6 δωρεάν εκδηλώσεις που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά!

6 δωρεάν εκδηλώσεις που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά!

Η διασκέδαση δεν χρειάζεται πάντα να κοστίζει κάτι παραπάνω! Ευτυχώς, ακόμα διοργανώνονται κάποιες εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ψυχαγωγία των παιδιών, που δεν απαιτούν γεμάτο πορτοφόλι. Δείτε τα επερχόμενα δωρεάν του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου και αποφασίστε σε ποια θα συμμετάσχετε.

1. Θα λείπετε από την Τρίτη Σκυταλοδρομία Παραμυθιού;

*Φωτογραφία: dailyherald.com

Τα παιδιά θα ζήσουν ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή 12 Μαρτίου. Κάθε σαββατοκύριακο οι αφηγήσεις των παραμυθιών λαμβάνουν χώρα σε άλλο μέρος, με διαφορετικούς αφηγητές κάθε φορά.

Δείτε αναλυτικά το παραμυθοπρόγραμμα εδώ.

2. Στο βάθος… κήπος



Η οργάνωση Κ.Σ.Δ.Ε.Ο ΕΔΡΑ ανανεώνει το ραντεβού της με τα παιδιά με το πρόγραμμα «Στο Βάθος Κήπος» κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί, στο πάρκο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Αντώνης Τρίτσης. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τα παιδιά ν’ αποκτήσουν περιβαλλοντικές ευαισθησίες μέσω της κηπουρικής και της επαφής τους με τη φύση. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέσω mail στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 6942056334.

3. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γεμίζει τις μέρες μας

Πλήθος δραστηριοτήτων που απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε μεγάλους διοργανώνονται κάθε εβδομάδα στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Από γυμναστική, όπως ο στίβος, η ψυχοκινητική αγωγή αλλά και water sports όπως το καγιάκ και η ιστιοπλοΐα (στα οποία απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής) μέχρι τη δημιουργική απασχόληση με προγράμματα (όπως «Ο φακός που έγινε μολύβι» και  «Η φάτσα σου στην μπλούζα μου») αλλά και προβολή ταινιών , το Κέντρο Πολιτισμού αποδεικνύει ότι η δωρεάν διασκέδαση μπορεί να είναι και ποιοτική.

Δείτε περισσότερα για τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος εδώ.

4. Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα στον παιδότοπο Myplayce

Ένας από τους πιο όμορφους παιδότοπους της Αττικής καλεί τα παιδιά να δοκιμάσουν τα προγράμματά του χωρίς καμία επιβάρυνση. Οι μικροί Σκούφοι, οι μικροί Πικάσο και όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες που οργανώνονται από το Myplayce, είναι στη διάθεση των μικρών μας για μια ώρα δωρεάν διασκέδασης. Θα πρέπει όμως να κρατήσετε εγκαίρως θέση στο πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει.

Δείτε εδώ πού βρίσκεται το Myplayce στην Αττική. 

5. Οι μαγικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης



Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017, μπορείτε να πάτε οικογενειακώς μια βόλτα μέχρι τη Φρουτοπία και το Νησί των Πυροτεχνημάτων σε μια ξεχωριστή έκθεση που οργανώνεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Έργα τέχνης και εικαστικές δράσεις εμπνευσμένες από τα βιβλία του αγαπημένου μας παραμυθά, θα σας μεταφέρουν στους μαγικούς κόσμους των ιστοριών του. Παράλληλα, πραγματοποιούνται προβολές των ταινιών των έργων του Τριβιζά ενώ κάποια σαββατοκύριακα οργανώνονται δρώμενα με τη συμμετοχή ηθοποιών.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

6. Για τους μικρούς φίλους της τέχνης: Δράσεις στο κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς

Οι πολιτιστικές δράσεις που οργανώνονται στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς στο Περιστέρι είναι όλες δωρεάν, ωστόσο τηρείται σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση- γι’ αυτό, φροντίστε να είστε εκεί εγκαίρως. Ενδεικτικά, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 17.30, μπορείτε να απολαύσετε τον Πήτερ Παν σε μια ξεχωριστή παράσταση μαριονέτας και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί να δείτε το «Όνειρο Θερινής νυκτός», μεταγλωττισμένο.

Δείτε περισσότερα για τις δράσεις του Κινηματοθεάτρου εδώ.

v