8 παιδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε φέτος

8 παιδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε φέτος

Το παιδικό θέατρο έχει την τιμητική του και κάθε χρόνο, μικροί και μεγάλοι έχουμε την ευκαιρία ν’ απολαύσουμε αξιόλογες παραστάσεις οικογενειακώς. Οι επιλογές είναι πολλές- ο παρακάτω οδηγός, όμως, θα σας βοηθήσει να διαλέξετε μαζί με τα παιδιά ποιες παραστάσεις δεν πρέπει να χάσετε.

Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει

Αν έχετε ήδη διαβάσει το ομώνυμο βιβλίο του Σεπουλβέδα, ξέρετε ότι πρόκειται για μία ξεχωριστή και συγκινητική ιστορία, που αξίζει να τη δείτε να παίρνει σάρκα και οστά μπροστά σας. Το έργο περνάει στα παιδιά την αξία της διαφορετικότητας και του σεβασμού αλλά ταυτόχρονα προβληματίζει τους θεατές του για το κακό που έχει κάνει ο άνθρωπος στον πλανήτη.

Πότε: κάθε Κυριακή στις 3 το μεσημέρι.

Πού: Θέατρο «Κάτω απ' τη γέφυρα», πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Ν. Φαλήρου.

Τηλέφωνο: 2104816200.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ (φοιτητών ανέργων και πολύτεκνων: 7 ευρώ). Εναλλακτικά, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό του Mama365 για να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις. 

Η γέννηση του κόσμου... και ιστορίες 12 θεών του Ολύμπου

Η εν λόγω παράσταση έχει την υπογραφή της αγαπημένης όλων μας Κάρμεν Ρουγγέρη, που ανεβάζει και φέτος ακόμα ένα έργο εμπνευσμένο από τη μυθολογία μας. Η παράσταση πραγματεύεται το θέμα της δημιουργίας του κόσμου σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν λείπει το χιούμορ, τα εντυπωσιακά σκηνικά και όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν μία παιδική παράσταση ξεχωριστή.

Πότε: Κυριακή στις 11.30 και στις 15.30.

Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος)/.

Τηλέφωνο: 210 3418550, 2103418579.

Γενική είσοδος: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ groups άνω των 10 ατόμων/ κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ και πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ οικογένειες 4 ατόμων και άνω, 8 ευρώ ΑμΕΑ (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ταμεία του Ιδρύματος).

*Φωτογραφία: greekaffair.gr

Μέγας Αλέξανδρος

Μένουμε στην ελληνική μυθολογία και σας προτείνουμε μία παράσταση με θέμα τον μεγαλύτερο ίσως Έλληνα στρατηγό των αρχαίων χρόνων, εμπνευσμένη όμως από το παιδικό βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη. Αν στα μικρά σας αρέσει η μυθολογία, δεν πρέπει να την χάσετε.

Πού: Θέατρο Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος.

Πότε: Σάββατο στις 15.00 και Κυριακή στις 11.00.

Τηλέφωνο: 2122540300.

Εισιτήρια: 15 και 13 ευρώ πλατεία,  11 ευρώ θεωρείο.  Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 50 και 45 ευρώ πλατεία, 40 ευρώ θεωρείο. Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά εδώ

Η κόκκινη μύτη

Πρωταγωνιστής είναι ένας κλόουν (Γιάννης Δρακόπουλος) που, με δύο λόγια, δεν μπορεί να αποχωριστεί την κόκκινη μύτη του. Πρόκειται για ένα σουρεαλιστικό θεατρικό μιούζικαλ που καταφέρνει να περάσει σημαντικά μηνύματα στα παιδιά, όπως το να αποδέχονται τον εαυτό τους και να «αγκαλιάζουν» ό,τι τους κάνει ξεχωριστούς.

Πού: θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι. 

Πότε: Κυριακή στις 15.00.

Εισιτήρια: μεγάλοι 8 ευρώ, παιδιά 10 ευρώ , άνεργοι 6 ευρώ.

