Ο αρραβωνιαστικός μου με χώρισε ξαφνικά αλλά εγώ δεν θέλω να τον χάσω. Έχω ελπίδες να τον ξανακερδίσω;

Ο αρραβωνιαστικός μου με χώρισε ξαφνικά αλλά εγώ δεν θέλω να τον χάσω. Έχω ελπίδες να τον ξανακερδίσω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***  

Καλησπέρα σας, θα ήθελα κάποιες συμβουλές. Είχα σχέση με τον πρώην μου για δυο χρόνια. Το καλοκαίρι του 17 αρραβωνιαστήκαμε και το καλοκαίρι του 18 θα παντρευόμασταν. Ζούσαμε για λίγο καιρό σε διαφορετικές πόλεις αλλά τα είχαμε όλα κανονισμένα και δεν ήταν κάτι επιπόλαιο. Με λάτρευε, με αγαπούσε και μιλούσε σε όλους για μένα. Τον Οκτώβρη πήγε στη νέα του δουλειά που περιμέναμε τόσο καιρό. Σε μια εβδομάδα θα πήγαινα στην πόλη του να τον δω και σε δυο μήνες θα μέναμε μαζί μόνιμα. Μετρούσαμε τις μέρες σαν τρελοί και οι δύο. Επειδή δούλευε πάρα πολλές ώρες, του είχα ζητήσει με ήρεμο τρόπο αν μπορούσε να μιλάμε λίγο παραπάνω από μια κλήση την ημέρα γιατί μου έλειπε και του έλειπα. Απλώς ήταν κουρασμένος όταν γυρνούσε σπίτι και κοιμόταν αμέσως. Ίσως τον πίεσα ενώ ήταν ήδη πιεσμένος με τη δουλειά του. Μου έστειλε λοιπόν ξαφνικά ένα μήνυμα λέγοντάς μου ότι θέλει να τελειώσουμε και ότι δεν θα τα ξαναβρούμε. Του έχω στείλει κάποια μηνύματα προσπαθώντας να τον καθησυχάσω, και να τον κάνω να ηρεμήσει και του θύμισα όλες τις όμορφες στιγμές μας. Του είπα ότι όλα τα ζευγάρια έχουν και καλές και άσχημες στιγμές αλλά δεν χωρίζουν με το παραμικρό. Μου απαντούσε σε όλα κάθε φορά αλλά λίγο επιθετικά. Δεν θέλω να τον χάσω.

Απάντηση:

*Φωτογραφία: foryoumagazine.nl

Αγαπητή αναγνώστρια,

Πράγματι όλα τα ζευγάρια έχουν καλές και δύσκολες στιγμές. Ευχόμαστε, βεβαίως, οι καλές να είναι πολλές περισσότερες καθώς διαφορετικά δεν έχει νόημα η σχέση. Κάθε μεταβατική φάση αποτελεί δοκιμασία τόσο για το άτομο ξεχωριστά, όσο και για τις σημαντικές σχέσεις που επηρεάζονται από αυτήν. Έτσι λοιπόν, καθώς οι ισορροπίες και τα δεδομένα αλλάζουν, το ζευγάρι έχει να ανακαλύψει νέους λόγους που να κάνουν τη δέσμευσή του σημαντική.

Στο ερώτημά σας, φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές σημαντικές αλλαγές σε αυτήν τη φάση ζωής. Αναφέρετε νέα εργασία, νέο τόπο διαμονής και έναν γάμο που έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο καλοκαίρι. Ακόμη κι αν είναι βήματα για καλό σκοπό όλα αυτά, κι έχουν γίνει με καλή θέληση, δεν παύουν να φέρουν πολύ άγχος, αγωνία και πολλή ανισορροπία σε αυτήν τη φάση μέχρι κι αυτά να κατακτηθούν.

Σε τόσο λοιπόν πιεστικές συνθήκες, μπορεί να ειπωθούν λόγια που δεν εννοούνται. Μπορεί ακόμη  ένα πρόσωπο να οδηγηθεί σε αποφάσεις διαφορετικές από τις προηγούμενες γιατί κάτι δεν του ταιριάζει. Υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε πολλές, αλλά δεν αρκούν για να δώσουν απάντηση στο ερώτημά σας. Μια συνάντησή σας, με κοινή απόφαση και καλή προαίρεση, θα σας έδινε τόπο να μοιραστείτε, να εκφράσετε τη σκέψη σας και να καταλήξετε σε αποφάσεις. Το τηλέφωνο και τα μηνύματα έχουν περισσότερους περιορισμούς. Επιδιώξτε μια συνάντηση, με σεβασμό πάντα και στην επιθυμία του άλλου. Μια αγαπητική εξομολόγηση, το μοίρασμα της κοινής σας πορείας και των ονείρων σας, ίσως σας οδηγήσει σε μια κοινή απόφαση για την πορεία της σχέσης σας. Ίσως όχι. Το να συζητήσετε, όμως, και να γνωρίζετε εάν υπήρξε κάτι που λειτούργησε ανασταλτικά, σίγουρα θα βοηθήσει ώστε να επεξεργαστείτε κι εσείς διαφορετικά την κατάσταση.

Η αλλαγή είναι πάντα ο στόχος, όσο κι αν δυσκολεύει, όσο κι αν ξεβολεύει. Μια σχέση, για να είναι καλή, χρειάζεται να υπερασπίζεται την αλλαγή κι όχι να τη φοβάται.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v