Το βίντεο με την ιστορία αυτού του πρόωρου μωρού και των γονιών του θα σας συγκινήσει

Το βίντεο με την ιστορία αυτού του πρόωρου μωρού και των γονιών του θα σας συγκινήσει

Από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς όταν γίνεται γονιός, είναι ένα μωρό που γεννιέται πρόωρα. Τόσο πρόωρα που οι ελπίδες για να επιβιώσει δεν είναι πολλές και που είναι λίγα αυτά που μπορούν να κάνουν οι σαστισμένοι γονείς του για να το βοηθήσουν. Σε μια τέτοια διαδικασία χρειάστηκε να μπει ένα ζευγάρι στην Αμερική, το οποίο δεν το έβαλε κάτω! Οι νέοι γονείς έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να καταφέρει το μόλις 450 γραμμαρίων πρόωρο μωράκι τους να βγει από το νοσοκομείο και τελικά να το πάρουν στο σπίτι τους και… οι προσπάθειές τους απέδωσαν!

Αξιοσημείωτο στην ιστορία τους είναι ότι στο πλευρό τους είχαν τον σκηνοθέτη της ταινίας «Ψάχνοντας τη Ντόρυ» Andrew Stanton, ο οποίος έχοντας υπάρξει και αυτός πρόωρο μωρό με ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης, ευαισθητοποιήθηκε από το συμβάν και θέλησε να στηρίξει τους γονείς καταγράφοντας το απίστευτο ταξίδι τους σε ένα μοναδικό βίντεο. Ο Stanton, όπως είπε στο ζευγάρι, νιώθει εξαιρετικά ευγνώμων για τους δικούς του γονείς, οι οποίοι έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να τον κρατήσουν στη ζωή, και με το βίντεο αυτό θέλησε έμμεσα να τους ευχαριστήσει.

Δείτε το και… έχετε κοντά σας χαρτομάντιλα:



Ο Francis William Azize γεννήθηκε πριν από δυο χρόνια, ζυγίζοντας κάτι παραπάνω από 450 γραμμάρια, 17 εβδομάδες νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία. Οι γιατροί του έδωσαν μόλις 15% πιθανότητες επιβίωσης, ενώ χρειάστηκε να περάσει 118 μέρες στο νοσοκομείο.

«Όλη αυτή η περίοδος είχε τρομερά σκαμπανεβάσματα», λέει η μητέρα του Azize. «Κάποιες μέρες ήταν μαρτυρικές. Όμως προσευχηθήκαμε τόσο πολύ γι’αυτόν και του δώσαμε όλοι τόση αγάπη που πιστεύω πως έτσι τα κατάφερε. Το προσωπικό του νοσοκομείου, οι γιατροί, οι νοσηλεύτριες… όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να τον σώσουν».

Αναφορικά με το περιστατικό, ο Stanton είπε «Γεννήθηκα πρόωρα και ήμουν τόσο άρρωστος που όταν ο γιατρός με είδε, γύρισε και είπε στη μητέρα μου: Δεν θα τα καταφέρει. Ήμουν στο νοσοκομείο για μήνες. Έζησα. Σε ό,τι κι αν έχω καταλήξει να είμαι καλός, νιώθω ότι πρέπει να δώσω δύο φορές τον εαυτό μου γι’αυτό, γιατί μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσω

Το βίντεο που δημιούργησε σε συνεργασία με τους γονείς του μικρού Francis λέγεται “Just keep swimming” και είναι ό,τι πιο συγκινητικό έχουμε δει τον τελευταίο καιρό!

Πηγή: abcnews.go.com
v