Χιονάνοι

Μετά την περσινή επιτυχία τους, «Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο», οι Patari Project επιστρέφουν φέτος για να εξερευνήσουν τον κόσμο της Χιονάτης. Μην περιμένετε να δείτε εντυπωσιακά σκηνικά- δεν χρειάζονται γιατί ακόμα κι αυτά, τα... υποδύονται οι ίδιοι οι ηθοποιοί. Είναι από τις παρατάσεις που ευχαριστιούνται όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι γονείς.

Πού: θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αθήνα. 

Πότε: Κυριακή στις 11.00 και στις 15.00.

Εισιτήρια: γενική είσοδος 10 ευρώ, ανέργων/άνω των 65 ετών/ομαδικό (άνω των 10 ατόμων) 8 ευρώ.

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας

Ποιος είπε ότι τα παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν Σαίξπηρ; Ο αυτοσχεδιασμός, η μουσική, η παντομίμα και το ταλέντο των 5 ηθοποιών παντρεύονται επί σκηνής για να χαρίσουν σε μικρούς και μεγάλους μία ξεχωριστή θεατρική εμπειρία, που δεν πρέπει να χάσετε.

Πού: Θησείο, ένα θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Αθήνα. 

Πότε: Κυριακή στις 14.30.

Εισιτήρια: γενική είσοδος 8 ευρώ.

*Φωτογραφία: pro4.gr

Τικ τακ ντο

Οι μικροί θεατές έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους κλασικούς της μουσικής, όπως ο Μπαχ και ο Μπετόβεν αλλά και να πάρουν σημαντικά μηνύματα, όπως η ελευθερία του λόγου και της γνώμης αλλά και το κακό που μπορεί να προκαλέσει ο ρατσισμός και η ξενοφοβία- κάτι εξαιρετικά επίκαιρο στις μέρες μας.

Πού: θέατρο Rabbithole, Γερμανικού 20, Μεταξουργείο.

Πότε: Κυριακή στις 12 μέχρι τις 3/12.

Εισιτήρια: 8 ευρώ (κανονικό), 6 ευρώ παιδικό (μέχρι 13 ετών), φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων, εκπαιδευτικών (με την επίδειξη της κάρτας ελευθέρας εισόδου ΔΟΕ), κάρτα πολυτέκνων.

Τέρατα The musical

Πρόκειται για ένα διαφορετικό μιούζικαλ του Γιώργου Θεοφάνους με πρωταγωνιστές τα τέρατα που ζουν στην... Χωματοτερατερή. Μέσα από ευφυέστατους διαλόγους και πολύ τραγούδι, το έργο πραγματεύεται προβλήματα που απασχολούν όλο τον κόσμο, όπως την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και τη δίψα του ανθρώπου για εξουσία. Το όνομα του Φωκά Ευαγγελινού στη σκηνοθεσία είναι ένας ακόμα λόγος για να το δούμε.

Πού: Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι.

Πότε:  Σάββατο στις 14.30 και Κυριακή στις 12.30 και στις 14.30.

Εισιτήρια: 13 ευρώ παιδιά, 15 ευρώ ενήλικες. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας και μέσω viva

Και για να μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων: «Σαν... όνειρο χριστουγεννιάτικης νύχτας»

Η ομάδα των Πέντε εποχών προσαρμόζει το κλασικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε μία παράσταση με άρωμα Χριστουγέννων με τους πιο ασυνήθιστους πρωταγωνιστές: ένας δούκας, μια αμαζόνα, ζωηρά τελώνια, θεατρίνοι κι ένας γάιδαρος θα σας ταξιδέψουν σε μια φανταστική, χριστουγεννιάτικη ιστορία. Το ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι ότι τέσσερις μόνο ηθοποιοί υποδύονται όλους τους ρόλους, κάνοντας το έργο ακόμα πιο ξεχωριστό! 

Πού θα πάτε: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι. 

Πότε: Κυριακές 26/11, 3/12, 10/12, 17/12 και 7/1/18, στις 15.00. 

Εισιτήρια: 10 ευρώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v