολίζουν» έναν από τους ωραιότερους χώρους πρασίνου δίπλα στην Αθήνα. Το άλσος, αν και εγκαταλελειμμένο από την πολιτεία, επιβιώνει -αξιοθαύμαστα- μόνο του και μας προσφέρει ιδανικούς χώρους για πικ-νικ, ποδήλατο και ακούραστες βόλτες στη φύση με τα παιδιά. Παράλληλα, μπορείτε να περιπλανηθείτε ανάμεσα στα εντυπωσιακά παλιά εξοχικά ανάκτορα, που δεν παύουν ακόμα να είναι εντυπωσιακά. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Λόφος Φιλοπάππου

Αν δεν θέλετε να φύγετε από την Αθήνα, ο λόφος Φιλοπάππου είναι η πιο κοντινή επιλογή για μια καταπράσινη πεζοπορία! Φορέστε οικογενειακώς τ' αθλητικά σας παπούτσια και θαυμάστε την αττική φύση. Στο τέλος, μπορείτε να κατηφορίσετε προς το κέντρο από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγείτου. Αν τα παιδιά δεν διαμαρτύρονται, θα σας προτείναμε και ανάβαση μέχρι την Ακρόπολη...

Ένα περιβόλι στη... Βάρη

Μποστάνια, φάρμες και κάθε είδους καλλιέργειες απαρτίζουν ένα από τα πιο ωραία περιβόλια της Αθήνας! Περιηγηθείτε οικογενειακώς στους χώρους του και -γιατί όχι- πάρτε ιδέες για το πώς να φτιάξετε το δικό σας περιβόλι στον κήπο, την αυλή ή το μπαλκόνι σας. Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε κάποιο από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, που θα τα φέρουν κοντά με τη φύση.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητές του εδώ

v