Mαμά και γιοι κόβουν τα μαλλιά τους για να τα δωρίσουν και συγκινούν

Mαμά και γιοι κόβουν τα μαλλιά τους για να τα δωρίσουν και συγκινούν

Κάποιες φορές, οι μικρές πράξεις αλληλεγγύης είναι πολύ μεγάλες- πιο μεγάλες ακόμα και από την χρηματική βοήθεια. Αυτό μας αποδεικνύει περίτρανα η Phoebe Kanisto και οι 6 γιοι της που αποφάσισαν να κάνουν κάτι ξεχωριστό: να αφήσουν τα μαλλιά τους να μεγαλώσουν και, αφού κουρευτούν, να προσφέρουν τις κοτσίδες τους στον οργανισμό "Children with hair loss", που βοηθά παιδιά που έχουν χάσει τα μαλλιά τους λόγω κάποιας ασθένειας.

Πίσω απ’ αυτή την γενναιόδωρη πράξη, κρύβεται και μια προσωπική ιστορία. Όπως είπε η μαμά στην Huffingtonpost, πριν κάποια χρόνια, ο γιος μιας φίλης της πέθανε από καρκίνο, κάτι που φυσικά επηρέασε πολύ την οικογένειά της. Η ίδια δώριζε τα μαλλιά της ήδη από την εφηβεία, όμως με την αφορμή αυτού του τραγικού γεγονότος, οι τρεις μεγαλύτεροι γιοι της αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο στην πρώτη επέτειο από τον θάνατο του παιδιού. Μάλιστα, παρά το ότι κάποιοι από τους γιους της δέχτηκαν την αποδοκιμασία φίλων και συμμαθητών, δεν σταμάτησαν την προσπάθειά τους.



Ο μεγάλος της γιος δεν κουρεύτηκε για ένα χρόνο, οι δίδυμοι για δύο χρόνια και τα τριδυμάκια άφησαν τα μαλλιά τους να μεγαλώσουν επί πέντε ολόκληρα χρόνια. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Το συνολικό μήκος των κοτσίδων που δώρισαν έφτασε τα 5.20 μέτρα.



Ήδη σχεδιάζουν οικογενειακώς την επόμενη δωρεά στην οποία θα συμμετέχει και η μικρή κόρη, που αυτή τη φορά θαύμασε τους αδερφούς της να κάνουν κάτι τόσο σημαντικό.



Αν θέλετε κι εσείς να κάνετε κάτι αντίστοιχο, επισκεφθείτε τη σελίδα «Δωρεά Μαλλιών Ελλάδος» και ενημερωθείτε σχετικά. Μην ξεχνάτε ότι είναι για πολύ καλό σκοπό!

Πηγή:  huffingtonpost.com

v