Συμβουλές για διακοπές με τα πεθερικά: Έλα να πάμε στο νησί, η μάνα σου, εγώ κι εσύ!

Συμβουλές για διακοπές με τα πεθερικά: Έλα να πάμε στο νησί, η μάνα σου, εγώ κι εσύ!

Εντάξει, οι διακοπές είναι για να ξεκουραζόμαστε, να χαλαρώνουμε, να διασκεδάζουμε και να περνάμε περισσότερες στιγμές με τον σύζυγο και το παιδί. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι πάντα ιδανικά. Για παράδειγμα, μπορεί, για χι-ψι λόγους, να χρειαστεί να κάνετε διακοπές μαζί με τα πεθερικά σας που, ίσως, να μην τα πηγαίνετε πολύ καλά. Κι όμως, αν το δουλέψετε λιγάκι, μπορείτε να σώσετε τις διακοπές χωρίς να χρειαστείτε δικαιολογία για να μείνετε πίσω στην πόλη...

Πάρτε το απόφαση και ενημερώστε τον άντρα σας

Αν η σχέση σας με τους δικούς του είναι τεταμένη, είναι πολύ πιθανό ο άντρας σας να έχει ήδη αγχωθεί για τον χρόνο που θα πρέπει να περάσετε όλοι μαζί, αυξάνοντας τον κίνδυνο να υπάρξει ένταση μεταξύ σας η οποία θα μεταφερθεί, χωρίς αμφιβολία, ανάμεσα σε εσάς και τα πεθερικά σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε μια προδιαγεγραμμένη καταστροφή είναι να πάρετε απόφαση ότι, αυτή τη φορά, οι διακοπές δεν μπορούν να είναι διαφορετικές και να δώσετε στον άντρα σας να καταλάβει ότι είστε έτοιμη να περάσετε αναίμακτα τις μέρες που έρχονται και το μόνο που θέλετε είναι την υποστήριξη και την κατανόησή του.

Βάλτε στην άκρη τα περασμένα και αγνοήστε τις προκλήσεις

Όποιες και αν είναι οι συνθήκες, οι διακοπές δεν είναι ο κατάλληλος καιρός να μεταφέρουμε πικρίες και ζοχάδες του παρελθόντος, ακόμη και αν είμαστε αναγκασμένοι να συναναστρεφόμαστε τους υπαίτιους κάθε μέρα όλη μέρα τις μοναδικές μέρες που έχουμε μέσα  στο χρόνο για να ξεφύγουμε απ’ την καθημερινότητά μας. Ξεχάστε όσα είχατε «μαζέψει» για λίγες μέρες και αγνοήστε οτιδήποτε ακούσετε που μπορεί να ξυπνήσει την κόντρα που προσπαθείτε να «κοιμήσετε». Δεν αποκλείεται, αυτή η κόντρα να τρέφεται απ’ τις δικές σας αντιδράσεις χωρίς τις οποίες ξεθυμαίνει γρήγορα και όλα βαίνουν ομαλώς. Και, φυσικά, όταν δείτε κάτι που σας ενοχλεί κάντε ότι δεν είδατε και μόνο κερδισμένη θα βγείτε…

Αν μπορείτε, ελαχιστοποιήστε τις επαφές

Μπορεί να έχετε πάει διακοπές όλοι μαζί, αλλά τα πεθερικά σας είναι μεγαλύτεροι άνθρωποι και το ωράριό σας αποκλείεται να είναι το ίδιο με το δικό τους, ειδικά όταν πρόκειται για τον μεσημεριανό και τον πρωινό ύπνο. Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, αυτήν την ευτυχή συγκυρία και οργανώστε το πρόγραμμά σας έτσι ώστε να συναντιέστε μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Εξηγήστε στον άντρα και σύμμαχό σας ότι είναι καλό να μένετε λίγο μόνη για να χαλαρώνετε και να αποσυμπιέζεστε και απολαύστε τις στιγμές που θα ξεκλέψετε σαν να ήταν οι διακοπές που ονειρεύεστε.

Στην τελική... σκεφτείτε το παιδί

Εδώ που τα λέμε, οι ίδιοι άνθρωποι που για εσάς είναι πεθερικά, για το παιδί σας είναι ο παππούς και η γιαγιά κι εκείνο είναι γι’ αυτούς το αγαπημένο τους εγγονάκι. Οι διακοπές αυτές είναι μία ευκαιρία να περάσουν περισσότερο και ποιοτικότερο χρόνο μαζί, που, αν στο επίκεντρο είναι το παιδί, μπορεί και να έχει επουλωτική δράση στις όποιες εντάσεις υπάρχουν μεταξύ σας. Στη χειρότερη περίπτωση, εσείς θα έχετε κάνει τα μπάνια σας και το παιδί θα έχει περάσει καλά παίζοντας με τους δύο απ’ τους τέσσερις άλλους ανθρώπους που το αγαπούν όσο οι γονείς του.

v