Το πραγματικό πρόσωπο του παιδικού καρκίνου σε μία μόνο φωτογραφία

Το πραγματικό πρόσωπο του παιδικού καρκίνου σε μία μόνο φωτογραφία

Ως φωτογράφος, ο Andy Whelan καταλαβαίνει απόλυτα τη σημασία του να αιχμαλωτίζεις την αλήθεια σε κάθε κατάσταση, ακόμα κι αν η εικόνα δεν είναι πάντα ευχάριστη. Η πιο δύσκολη φωτογραφία που έβγαλε ποτέ στη ζωή του είναι αναμφίβολα αυτή της κόρης του, πριν μερικές ημέρες, όταν τον ενημέρωσαν ότι της απομένουν μόνο μερικές εβδομάδες ζωής. Σε ηλικία μόλις 4 ετών, η Jessica δίνει την πιο άνιση μάχη με τον καρκίνο, καθώς πριν έναν χρόνο διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα σε 4ο στάδιο.

Η παραπάνω φωτογραφία τραβήχτηκε σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, όταν η μικρή έσπρωχνε μακριά τους γονείς της, οι οποίοι ήταν ανίκανοι να την βοηθήσουν στον σωματικό και ψυχικό πόνο που αντιμετώπιζε.

Μετά τα δραματικά νέα, μάλιστα, οι γονείς της Jessica αποφάσισαν να σταματήσουν τις θεραπείες, προκειμένου να της επιτρέψουν να απολαύσει κάπως τις ημέρες που της απομένουν.

«Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του καρκίνου», γράφει ο πατέρας στο Facebook όπου πόσταρε τη φωτογραφία. «Οι φλέβες του μωρού μου εξέχουν κάτω από το δέρμα της, ένα μόνο δάκρυ κυλά στο μάγουλό της, το σώμα της σφίγγεται και το πρόσωπό της παραμορφώνεται από τον πόνο».

Ο ίδιος συνεχίζει «Με τη φωτογραφία αυτή δεν θέλω να προσβάλω ή να ενοχλήσω κανέναν. Ίσως βλέποντάς την κάποιοι άνθρωποι να καταλάβουν πόσο εφιαλτικός είναι ο παιδικός καρκίνος και ίσως οι ίδιοι άνθρωποι να μπορέσουν να κάνουν κάτι στο μέλλον, ώστε κανένα παιδί να μη χρειάζεται να βιώνει τέτοιον πόνο και κανένας γονιός να μην αναγκάζεται να βλέπει το ίδιο του το αίμα και την σάρκα να διαλύονται καθημερινά



Η κατάσταση της μικρής ήταν δύσκολη εξ αρχής. Κάποια στιγμή πριν μερικούς μήνες, και μετά τις χημειοθεραπείες, έδειξε να βελτιώνεται, όμως όταν έκανε κάποιες επιπλέον εξετάσεις ανακαλύφθηκε ότι ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση και η μικρή ξανακυλούσε στο μονοπάτι του θανάτου. Ο μπαμπάς της προσπάθησε να αποτυπώσει πολλές στιγμές αυτού του τραγικού ταξιδιού, κάποιες εκ των οποίων βλέπετε παρακάτω, καθώς δεν θέλει ποτέ να ξεχάσει τίποτα.


Η παράκληση της μικρής όταν έμαθε τα δραματικά νέα ήταν «δεν θέλω να πεθάνω»...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v