Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά: 10 λάθη που καταστρέφουν το στιλ σας

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά: 10 λάθη που καταστρέφουν το στιλ σας

Ποια γυναίκα δεν θέλει να τη θαυμάζουν για το στιλ της; Πολλές φορές, όμως, δίνουμε σημασία στο πώς θα «ταιριάξουμε» τα σωστά ρούχα με τα σωστά παπούτσια και προβληματιζόμαστε για τα αξεσουάρ που θα επιλέξουμε, χωρίς να δίνουμε σημασία στις λεπτομέρειες. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι αυτές οι λεπτομέρειες είναι που μπορεί να υπονομεύσουν το στιλ και την εικόνα μας. Δεν είναι κρίμα να πάει χαμένος ο χρόνος που περνάμε μπροστά στον καθρέφτη για να ετοιμαστούμε;

1.  Δεν ξέρετε πώς να φοράτε σωστά τα αξεσουάρ

Ένα απλό πουλόβερ μπορεί να δείχνει πολύ πιο σικάτο αν το συνδυάσετε με ένα φουλάρι ή μαντίλι. Δεν πρόκειται για ένα λάθος που καταστρέφει το στιλ σας, αλλά μια λεπτομέρεια που το κάνει απλώς αδιάφορο.

Αντίθετα, υπάρχουν κάποιες γυναίκες που «πνίγουν» το ντύσιμό τους με τόσα πολλά αξεσουάρ που στο τέλος το αποτέλεσμα είναι αντι-αισθητικό. Παν μέτρον άριστον και στη μόδα, να το θυμάστε!

2.  Πείτε όχι στο ξεβαμμένο μανό!

Ή αλλιώς στα μισοβαμμένα νύχια. Δεν έχουμε πάντα χρόνο να κάνουμε μανικιούρ και να βάψουμε τα νύχια μας, όμως το να τα ξεβάψουμε είναι μια διαδικασία που διαρκεί… ένα λεπτό; Για τα μισοβαμμένα νύχια, επομένως, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είναι προτιμότερο να μην τα βάφουμε καθόλου παρά να μοιάζουν με μουτζούρες μωρού στον τοίχο!

Εναλλακτικά, αν θέλετε να παρατείνετε τη ζωή του μανό στα νύχια σας, επενδύστε σε ένα top coat που θα διατηρήσει περισσότερο το χρώμα τους (σε όλη την επιφάνειά τους).

3. «Χι» στο σουτιέν που προκαλεί δίπλες



Οι περισσότερες έχουμε ένα αγαπημένο σουτιέν που «λιώνουμε» για χρόνια, όμως στο διάστημα αυτό είναι πολύ πιθανό να έχουμε πάρει κάποια κιλάκια παραπάνω. Μπορεί, μάλιστα, να κάνουμε τα πάντα για να τα κρύβουμε με τα ρούχα μας, αλλά τελικά να τα… αναδεικνύουμε άθελά μας με τα στενά εσώρουχα. Αποφύγετε τα παλιά σουτιέν ή προτιμήστε να τα φοράτε σπίτι, αν δεν θέλετε να τους πείτε οριστικά «αντίο».

4. Ή στο σουτιέν που φαίνεται

Οι τιράντες σιλικόνης (που μέχρι πρότινος φοριούνταν πολύ) ή οι ευφάνταστες τιράντες σε έντονα χρώματα ή σχέδια είναι απαγορευτικές και το νούμερο ένα λάθος που υπονομεύει το στιλ σας. Μπορεί στο Λύκειο κάτι τέτοιο να ήταν «μοδάτο» αλλά τώρα πια –σας το υπογράφουμε- δεν είναι.

5. Φθαρμένα παπούτσια

Για έναν περίεργο λόγο, έρευνες έχουν δείξει ότι τα παπούτσια είναι από τα πρώτα πράγματα που προσέχουμε σε ένα άτομο. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι πρέπει να τα πετάμε μόλις φθαρούν, αλλά να τα περιποιούμαστε. Για τα δερμάτινα αρκεί ένα γυαλιστικό σφουγγαράκι που θα επαναφέρει τη λάμψη που τους λείπει, για τις μπαλαρίνες υπάρχει η κλασική λύση του βετέξ με λίγο κρεμοσάπουνο και για τα αθλητικά το πλυντήριο!

6. Ξεχνάτε να κόψετε τις εξωτερικές ραφές;



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί υπάρχει ένα μεγάλο Χ στην πίσω μεριά της φούστας ή του τζάκετ σας; Η απάντηση είναι απλή: έχουν τοποθετηθεί για να μην χάσουν τα ρούχα τη φόρμα τους μέχρι να φορεθούν και –ναι!- πρέπει να κοπούν.

7. Τα κάπρι παντελόνια ανήκουν στο παρελθόν

Αν και μάλλον είναι περισσότερο καλοκαιρινό παρά χειμωνιάτικο «ατόπημα» καλό θα είναι το έχουμε υπόψη μας. Τα κάπρι παντελόνια που φορούσαμε παλιότερα πρέπει να καταχωνιαστούν στις αναμνήσεις μας, όχι να επιστρέψουν στην γκαρνταρόμπα μας.

8. Ρούχα ένα (ή και δύο) νούμερα μικρότερα

Είτε γιατί πήραμε λίγα κιλά, είτε γιατί βρήκαμε το πουκάμισο που μας ξετρέλανε ένα νούμερο μικρότερο, δεν πρέπει να μπαίνουμε στον πειρασμό των στενών ρούχων. Πώς θα κάνετε το τεστ; Αν τα κουμπιά διαμαρτύρονται ή το φερμουάρ δεν ανεβαίνει μέχρι πάνω, τότε –δυστυχώς- θα πρέπει να πείτε αντίο στο αγαπημένο σας κομμάτι.Ή να χάσετε λίγα κιλά…

9. Βάζετε τα λαστιχάκια-μαλλιά



Μπορεί να είναι πολυφορεμένα και αγαπημένα, όμως τα λαστιχάκια-απομίμηση μαλλιών δεν είναι η σωστή κίνηση για να αναδείξετε την κόμη σας. Προτιμήστε να… «αφήσετε τα μαλλάκια σας ανακατεμένα», παρά να φορέσετε ένα λαστιχάκι , πιθανώς σε άλλη απόχρωση από αυτή των μαλλιών σας, που θα «κάνει μπαμ»!

10. Κοντή μπλούζα και κολάν: Θανατηφόρος συνδυασμός

Όχι με την καλή έννοια, φυσικά! Μπορεί τα κολάν να είναι ένα από τα πιο βολικά και εύκολα κομμάτια στη ντουλάπα μας, αλλά απαιτούν λίγη προσοχή: οι κοντές μπλούζες δεν τους ταιριάζουν και, ακόμα κι αν έχουμε σώμα μοντέλου, πρέπει να τα συνδυάζουμε με μια  μακριά ζακέτα που θα καλύπτει τους γλουτούς. Δείτε σε παλαιότερο άρθρο μας πώς να το φοράτε σωστά. 

v