Παιδιά με καρκίνο: Ένα αφιέρωμα στους μικρούς μαχητές της ζωής

Παιδιά με καρκίνο: Ένα αφιέρωμα στους μικρούς μαχητές της ζωής

Μετά την ημέρα της γιορτής των ερωτευμένων, ακολουθεί μια άλλη γιορτή, πολύ πιο σημαντική και πολύ δυνατή, που όμως δεν είναι εξίσου γνωστή. Στις 15 Φεβρουαρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, αφιερωμένη σε όλους τους μικρούς ήρωες ανά τον κόσμο που παλεύουν με την επάρατη νόσο με χαμόγελο και αισιοδοξία.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, μια μητέρα, καθηγήτρια δικαίου και καλλιτέχνις, η Stacey Steinberg, μας δείχνει πώς είναι ο παιδικός καρκίνος μέσα από δεκαπέντε δυνατές φωτογραφίες. Η ευαισθητοποιημένη μητέρα άρχισε να απαθανατίζει στο φακό την καθημερινή προσπάθεια των παιδιών, που νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων της Φλόριντα, να νικήσουν τον καρκίνο, φυσικά με την αγάπη και τη στήριξη των οικογενειών τους.

«Σε πολλές από τις φωτογραφίες τα παιδιά είναι χαρούμενα, είτε γιατί είναι στο τελικό στάδιο της θεραπείας τους είτε γιατί κατάφερα να απαθανατίσω κάποιες από τις "χαρούμενες" στιγμές που τα βοήθησαν να κάνουν τη θεραπεία τους πιο εύκολη. Αυτές οι οικογένειες μοιράζονται την ιστορία τους με όλο τον κόσμο γιατί θέλουν να δείξουν ότι ο δρόμος για να νικήσεις τον παιδικό καρκίνο δεν είναι εύκολος», αναφέρει χαρακτηριστικά η Stacey.

Παρά το ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι προσωπικά δεδομένα, πολλές από τις οικογένειες ήθελαν να δημοσιευτούν για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και να μας δείξουν πώς είναι το πραγματικό πρόσωπο του παιδικού καρκίνου.

Όπως αποδεικνύεται, τα παιδιά αυτά είναι οι πραγματικοί υπερήρωες της καθημερινότητάς μας. Γι' αυτό, μην παραξενευτείτε όταν, στις περισσότερες φωτογραφίες, τα δείτε να χαμογελάνε μέσα στο νοσοκομείο. Ας σταθούμε δίπλα τους και ας τα στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Εξάλλου, και για το δικό μας παιδί θα θέλαμε να κάνουν το ίδιο.

 

Πηγή: huffingtonpost.com

 

 

v