5 παραμυθένια καφέ με άρωμα Χριστουγέννων

5 παραμυθένια καφέ με άρωμα Χριστουγέννων

Η επόμενη οικογενειακή βόλτα σας μπορεί εύκολα να γίνει παραμυθένια και ν’ αποκτήσει άρωμα Χριστουγέννων. Όταν αποφασίσετε να κάνετε ένα διάλειμμα από τα χριστουγεννιάτικα ψώνια σας και να ζεσταθείτε σε ένα καφέ, αυτά τα μαγαζιά θα σαγηνεύσουν τόσο τα παιδιά όσο και εσάς, γιατί θα καταφέρουν να σας μεταφέρουν στον κόσμο των παραμυθιών και να σας βάλουν μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα.

Little Kook

Μόλις μπείτε στο καφέ, θα νιώσετε ότι μόνο μία πόρτα σας χωρίζει το πολύβουο Μοναστηράκι και τον κόσμο των παραμυθιών. Ετοιμαστείτε να ζήσετε από κοντά την περιπέτεια της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων και να μαγευτείτε από την υπόλοιπη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Στο τραπέζι σας θα πρέπει επίσης να υπάρχει τουλάχιστον ένα γλυκό- θα μας θυμηθείτε! Όπως και στο Cap cap, έτσι κι εδώ, μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε για να αδειάσει κάποιο τραπέζι.

Πού θα πάτε: Καραϊσκάκη 17, Αθήνα.

Τηλέφωνο: 2103214144

Cap cap το κλασικό

*Φωτογραφία: thedailyowl.gr

Από τα πρώτα παραμυθο-καφέ που κέρδισαν αμέσως τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων και όχι άδικα. Το σκηνικό είναι έτσι κι αλλιώς παραμυθένιο όλον τον χρόνο και τα Χριστούγεννα ακόμα περισσότερο. Φημίζεται για τα γλυκά του, όμως εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και τα αλμυρά πιάτα του. Τα μικρά σας θα ενθουσιαστούν γιατί τα πάντα – από το ντεκόρ μέχρι τις ονομασίες των γλυκών- είναι εμπνευσμένα από παραμύθια. Αν δεν σας βολεύει το Αιγάλεω, πρόσφατα άνοιξε και δεύτερο Cap- cap στο Ελληνικό (Ιασωνίδου 10). Ωστόσο, σας προειδοποιούμε ότι τις γιορτινές μέρες ενδέχεται να περιμένετε στην ουρά μέχρι να βρείτε τραπέζι- και πάλι, όμως, αξίζει τον κόπο.

Πού θα πάτε: Πανόρμου 26, Αιγάλεω (facebook page: facebook.com/capcapegaleo)

Τηλέφωνο: 2105904116.

Fairytale

Vintage διακόσμηση που δένει απόλυτα με παραμυθένιες και χριστουγεννιάτικες πινελιές: αυτό θα δείτε μόλις επισκεφθείτε ένα από τα πιο γνωστά καφέ της Νέας Φιλαδέλφειας. Κλασικοί ήρωες των παιδικών μας χρόνων όπως η Αλίκη, η Χιονάτη και η Πεντάμορφη αλλά και πιο καινούριοι, όπως ο Χάρι Πότερ είναι η έμπνευση για τα γλυκά που θα δοκιμάσετε, κάτι που μαρτυρά τ’ όνομά τους.

Πού θα πάτε: Ν. Τρυπιά 48-50 Νέα Φιλαδέλφεια.

Τηλέφωνο: 2102582341.

Hans and Gretel

*Φωτογραφία: olivemagazine.gr

Περπατώντας στον πεζόδρομο της Αδριανού που ενώνει το Θησείο με το Μοναστηράκι, μπορεί ξαφνικά να «μπλοκάρετε» παρά το ότι δεν περνούν αυτοκίνητα απ’ αυτό το σημείο. Ο λόγος είναι το Hens and Gretel, ένα ξεχωριστό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, που πολλοί περαστικοί κοντοστέκονται για να χαζέψουν, να φωτογραφήσουν και να επιλέξουν τι γλυκό θα πάρουν. Εκεί, θα δείτε να ζωντανεύει το παραμύθι του Χάνσελ και της Γκρέτελ ενώ αν προχωρήσετε στο εσωτερικό του, μπορείτε να φωτογραφηθείτε μέσα στο μαγικό σπίτι του παραμυθιού. Σας προτείνουμε επίσης να δοκιμάσετε την καμινάδα, ένα γλυκό με ζύμη ου οποίου το εσωτερικό μπορείτε να γεμίσετε με ό,τι θέλετε.

Πού θα πάτε: Αδριανού 48, Αθήνα.

Τηλέφωνο: 2103315168.

Bubble tale

*Φωτογραφία: peoplegreece.com

Θα βρείτε τα Bubble tale σε πολλά μέρη της Αττικής αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Η χρωματιστή και χαρούμενη διακόσμηση του θυμίζει λούνα παρκ, γι’ αυτό και μαγνητίζει τα βλέμματα. Εξειδικεύεται στις ποικιλίες τσαγιού, όμως για τους μικρούς επισκέπτες του έχει γλυκά, ζαχαρωτά και άλλες λιχουδιές που θα τους ενθουσιάσουν. Για τα Χριστούγεννα, επιβάλλεται επίσης να δοκιμάσετε τα εορταστικά ροφήματά του.

Πού θα πάτε: Αιόλου 17, Αθήνα.

Τηλέφωνο: 2103211080.

v